Κυριακή, Ιουνίου 14, 2009

The Monthly Edition : June Radio

Καλοκαιρινή και ιδιαίτερα pop η διάθεση στην εκπομπή του Ιουνίου. Αναπόφευκτο ίσως, όταν κάθεσαι κάπου για καφέ και σου βάζουν ολόκληρο το άλμπουμ του Jens Lekman..

1. Trashcan Sinatras - People


Θαυμάσια επιστροφή από το πουθενά των Trashcan Sinatras, με σταθερό το γνώριμο μελωδικό pop κιθαριστικό τους ήχο, σα να μην πέρασαν είκοσι και βάλε χρόνια από τότε. Το εναρκτήριο People είναι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που δεν έγραψαν οι Everything But The Girl.


2. The Starlets - Radio Friendly


Γλασκώβη. "Μελαγχολική pop μουσική που φιλοδοξεί να γίνει χαρούμενη" γράφει πολύ σωστά το last.fm. Το Radio Friendly, είναι το μόνο που ξορκίζει τη μελαγχολία, ο τίτλος του άλλωστε μαρτυρά τις προθέσεις του. Πολύ όμορφο το άλμπουμ και το συγκεκριμένο τραγούδι από τα καλύτερα indie χιτάκια των τελευταίων εβδομάδων..


3. Lunch Money - Are You A Rabbit


Από τους τίτλους των τραγουδιών τους αλλά και από τις χαριτωμένες τους φωτογραφίες μπορεί κανείς αμέσως να καταλάβει ότι η μουσική των Lunch Money δεν ενδείκνυται για διαβητικούς. Γλυκύτατο το Are You A Rabbit..


4. Golau Glau - Soft Silver Young


Ποιοί είναι, πόσοι είναι, δεν έχω ιδέα. Έκαναν λογαριασμό στο Myspace πριν από ακριβώς δώδεκα ημέρες. Έκαναν friend request στη Χειμερινή Ακαδημία πριν από τρεις ημέρες. Εμφανιζόμενοι σήμερα εδώ νομίζω ότι σπάνε κάθε ρεκόρ πρωτοεμφανιζόμενου συγκροτήματος για αυτό το blog. Κατάγονται από το Leeds και θα σας θυμίσουν Stereolab και Broadcast, μια χαρά δηλαδή! Ελπίζω να σας αρέσουν..


5. The Drums - I Felt Stupid


"Θέλαμε απλά να φτιάξουμε ένα συγκρότημα που να ακούγεται σαν τους The Wake" γράφουν οι Μπρουκλινέζοι The Drums [οκτώ χρόνια μετά τους Strokes και τα συγκροτήματα από τη Νέα Υόρκη ακόμη επιμένουν στα 'The τάδε' ονόματα..] στο myspace tους και μάλλον το κατάφεραν. Αμέσως από κάτω στις επιρροές τους βρίσκονται οι Smiths opότε τους συμπαθούμε ακόμη περισσότερο. Το αν είναι το νέο next big thing ή αν το όντως ήταν αυτοί που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο πρόσφατο NYC Popfest [τι ωραίο που ακούγεται αυτό..] δεν το γνωρίζω, καθώς εμφανίστηκαν εκεί και οι Radio Dept., γνωρίζω όμως ότι το EP τους με τίτλο Summertime κυκλοφορεί τον Αύγουστο. Συγκρατείστε το όνομά τους [είναι και εύκολο].


6. The Tremulance - Smash your Keyboards


Ο Καναδός Jamison κρύβεται πίσω από το όνομα The Tremulance και το άλμπουμ του με τίτλο Polaroids είναι ένα πολύ καλό δείγμα σπιτικής pop / electronica. Το smash your keyboards ίσως δεν είναι το καλύτερο track του άλμπουμ, επιλέχθηκε όμως λόγω τίτλου..


7. Τhieves Like Us - Really Like To See You Again


Αφού το επιθυμούν τόσο διακαώς οι Thieves Like Us μας ξαναβλέπουν δύο σχεδόν χρόνια μετά απο την πρώτη τους εμφάνιση στο blog. Σχηματίστηκαν στο Βερολίνο. Οι δύο είναι Σουηδοί. Ο τρίτος Αμερικανός. Ως έδρα δηλώνουν το Παρίσι. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή.. βέβαια το τραγούδι μου θύμισε αμέσως τον [επίσης Γάλλο] Colder, οπότε όλο και από κάπου θα επηρεάστηκαν από τη διαμονή τους στην πόλη του φωτός..


8. Engineers - Brighter As We Fall


Πολύ καλή η επιστροφή των Engineers και αυτυχώς δε βιάστηκαν να την κυκλοφορήσουν μετά το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο τους. Λίγο shoegaze, λίγη ψυχεδέλεια, λίγο Elbow, ωραίες μελωδίες, χαμηλοί τόνοι.. μάλλον θα ακουστεί αρκετά αυτό το καλοκαίρι..


9. Bibio - Great Are The Piths



Άλλο ένα one man project, από το Wolverhampton της Βρετανίας, όπου έγινε η ιστορική πρώτη σόλο συναυλία του Morr.. Ok, ας συνεχίσει κανείς άλλος: "He creates a blend of electronica and folk music, using a combination of tape loops, dictaphones, cassette recorders, and hordes of other lo-fi equipment". Το άλμπουμ του κυρίου Bibio λέγεται Vignetting The Compost..


10. Avner - En Gul Varld


Υποβλητικός, επικός ήχος από τον κύριο Avner aka The Yellow Artist. Emo / pop / surf δεν τον λες μια φορά [το λέει όμως ο ίδιος στο myspace]. Το εναρκτήριο track του άλμπουμ Lyssna είναι μάλλον και το καλύτερό του..


11. Matt Alber - End Of The World


Ανατροπή στο 90'. Ποιος είναι αυτός ο γλυκανάλατος clean cut [αν και αξύριστος] κλώνος του William Hurt και τι δουλειά έχει με το σμόκιν στο μπαρμπέρικο? Και γιατί τραγουδάει καραόκε στο τραγούδι του Rufus Wainwright? Η πραγματικά αναπάντεχη συνέχεια και όλες οι απαντήσεις στο παρακάτω video.. [Το τραγουδάκι πάντως είναι όντως ωραίο και δε θα του κακόπεφτε καθόλου του Rufus..]





download all songs from H.E.R.E.

5 σχόλια:

Stratos Bacalis είπε...

Είμαι ερωτευμένος... τρελλά λέμε... τι το πόσταρες αυτό ε?

WinterAcademy είπε...

LOL
πως φαινονται αι ρομαντικαι ψυχαι..

Stratos Bacalis είπε...

είμαι πού να μην ήμουνα

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει στην πόλη σου καφέ που παίζει Jens Lekman?
Rocks de Milo

WinterAcademy είπε...

ναι, το καφε λεγεται de facto