Δευτέρα, Ιουνίου 30, 2008

I Go, I Go, I Go

Από την πολιτιστική πρωτεύσουσα της Eυρώπης για φέτος, το Λίβερπουλ, μας έρχονται οι Wave Machines, και νομίζω πως είναι οι πρώτοι σε αυτό το μπλογκ, εδώ και πολύ καιρό τουλάχιστον.. Στη σελίδα τους στο Myspace έχουν μερικές φωτογραφίες από τα χειροποίητα βινύλια, cds και μπλουζάκια που πουλάνε μόνοι τους, όπως συνηθίζεται πλέον, και πολύ τους συμπάθησα γι'αυτό.. Το ντεμπούτο τους single με τίτλο I go, I go, I go έχει και αυτό, όπως αρκετά από τα τραγούδια που παρουσιάσαμε τελευταία, ένα πραγματικά καταπληκτικό κιθαριστικό riff, το οποίο βέβαια όλο και κάτι θυμίζει, θα μου πείτε όμως ότι το να μη θύμιζε τίποτε θα'ταν πιο αξιοπερίεργο, και θα'χετε και δίκιο.. Όπως και να'χει, πρόκειται για ένα ξεσηκωτικό καλοκαιρινό τραγούδι..


The Wave Machines - I Go, I Go, I Go [box]


lastfm.png hypem.png myspace.gif elbows.png

Κυριακή, Ιουνίου 29, 2008

The Weekend Edition : 11 Covers For The Weekend

..και κανένα από αυτά δεν είναι σε τραγούδι της Madonna..

1. Of Montreal - Jimmy [M.I.A.] [box]


Οι Of Montreal αναθέτουν στους εαυτούς τους μια πολύ δύσκολη αποστολή επιλέγοντας να διασκευάσουν το οργιαστικά εξωφρενικό disco anthem της MIA από την περσινή χρονιά. Χαμηλώνουν [λίγο] την ένταση, κατεβαίνουν από την πίστα, κάνουν ότι μπορούν για να δαμάσουν το πνεύμα των Boney M που δέσποζε στην original εκτέλεση, και τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα απ'ότι θα περίμενε κανείς..

2. The Acorn - Good Enough [Cyndi Lauper] [box]


Οι διασκευές 'σοβαρών' καλλιτεχνών σε pop επιτυχίες, όσο καλές και πετυχημένες να είναι, πάντα εμπεριέχουν μία δόση ειρωνείας, που ομολογώ με ενοχλεί λιγάκι. Αν όχι ειρωνεία, τότε το ακόμη χειρότερο, 'κοιτάξτε με, δεν είμαι και τόσο δυσκοίλιος, μπορώ κι εγώ να διασκευάσω Rihanna'.. Τίποτε απ'όλα αυτά δε συμβαίνει στην περίπτωση της εξαιρετικής αυτής διασκευής στο ξεχασμένο και, ας είμαστε αντικειμενικοί, όχι και από τα καλύτερά της, single της Cyndi Lauper από το φιλμ Goonies. Ούτε η ίδια θα το αναγνώριζε στην εκπληκτική αυτή ακουστική εκδοχή των Acorn. Απίστευτη διασκευή!

3. Mobius Band - Digital Love [Daft Punk] [box]


Άλλη μία απροσδόκητη επιλογή τραγουδιού για διασκευή, καθώς οι Daft Punk δεν ηχογραφούν και τόσο αυτό που ονομάζουμε 'τραγούδια'.. Οι Mobius Band έχουν άλλη άποψη βέβαια, και πολύ καλά κάνουν, κι επιλέγουν να συμπεριλάβουν στο φετινό τους Love Will Reign Supreme την Ψηφιακή Αγάπη, χαρακτηριστικό δείγμα μέσα από ένα πολύ αμφιλεγόμενο άλμπουμ των Γάλλων παραγωγών [για τους μισούς αριστούργημα, για τους άλλους μισούς απογοήτευση.. μαντέψτε σε ποιους ανήκουμε εμείς..]. Από σατανική σύμπτωση [?], αυτό ακριβώς το τραγούδι επέλεξαν φέτος να διασκευάσουν και οι πολύ μοδάτοι τελευταία Alphabeat από τη Δανία.

alphabeat - digital love [box]


4. The Supersonicos - Killing An Arab [The Cure] [box]


Κυρίες και κύριοι, το Winter Academy περήφανα σας παρουσιάζει την πρώτη του ηχογράφηση από την Ουρουγουάη. Cure σε surf εκτέλεση με ολίγη από Μισιρλού. Μούρλια!

5. Glasvegas - Be My Baby [The Ronettes] [box]


Είναι λοιπόν οι Σκοτσέζοι Glasvegas οι νέοι U2? Πριν καν κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ? Ο καιρός θα δείξει.. Φέρθηκαν όμως με μεγάλο σεβασμό στο [σπουδαιότερο για μένα pop single e.v.e.r.] Be My Baby του Phil Spector, τον οποίο προφανώς εκτιμούν απεριόριστα, οπότε ενδώσαμε κι εμείς στο hype..

6. Duffy - Ready For The Floor [Hot Chip] [box]


Νιώθω αρκετά άσχημα γι'αυτό που θα γράψω, αλλά νομίζω πως καμία από τις Βρετανίδες τραγουδίστριες του ειδους, που εμφανίστηκαν τα 3-4 χρόνια δε μου αρέσει πραγματικά. Ούτε η Amy, ούτε η Adele, ούτε και η Duffy. Ειδικά η τελευταία είχε όλες τις προϋποθέσεις. "Η νέα Dusty Springfield" έγραψε ο Βρετανικός τύπος, και αυτό ήταν καλό σημάδι, έστω κι αν βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να αληθεύει.. [μάλλον για νέα Lulu μου κάνει εμένα πάντως]. Συμπαθώ επίσης πολύ τον παραγωγό της, τον τέως Suede, κύριο Bernard Butler [είμαι φαντάζομαι από τους λίγους που έχουν αγοράσει τα προσωπικά του άλμπουμ]. Επίσης, ποτέ μου δεν κατάλαβα προς τι ο χαμός με τους Hot Chip [α, πολύ στραβά ξύπνησα σήμερα..]. Ο συνδυασμός λοιπόν των δύο, στο περσινό χιτάκι των τελευταίων [το οποίο προώθησαν πολύ έξυπνα διαδίδοντας ότι επρόκειτο να ηχογραφηθεί από την Kylie για το άλμπουμ της] θα μπορούσε μήπως να μου αλλάξει γνώμη?

7. Calico Horse - Idioteque [Radiohead] [box]


Είναι λοιπόν οι Radiohead το τελευταίο μεγάλο συγκρότημα, ή μήπως η νερόβραστη εμπορική εκδοχή τους [οι οποίοι κυκλοφόρησαν μόλις το νέο τους 'ποιοτικό' άλμπουμ], όπως άκουσα πρόσφατα από κάποιον που εκτιμώ πολύ και κόντεψαν να μου πέσουν και τα λίγα μαλλιά που διαθέτω? Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς ιδιαίτερα υπέρ του προφανούς.. Μετρήστε απλά τις διασκευές [και τα remix] στα τραγούδια τους.. Όπως αυτή η πολύ όμορφη εκτέλεση του Idioteque από τους Καλιφορνέζους Calico Horse..

8. The Watson Twins - Just Like Heaven [The Cure] [box]


Άλλη μια διασκευή σε τραγούδι των Cure στο σημερινό αφιέρωμα, για τους πολυπληθείς θαυμαστές τους στη χώρα μας [οι οποίοι μας διαβάζουν ανελλειπώς μ'όλα αυτά τα ωραία που έχουμε πει κατά καιρούς για το αγαπημένο τους συγκρότημα, δεν τίθεται θέμα..]. Οι Watson Twins είναι και αυτοί από την Καλιφόρνια και αυτοπροσδιορίζονται ως indie folk..

9. John Cale - All My Friends [LCD Soundsystem]


Ένας χρόνος, έξι μήνες και τρεις ημέρες. Όχι, δεν είναι τίτλος Ρουμανικής ταινίας, είναι απλά το χρονικό διάστημα που απομένει ως την ημέρα που θα μπορώ πλέον να απολαύσω συναυλίες σαν κι αυτή του καταπληκτικού John Cale στην αποθήκη του Μύλου πριν από μερικούς μήνες, από την οποία έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Από τον σπουδαίο Bob Mould στο support slot [το είδαμε κι αυτό!], από τον John και το καταπληκτικό συγκρότημα που τον συνόδευε, και φυσικά από πόσο ωραία ένιωθα, έβλεπα, ανέπνεα, λόγω της απαγόρευσης του τσιγάρου που επέβαλε ο καλλιτέχνης, καλή του ώρα! Η διασκευή του στο all my friends είναι λίγο μπαγιάτικη και αρκετά γνωστή, αλλά εγώ μόλις τώρα τη θυμήθηκα, για τις ανάγκες του αφιερώματος. Εξίσου καλή είναι και η διασκευή των Franz Ferdinand.

10. Nick T. - Broken Crow [Reaching Quiet] [box]


Ο Nick T. δεν είναι άλλος από τον Nicholas Thornburn, γνωστότερος σε όλους μας ως Nick Diamonds, ηγέτης των Unicorns παλαιότερα, και νυν των Islands. Λίγο πριν κυκλοφορήσει το φετινό αμφιλεγόμενο άλμπουμ των Islands, και το εξαιρετικό άλμπουμ των Why?, ο Nick διασκευάζει με μοναδικά υπνωτικό τρόπο το Broken Crow των Reaching Quiet, side project του Yoni Wolf, ηγέτη των Why?, εκτέλεση που συμπεριλαμβάνεται στο The Hollows EP των τελευταίων..

11. Prince - Creep [Radiohead]


Για τους λίγους που δεν το πήραν πρέφα, ο Prince έκανε πριν λίγες εβδομάδες μια ιστορική εκτέλεση στον πασίγνωστο ύμνο των Radiohead, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Coachella Festival, προκαλώντας φρενίτιδα στη μπλογκόσφαιρα. Μυστηριωδώς, απαγόρευσε κάθε εμφάνιση σχετικού video στο youtube και σε αντίστοιχα sites, προκαλώντας την απορία, ίσως και την οργή, όχι μόνο των οπαδών του, αλλά και των ίδιων των Radiohead.

Ελπίζουμε τα όσα ανεπανάληπτα συνέβησαν προχτές να συμβάλλουν θετικά στη διοργάνωση μεγάλων συναυλιών και στη χώρα μας, και να μπορέσουμε κάποτε κι εμείς να δούμε ζωντανά ιδιοφυίες σαν τον Prince, π.ρ.ι.ν. βγουν στη σύνταξη! Συγκλονιστική διασκευή..

download all songs from H.E.R.E.

Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2008

The Devil's Crayon

Το σημερινό τραγούδι είναι τόσο καλό που πραγματικά σκέφτηκα να το διακόψω στη μέση και να το ανεβάσω μόλις το πρωτάκουσα, λίγα λεπτά πριν.. Προφανώς δεν είμαι μόνο εγώ που ενθουσιάστηκα ακούγοντας τους Wild Beasts από το Leeds, αλλά και οι ιθύνοντες της Domino, μιας από τις μεγαλύτερες πλέον ανεξάρτητες Βρετανικές εταιρείες, η οποία τους ενέταξε στο δυναμικό της, και μέσω της οποίας κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο Limbo, Panto. Όχι ότι ο ήχος τους δεν είναι δυναμικός και ολόφρεσκος.. είναι όμως τα εκπληκτικά οπερετικά φωνητικά του Tom Fleming [μπασίστα του γκρουπ, ενώ κανονικός τραγουδιστής είναι ο Hayden Thorpe] που κλέβουν όλες τις εντυπώσεις από την πρώτη ακρόαση. Φανταστείτε κάτι μεταξύ Antony και Morrissey! Τα ξαναλέμε αφού ακούσουμε και το άλμπουμ..


wild beasts - the devil's crayon [box]


lastfm.png hypem.png skreemr.jpg insound.png wiki.png myspace.gif elbows.png

Τρίτη, Ιουνίου 24, 2008

Faith In Aeroplanes

Η αλληλογραφία της ημέρας..

Γεια σου Winter Academy. Είμαστε μια νέα μπάντα, λεγόμαστε The Temple Cloud Country Club και νομίζουμε ότι θα σ'αρέσει η μουσική μας. Σ'αφήνουμε τώρα στην ησυχία σου..

Αγαπητοί TCCC

Μου άρεσε ο τρόπος προσέγγισης που διαλέξατε. Ευθύς και χαριτωμένος. Μου άρεσε και το όνομά σας, μου θύμισε εκείνο το εκπληκτικό τραγούδι των Associates, και αποφάσισα να σας αφιερώσω μερικά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο μου [λέμε τώρα..]. Σωστά νομίσατε λοιπόν.. μου άρεσε πολύ η μουσική σας. Μου άρεσε που διαλέξατε αυτόν τον ήχο [σωστά επιλέξατε την κατηγορία melodramatic popular song], πράγμα σπάνιο για νέο βρετανικό γκρουπ. Μου θυμίσατε επίσης πολλά κι αγαπημένα πράγματα από το παρελθόν, χωρίς όμως να μπορώ να πω ότι κάποιον αντιγράφετε. Μεγάλη υπόθεση αυτό το τελευταίο! Κι αυτό το faith in aeroplanes.. τι τίτλος!

Τέλος πάντων, σταματώ εδώ κι επιφυλάσσομαι για περισσότερα όταν ακούσω το ντεμπούτο σας άλμπουμ, When we were invented, τον προσεχή Οκτώβριο. Είδατε λοιπόν? τη διαταράξατε τελικά την ησυχία μου..

Σας φιλώ
winter


the temple cloud country club - faith in aeroplanes [box]


lastfm.png myspace.gif

Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2008

Careless Talk

Το τέταρτο άλμπουμ του κυρίου Patrick Wolf [ο οποίος ομολογεί ότι αισθάνεται δέος μπροστά στο κατώφλι των 25 χρόνων, το οποίο ετοιμάζεται να διαβεί φέτος, έτσι για να μας σπάσει λίγο και τα νεύρα..] ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς, και ίσως να κυκλοφορήσει και μέσα στη χρονιά. Ο Patrick είναι αρκετά ενθουσιασμένος με το περιεχόμενό του και τις συνεργασίες που θα περιέχει, και μαζί μ'αυτόν ενθουσιαζόμαστε και μεις! Ως τότε ας απολαύσουμε μια νέα του ηχογράφηση απο το soundtrack της ταινίας The Edge Of Love, σ'ένα στυλ πολύ διαφορετικό από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει. Αρκεί να σας πω ότι πρόκειται για σύνθεση του μεγάλου Angelo Badalamenti. Οι φήμες λένε ότι σύντομα θα δει το φως της ημέρας και μια διαφορετική εκτέλεση του τραγουδιού, με τη συμμετοχή της Siouxsie και της Beth Rowley.

lastfm.png hypem.png skreemr.jpg insound.png wiki.png myspace.gif elbows.png

Σάββατο, Ιουνίου 21, 2008

The Monthly Edition : June Radio

Ο καυτός [πλέον] Ιούνιος είναι ένας μεταβατικός μήνας για τη Χειμερινή Ακαδημία. Τα posts αραιώνουν λιγάκι, η προσδοκία του καλοκαιριού φτάνει στο τέλος της.. και τώρα τι? Για την ώρα, ας ακούσουμε έντεκα ωραία τραγούδια και βλέπουμε..

1. The Ruling Class - Sleeping Beauty [box]


Το συγκρότημα αυτό από το Λονδίνο είναι ήδη μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς. Δε σας το λέμε συχνά αυτό, αλλά να θυμάστε που τους πρωτακούσατε.. Για να πειστώ ότι ο κιθαρίστας τους δεν είναι το love child του John Squire από κάποια τουρνέ των Roses πριν από 18 χρόνια, θα χρειαστεί τουλάχιστον DNA test..

2. Βang Gang - One More Trip [box]


Χωρίς πολλά λόγια, ένα θαυμάσιο τραγούδι από την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Ισλανδών Bang Gang. Περιμένουμε τα καλύτερα από το άλμπουμ τους, και ίσως και μια εμφάνιση στη χώρα μας, καθώς το προηγούμενο άλμπουμ τους γνώρισε και κάποια [σχετική] εμπορική επιτυχία.

3. Biker Boy - June Song [box]


Και η σειρά των εξαιρετικών τραγουδιών συνεχίζεται και αυτό το μήνα.. Αν και Ιούνιος, το τραγούδι που επηρεάζει περισσότερο τον ποδηλάτη από τη Στοκχόλμη είναι Χριστουγεννιάτικο

4. The Holiday Show - SnookerStar [box]


Από το 2006 πρωτακούστηκε το τραγούδι αυτό των Δανών the Holiday Show. Μη έχοντας κυκλοφορήσει ακόμη το ντεμπούτο τους άλμπουμ, πολύ σωστά κάνουν και δεν εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους για κάποια αναγνώριση μέσω του Snookerstar, καθώς διαθέτει ένα πραγματικά ακαταμάχητο synth riff.

5. The First Division - Downriver [box]


Από το εργοστάσιο παραγωγής θαυμάσιας pop μουσικής που λέγεται Cloudberry Records

6. A Classic Education - Badlands & Owls [box]


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έχασαν τη συμμετοχή τους στην alt.Eurovision κυριολεκτικά στο παρά πέντε με το νέο τους demo. Όπως και πέρυσι όμως,έτσι και φέτος δεν τους προσπερνάμε..

7. Days - The Simple Thing [box]


Μια που θυμηθήκαμε φέτος τους Stone Roses με το πρώτο συγκρότημα αυτού του mix, θυμήθηκα κι εγώ τους Days από το Γκέτεμποργκ, που κυκλοφορούν κι αυτοί τη μουσική τους στη Shelflife Records. Πέρυσι είχαμε παρουσιάσει το Downhill, φέτος σειρά έχει το [λίγο παλιότερο αλλά εξίσου υπέροχο] The Simple Thing. Κάτι μου λέει πως ξέρω ποιο είναι το αγαπημένο συγκρότημα του ιδιοκτήτη αυτού του label..

8. Βoulevard - Disco Lite [box]


Νεοϋορκέζικο electro που θα σας γυρίσει με μαθηματική ακρίβεια στο 1985 και στους πειρατικούς σταθμούς με φτηνή καρεκλοpop που ακούγατε τότε.. [εσείς, γιατί εγώ με Πετρίδη μεγάλωσα, δεν ξέρω καθόλου από τέτοια..]

9. Magpie - Milk [box]


Και οι Magpie είναι Ιταλοί, αλλά σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες συμπατριώτες τους που ειδικεύονται στην chirpy indiepop, αυτοί ευωδιάζουν shoegaze από χιλιόμετρα..

10. Aaron Thomas - Any More [box]


O Aaron Thomas κατοικεί μεν στη Μαδρίτη, και πολύ καλά κάνει βέβαια, είναι όμως Αυστραλός. 'Acoustic', είναι απλά ο χαρακτηρισμός που δίνει στη μουσική του στο Myspace, και έχει μάλλον δίκιο, έστω κι αν αυτό συνήθως παραπέμπει ηπιότερου ύφους ηχογραφήσεις από το Any More, ένα τραγούδι από το περσινό του άλμπουμ, στο οποίο μου θυμίζει πάρα πολύ τον Matt Βelamy

11. Champagne Riot - Scandinavian Warfare [box]


Champagne Riot is driven by a passion for perfect, timeless pop songs.
The music is inspired by the disillusion and bewilderedness caused by the over-geared culture of modern cosmopolitan life.
The songs are about restlessness, greed and acceleration on one hand - combined with a longing for purpose, substance and commitment on the other.
Champagne Riot could be described as pop music's answer to a “Generation X" of our time - or as "Abba for a generation of frequent flyers".
Champagne Riot is the work of one person – however a band constellation is planned to be playing live in 2008.

Πολύ χαίρομαι όταν δε χρειάζεται να προσθέσω ή να αφαιρέσω τίποτε στα λόγια των ίδιων των συγκροτημάτων που παρουσιάζω.. Α! να πω μόνο πως κ.α.ι. αυτοί ηχογραφούν στη Shelflife Records, η οποία επισήμως πλέον ανακηρύσσεται ως label του μήνα, και όχι μόνο..

Καλό καλοκαίρι!

You Can Also Download All The Songs From H.E.R.E.

Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

Home

Δεν ξέρω και πολλά για το σημερινό μας καλεσμένο.. Είναι ένας νεαρός Βρετανός που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη κανένα άλμπουμ και προσπαθεί να φτιάξει [και αυτός] το όνομά του μέσω του Myspace. Το όνομά του, Apollo, το καλλιτεχνικό τουλάχιστον.. και το όνομα με το οποίο προωθεί τη μουσική του είναι το Apollo Bay. Κάτι το ωραίο όνομα, κάτι η αναφορά του ονόματος Associates στις επιρροές του, τον δέχτηκα ως φίλο και μπήκα στον κόπο να ακούσω τα τραγούδια του. Και πολύ καλά έκανα όπως αποδέιχθηκε! Εκτός από την όντως εμφανή επιρροή του κυρίου από τον οποίο πήρε το όνομά του αυτό το blog, ακόμη εμφανέστερη είναι η επιρροή ενός άλλου νεαρού Βρετανού κυρίου, πολύ πιο επιτυχημένου βέβαια τα τελευταία 4-5 χρόνια, το όνομα του οποίου θα κρατήσω όμως μυστικό, για να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Απ'ότι γράφει στο blog του ο φίλος μας, ετοιμάζει ήδη το ντεμπούτο του, και προσωπικά το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον.. Το καταπληκτικό Home, στα 5' και 37'' είναι από τα μικρότερα σε διάρκεια τραγούδια του, αξίζουν όμως και τα υπόλοιπα [τουλάχιστο] μια ακρόαση.


Apollo Bay - Home [box]


myspace.gif

[άφαντος ο τύπος από παντού όμως! πρώτη φορά που δε βρήκα τίποτε σε κανένα search engine!]