Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2007

The 2007 Review Edition : Volume II [Sufjan Stevens]

Τα δυο τρία posts των Σαββατοκύριακων που θα προηγηθούν του τελικού post με τα album της χρονιάς [μεταξύ άλλων], δεν είναι κλασικές ανασκοπήσεις. Αυτά τα αφήνουμε σε άλλους πιο ειδικούς, με καλύτερη μνήμη [και καλύτερο γούστο].

Έτσι σήμερα θα δούμε πως πέρασε τη χρονιά του ένας κύριος που, αφού κυκλοφόρησε το άλμπουμ της χρονιάς του 2005, τόσο καλό μάλιστα που την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε άλλο ένα άλμπουμ με τα sessions που δε χώρεσαν σ'αυτό, αφού κυκλοφόρησε, πέρυσι τέτοιον καιρό, ένα 5πλό box-set με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς καμία επίσημη κυκλοφορία, ετοιμάζοντας το επόμενό του άλμπουμ. Ανάμεσα στις ηχογραφήσεις, πρόλαβε κι έκανε και όλα τα παρακάτω:

S u f j a n S t e v e n s ' 2007


January - February

Οι δύο πρώτοι μήνες της χρονιάς περνούν με συναυλίες που δίνει στη χώρα του, και με ανακοινώσεις των διάφορων δραστηριοτήτων του για τους επόμενους μήνες..

March

..Μία από αυτές είναι και η [πολύ ενεργή] συμμετοχή του στο άλμπουμ της φίλης του Rosie Thomas με τίτλο These Friends Of Mine. Ατυχώς και εντελώς αψυχολόγητα, το pitchfork θέλησε να τους κάνει μια πλάκα δημοσιεύοντας την 'είδηση' ότι η Rοsie είναι έγκυος με το παιδί του sufjan, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο φίλο μας, με αποτέλεσμα το μουσικό site να τρέχει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Το say hello, καταπληκτικό!


rosie thomas ft. sufjan stevens - say hello

Τον ίδιο μήνα κυκλοφορεί και το ντεμπούτο EP της Marla Hansen με τίτλο Wedding Day. Ο Sufjan συμμετέχει και εδώ, στο τραγούδι A Friend Indeed. Να υποθέσω ότι γράφτηκε γι'αυτόν?


marla hansen - a friend indeed


April

Κυκλοφορεί -επιτέλους- σε βινύλιο το άλμπουμ του 2004 Seven Swans και η είδηση είναι ότι κάθε αντίτυπο του άλμπουμ συνοδεύεται και από ένα 7ιντσο single με δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια:


sufjan stevens - i went dancing with my sister

sufjan stevens - waste of what your kids won't have


Κυκλοφορεί επίσης το tribute album στη Joni Mitchell στο οποίο ο Suf συμμετέχει με μια καταπληκτική διασκευή στο free man in Paris


sufjan stevens - free man in Paris

Για όσους δεν είδαν το μουσικό ντοκυμαντέρ Danielson: A Family Movie για το συγκρότημα του Daniel Smith, στο οποίο εμφανίζεται και ο sufjan, ο Απρίλιος είναι ο μήνας που κυκλοφόρησε σε DVD..




Τέλος, στις αρχές του μήνα, όχι μόνο δίνει δύο συναυλίες στα πλαίσια του Festival of Faith and Music στο Calvin College του Michigan, αλλά δίνει και διάλεξη παρακαλώ!







May

Κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας Driving Lessons, όπου συμμετέχει με δύο τραγούδια


sufjan stevens - all the trees of the field will clap their hands

Παίζει πιάνο στο υπέροχο Ada των National, από το άλμπουμ τους Boxer, σίγουρα μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς..


the national - ada

Συμμετέχει παίζοντας δάφορα όργανα και κάνοντας φωνητικά στο άλμπουμ των Ben + Vesper 'all this could kill you' που παρουσιάσαμε πριν λίγες μέρες κι απο'δω..



ben + vesper - an honest bluff

Σε μια καταπληκτική ιδέα των κυρίων του Blogotheque ο Sufjan διασκευάζει, στη σκεπή του Cincinatti's Memorial Hall το lakes of canada των innocent mission. Καταπληκτική ιδέα για όλους εμάς βέβαια, γιατί ο ίδιος μάλλον πούντιασε λιγάκι..


#50.2 - Sufjan Stevens (MusicNow) - The lakes of Canada
Uploaded by lablogotheque


sufjan stevens - lakes of canada

June

Όχι, ήταν αρβύλα τελικά η είδηση ότι το Oregon θα είναι η επόμενη πολιτεία με την οποία θα ασχοληθεί ο sufjan..

Το τεύχος του διμηνιαίου περιοδικού The Believer περιέχει ένα αποκλειστικό του track με τίτλο In the Words Of The Governor. Νέες φήμες για Washington / New York και πιο rock κατεύθυνση στο νέο άλμπουμ..


sufjan stevens - in the words of the governor


July

Κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ What The Night Said του Will Stratton, και στο θαυμάσιο katydid συμμετέχει ένας μυστηριώδης sufjan..



will stratton - katydid


Κυκλοφορεί το άλμπουμ Noise In You του David Garland. Άλλη μια καταπληκτική συμμετοχή στο τραγούδι every bird


david garland - every bird

August

Τα μπάνια του λαού..

September

Άλλο ένα ντεμπούτο άλμπουμ, άλλη μία φιλική συμμετοχή του γενναιόδωρου φίλου μας. Αυτή τη φορά σειρά έχουν οι Clare & the Reasons και το άλμπουμ τους The Movie


clare & the reasons - nothing, nowhere

Συμμετοχή και στο τρίτο άλμπουμ των Castanets με τίτλο In the vines



the castanets - and the swimming

October

Στο βιβλίο The best American Nonrequired Reading υπάρχει αυτή η θαυμάσια εισαγωγή:



Κυκλοφορεί η ταινία I'm not there, η περίεργη μη-βιογραφία του Bob Dylan και ο sufjan διασκευάζει το ring them bells στο soundtrack της ταινίας..



sufjan stevens - ring them bells

Κυκλοφορεί επίσης άλλο ένα ντεμπούτο solo album, το Twilight And Ghost Stories του κυρίου Chris Schlarb. Πρόκειται για ένα ενιαίο μουσικό project διάρκειας 40 λεπτών που ηχογραφήθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου στη διάρκεια 5 ολόκληρων χρόνων, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών, μεταξύ των οποίων και ξέρετε ποιου.. Όχι, δε θα δοκιμάσω την υπομονή σας και το bandwidth του νέου file host με το να ανεβάσω όλο το άλμπουμ [δηλ. έφαγα τον κόσμο και δεν το βρήκα]


Ο Οκτώβριος είναι επίσης ο μήνας που βρίσκει το sufjan να παρουσιάζει την πρώτη του 'κλασική' ορχηστρική απόπειρα, με τίτλο 'The BQE'. Ιδού τι λέει ο ίδιος στο περιοδικό New York:

It’s definitely very busy. The piece is about constant motion and repetition. A lot of it is written in canon form, so there are repetitive sequences of chords and melodies that start to overlap and form a round. There are fugue elements as well. It introduces themes and then deconstructs them later on.

The movements each have a way of evoking images, sounds, and sensory information based on experiences on and around the BQE. But it’s taking those sensory experiences — which in reality are very mundane and urban and sort of uncomfortable — and romanticizing them, exaggerating them in some ways, so that they become more sublime and beautiful. It’s a beautification of an ugly urban monument.


sufjan stevens - the BQE [part 3]




November

Ανακοινώσεις για συναυλίες σε Ιαπωνία, Αυστραλία και Ελλάδα [καλά, ένα αστείο κάναμε κι εμείς..]


December

Αύριο Δευτέρα εμφανίζεται στο Brooklyn, στα πλαίσια του PENultimate Lit Series Event

Χτες, Σάββατο, έληξε λογικά η ακρόαση των τραγουδιών στα γραφεία της εταιρίας του, asthmatic kitty, για τον πιο απίθανο διαγωνισμό της χρονιάς. Αυτός/αυτή που έγραψε το καλύτερο original Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, θα κερδίσει τα δικαιώματα σε ένα ολοκαίνουργιο αποκλειστικό τραγούδι του sufjan! Οπότε ή θα το κυκλοφορήσει στο itunes και θα γίνει πλούσιος [λέμε τώρα..], ή σε ένα ωραίο limited 7ιντσο σινγκλάκι [σλουρπ!], ή θα το κρατήσει για τον εαυτό του.. Θα μάθουμε σύντομα..


Αυτό λοιπόν ήταν το 2007 για τον κύριο Stevens και γι'αυτούς που τον παρακολουθούν από κοντά. Αν δεν το έχετε καταλάβει ως τώρα, ανάμεσα σ'αυτούς είμαστε κι εμείς! Άντε τώρα τεμπέλη, ρίξε μια υπόκλιση και στρώσου στη δουλειά, του χρόνου δε θα τη σκαπουλάρεις χωρίς νέο άλμπουμ!


στη χρονολογική σειρά των γεγονότων βοήθησε το allgoodnaysayers

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν μπορώ να πω πολλά γι' αυτό το ποστ. Απλά άψογο. Να σαι πάντα καλά φίλε.

WinterAcademy είπε...

αντε παει ο ενας.. του χρονου πρεπει να ξεμπερδεψω κ με αλλους 2-3 αγαπημενους μου

H2O είπε...

Θα έκανες τον sufjan περήφανο στα σίγουρα ! Εξαιρετικό πόστ :))

WinterAcademy είπε...

thank you αγαπητε!

αρκει να σου πω οτι το επομενο αφιερωμα υπολογιζω να ειναι ακριβως 4 φορες μεγαλυτερο σε μεγεθος. θα γονατισουν τα modem, lol

Ανώνυμος είπε...

wah
Castanets kai Sufjan Stevens!!
mpravo gia to afierwma, winter. gia allh mia fora edeikses oti ektos apo kalo gousto kai mousikes gnwseis, exeis kai polu meraki :-)

Ανώνυμος είπε...

a song to make your day
amandine - for all the marbles
akouse to edw:
http://www.another-record.com/squashed/?p=295
katevase to edw:
http://www.amandinemusic.com/songs/leaveOut/amandine_marbles.mp3

WinterAcademy είπε...

merci dd.χαθηκες.