Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2007

The Painted Veil, USA, (2006), John Curran, ***

Ο έρωτας υπήρξε κεραυνοβόλος. Βγαίνοντας από το Mulholland Drive όλοι ήταν ενθουσιασμένοι από τα κάλλη της μελαχρινής πρωταγωνίστριας, εμένα όμως [που είμαι και πιο ιντελλεκτουέλ] την καρδιά μου έκλεψε η καταπληκτική ξανθούλα, με τον τριπλό ρόλο, και το απύθμενο ταλέντο [το ότι δεν προτάθηκε καν για όσκαρ εκείνη τη χρονιά, ήταν καθαρό έγκλημα]. Έπειτα ήρθε η καθολική αναγνώριση, τα 21 γραμμάρια, μέχρι και το The Ring είδα για χάρη της.. Έτσι λοιπόν, μια κι έχασα την ευκαιρία να δω το Βαμμένο Πέπλο όταν πρωτοπαίχθηκε στην κανονική σεζόν, δε θα την άφηνα να πάει χαμένη και στη θερινή, έστω κι αν αντιπαθώ εντελώς το όλο κόνσεπτ του 'θερινού σινεμά'.


Η Naomi Watts λοιπόν, πραγματικά κεντάει στο ρόλο της κακομαθημένης άπιστης συζύγου του ιδεαλιστή βακτηριολόγου Edward Norton που τον ακολουθεί στην Κίνα της δεκαετίας του '20 προκειμένου να ξεφύγει από την οικογένειά της. Εξαιρετικός επίσης ο Norton, τον οποίο πραγματικά δε μπορεί παρά να θαυμάζει κανείς για την έλλειψη οποιασδήποτε περιττής υποκριτικής ενέργειας, οποιασδήποτε ναρκισσιστικής χαριτωμενιάς σε όσους ρόλους κι αν έχει ερμηνεύσει. Αποδεικνύει κι εδώ ότι είναι ίσως ο σπουδαιότερος ηθοποιός της γενιάς του. Προσθέστε ένα ωραίο [αν και προβλέψιμο] διασκευασμένο σενάριο, την έξοχη μουσική του Alexander Desplat, την πολύ καλή απόδοση της Κίνας του '20.. τι άλλο θέλετε πια από ένα δίωρο στην ταράτσα?

Να το δω? : Ότι πρέπει για θερινό! [τι φοβερό κλισέ, το ξέρω..]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η naomi watts ειναι η μεγαλυτερη αδυναμια μου αυτο το διαστημα , αντε βαλε και τη Maggie Gyllenhaal.

παντως κατι γινεται με την αυστραλια. βγαζει απιστευτα ομορφες γυναικες. δεν ξερω ποιο ειναι του γουστου καθενος αλλα αντικειμενικα ειναι ωραιες. nicole kidman, delta goodrem (!!) και βεβαια naomi watts .

Nathalie είπε...

Yperoxh mousikh..