Παρασκευή, Ιουλίου 13, 2007

Morrissey and the kitten

Πλησίαζα προς το παρκαρισμένο μου αυτοκίνητο, όταν από μια διπλανή οικοδομή βγήκε ξαφνικά ένας (αλλοδαπός) εργάτης, μουρμουρίζοντας ένα τραγούδι στη γλώσσα του. Τίποτε το αξιοπερίεργο ως εδώ, όμως.. αυτό το μπλουζάκι που φοράει κάτι μου θυμίζει.. σ.α.φ.έ.σ.τ.α.τ.α. κάτι μου θυμίζει! είναι ο morrissey κρατώντας ένα γατάκι (the cutest thing you've ever seen) σε μαύρο φόντο, κάτω από το λογότυπο των smiths. Χμμμ, τέτοια σύμπτωση? Το ίδιο μπλουζάκι που αγόρασα πριν 15 χρόνια στο Ηράκλειο, και που έχω να δω αρκετά χρόνια, το φοράει τώρα ένας άγνωστος λίγα χιλιόμετρα μακριά από το πατρ.. εξοχικό μου? Δε λέω ότι δεν αισθάνθηκα [εκτός από ντροπή για το σαστισμένο staring] και μια μικρή ικανοποίηση για την εντύπωση που θα προκαλέσει αυτό το θέαμα σ'αυτούς που ξέρουν να το εκτιμήσουν, αλλά ελπίζω να νιώσει το ίδιο και η καλή σαμαρίτισσα που το χάρισε, όταν δει κάποιο από τα πιο αγαπημένα της ενδύματα φορεμένο από την 'αγαπημένη' της ανιψούλα..

Όσο εγώ σχεδιάζω την εκδίκησή μου, ορίστε 10 δέκα ωραία τραγούδια για την επόμενη εβδομάδα..

1. scott simons - umbrella

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ομολογήσω ότι μου αρέσει πάρα πολύ η R'n'B girl pop της τελευταίας δεκαετίας και βάλε: Beyonce, Brandy, TLC, Kelis, όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω! Με τη δεσποινίδα Rihanna όμως ένα μικρό προβληματάκι το έχω, είναι η αλήθεια. Πιθανότατα φταίει που δεν έχω δει ακόμη το video του umbrella (μακράν το μεγαλύτερο hit της χρονιάς παγκοσμίως) ή που δεν έχω υποστεί την απαιτούμενη πλύση εγκεφάλου από το ραδιόφωνο, αλλά η ομπρέλα της δεν μου είναι αρκετά ελκυστική.. yet! Η καταπληκτική διασκευή όμως του Scott Simons μάλλον θα με κάνει ν'αλλάξω γνώμη πιο σύντομα απ'ότι περίμενα..


2. cloetta paris - i miss you someone

'Disco house' λέει η ίδια. Εμείς προτιμούμε το lolita-electro-pop που διαβάσαμε κάπου. Από τη Στοκχόλμη η γλυκύτατη Cloetta είναι σίγουρο ότι θα σας κλέψει την καρδιά με την πανέμορφη pop της. Μπορεί να μην έχει υπογράψει σε κάποια εταιρεία, μπορεί να μην έχει καν 300 φίλους στο myspace , έχει ηχογραφήσει όμως μια πολύ ωραία εκτέλεση του st.elmo's fire.


3. killerchaps - dance with her

Και οι Killerchaps μας έρχονται από τη Σουηδία, και συγκεκριμένα από το Borås, την 16η μεγαλύτερη Σουηδική πόλη (no, seriously!). Είναι πέντε, και ως γνήσιοι Σουηδοί, το'χουν βάλει σκοπό να σας κάνουν να χαμογελάσετε. Δεν είναι και λίγο..


4. shoestrings - timeline


Μπορεί το ντουέτο των αμερικανών Rose Uytuico και Mario Suau να μη γνώρισε ποτέ την επιτυχία, το ντεμπούτο τους άλμπουμ όμως του 1997 με τίτλο Wishing On Planes, που έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου, είναι ένα tweepop διαμάντι. Αν είστε φαν των Field Mice επενδύστε άφοβα [γιατί έχω την εντύπωση ότι γράφω ακριβώς το ίδιο πράγμα για όλα τα twee συγκροτήματα? whatever..]


5. Bring me the fucking riot.. man - too spoiled to be an artist

Σχεδόν κάθε φορά που παίζω νευρικά τα δάχτυλά μου πάνω στο τραπέζι θα βρεθεί κάποιος να με ρωτήσει αν παίζω πιάνο [όχι, δεν το κάνω επίτηδες]. Είναι μεν λεπτά και μακρυά, χρειάζεται όμως κι ένα ακόμη μικρό πραγματάκι που δυστυχώς δε διαθέτω: ταλέντο! Οι Σουηδοί [καταντά αηδία, το ξέρω..] Bring me the fucking riot.. man το διαθέτουν σίγουρα, και με το καταπληκτικό punkpop τραγούδι τους μου έδωσαν την πιο cool ατάκα για να απαντώ στην παραπάνω ερώτηση..


6. Le Futur Pompiste - Seeds

Αυτοί πάλι είναι [ευτυχώς] Φινλανδοί και ακούγονται τόσο τέλειοι όσο και το όνομά τους [φανταστείτε μια πιο sexy εκδοχή των Stereolab, αν είναι αυτό ποτέ δυνατό] και είστε μέσα. Το υπέροχο Seeds είναι κυκλοφορία του 2004.


7. Lavender Diamond - Open Your Heart

Πενταμελές σχήμα από το Los Angeles (ο ένας μάλιστα λέγεται Steven Gregoropoulos!), ανήκει στο δυναμικό της Matador, και το μεγάλο του ατού είναι η τραγουδίστριά του Rebecca Stark, με την υπέροχη φωνή. Το open your heart δεν έχει, δυστυχώς ή ευτυχώς, καμία σχέση με το ομώνυμο τραγούδι της madonna..


8. Misha - Summersend


"We make pop music that comes from our many influences--music that is pop but like furniture too and buildings and cities, especially cities. We hope you like some of it, if not all of it. And if you don't like any of it, well, hopefully you don't hate it. And if you hate it, well, there's no pleasing everyone. And if everyone hates it, well, at least we all still have dayjobs for now."


9. Bodies of Water - These Are The Eyes

Από την California μας έρχεται το κουαρτέτο των Bodies Of Water, που αποτελείται από δύο κυρίους και δύο κυρίες, που παίζουν περίπλοκα και δυνατά τραγούδια και τραγουδούν με έμφαση, πολύ συχνά και οι τέσσερις ταυτόχρονα. Στο myspace δηλώνουν το είδος που παίζουν ως 'comedy' και το ντεμπούτο τους άλμπουμ θα λέγεται Ears Will Pop & Eyes Will Blink. Αν είναι όλα τα τραγούδια σαν κι αυτό, πολύ πιθανό..


10. For Ex-Lovers Only - Mindy (Le Findy)

Και σας αφήνω με τους For Ex-Lovers Only από το Orlando, μ'ένα τραγούδι που μπορείτε ν'αφιερώσετε σε όλους τους/τις πρώην σας. Το τι θα σκεφτούν, δεν έχω ιδέα. Πιθανότατα ότι βελτιώθηκε το γούστο σας.. [Σαν πολύ αέρα δεν τους δώσατε?]



12 σχόλια:

Xilaren είπε...

oh, no she DIDN'T!!!

(the only serious fight i've ever had with my mother was on the same subject) so sorry!

im going to listen to the new music (thnx!) and come back!

gsus είπε...

+Tobias Froberg-what comes around tou justin.
Me ayta ta pera dwthe den kserw pou na afhsw to comment. apodw? apokei? Poooooooso sexy o scotty gamwti mou.

Μαρκησία του Ο. είπε...

To umbrella ακούγεται αγνώριστο και φυσικά, παρα πολύ καλυτερο!

όλη η μουσική είναι, όπως πάντα, σούπερ :)

[και τωρα επιστροφή στο μαγγανοπήγαδο...]

on_a_sunbeam είπε...

τέλειοι οι σουηδοί και οι φιλανδοί και οι lavender diamond!
άντε και καλή εκδίκηση :)

WinterAcademy είπε...

αυτή είναι ευχή! lol

Xilaren είπε...

teleia re sy! alla gmt, to umbrella mou kollise san tsixla: ella ella eh eh! god damn it!!!

(eh eh eh )

WinterAcademy είπε...

εμ σε σας εκει πανω ειναι και 10weeks #1 or something, και θα το ακουτε 200 φορες τη μερα φανταζομαι, πως να μη σου κολλησει αγαπητη

Xilaren είπε...

χμ, σε πληροφορώ ότι ούτε καν το είχα ακούσει προσεκτικά (ναι, ξέρω σε ΠΟΙΟΝ πλανήτη ζω).. ο Scott Simons μας την έκανε τη ζημιά!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το περίμενα να σου αρέσουν τα κορίτσια που αναφέρεις, με εξέπληξες. Tη Rihanna πάντως δεν την πάω καθόλου. Η διασκευή που ανέβασες πολύ καλή πάντως.

WinterAcademy είπε...

άννα, θα μπορούσα να επεκταθώ [και να ολισθήσω] ακόμη περισσότερο, αλλά θα περισώσω ότι έχει απομείνει από το σοβαρό μου προφίλ και δεν θα το κάνω..

πάντως ο σκοτ έχει κάνει τη διασκευή της χρονιάς, αν κρίνω από τις αντιδράσεις σ'αυτό το blog.. αυτή τη στιγμή δε μου'ρχεται κάποια άλλη πιο ενδιαφέρουσα..

mystery falls down είπε...

Η αναβλητικότητά μου είχε ως αποτέλεσμα να μην σχολιάσω για περισσότερο από ένα μήνα τις δημοσιεύσεις σου. Ντροπή μου!

Αυτή ήταν η προηγούμενη δικαιολογία μου. Η τωρινή έχει να κάνει με τις διακοπές και την έλλειψη υπολογιστή. Αποτοξίνωση σε βαθμό αηδίας. Και η επιστροφή με βρίσκει να στέκομαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για ώρες προσπαθώντας να καλύψω τα μουσικά κενά μου και να ενημερωθώ για όλες τις αξιόλογες νέες κυκλοφορίες. Δεν μακρηγορώ άλλο.

Το 'Umbrella' δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου, οπότε αγνοούσα ότι είναι διασκευή. Για να το κρίνω έτσι θα πρέπει να ακούσω το πρωτότυπο. Μεταξύ μας βαριέμαι να το αναζητήσω. Πάντως μ' άρεσε. Ίσως κάποια στιγμή να το ξανακούσω! Χα χα!

Το 'Ι miss you someone' είναι το τραγούδι που θα μεταδίδοταν συνέχεια σε παλιότερες εποχές του 88μισό. Δεν ξετρελάθηκα, αλλά ομολογώ ότι κουνήθηκα (για λίγα δευτερόλεπτα).

Τίποτα το ιδιαίτερο και το πιασάρικο 'Dance with her'. Θα ζήσω και χωρίς αυτό.

Μπορεί το ντουέτο των ... να μη γνώρισε ποτέ την επιτυχία, το άλμπουμ όμως του ... με τίτλο ..., που έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου, είναι ένα tweepop διαμάντι. Αν είστε φαν των Field Mice επενδύστε άφοβα.

Περιμένω την επόμενη φορά που θα το ξαναδώ γραμμένο. Χα χα!

Όντως το 'Timeline' των Shoestrings είναι πολύ όμορφο.

'Too spoiled to be an artist'
Σε πειράζει να χρησιμοποιώ και εγώ αυτήν την πρόταση;

Bring me the fucking riot... man.
Ωραίο όνομα για συγκρότημα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το δίσκο τους. Ακούγεται όπως οι εκαντοτάδες νέες κυκλοφορίες των Βρετανών. Αν το NME δεν τους ανακαλύψει θα μείνουν για πάντα στην αφάνεια.

Το 'Seeds' είναι θαυμάσιο pop τραγούδι και ο παραλληλισμός των Le Futur Pompiste με τους Stereolab είναι εύστοχος.

To 'Imagine our love' των Lavender diamond έχει αρκετές μαγικές στιγμές. Μία από αυτές είναι το 'Open your heart'. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι το "You Broke My Heart".

"Summersend" των Misha. I quite like it.

To 'These are the eyes' των
Bodies of Water κάτι μου θυμίζει αλλά δυσκολεύομαι να βρω τι.

For ex-lovers only. Τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου τους διαφέρουν. Θα τους έχω υπόψιν μου.

WinterAcademy είπε...

όπως πάντα με σκοτώνεις με την χειρουργική ακρίβεια με την οποία ασκείς κριτική στα τραγούδια ένα προς ένα..

ειδικα αυτα που δε σ'αρεσουν, lol!

[μα να μην ξερεις το umbrella!!]