Δευτέρα, Ιανουαρίου 28, 2008

Song Of The Sad Assassin

Ένα ακόμη από τα πολύ καλά άλμπουμ της χρονιάς που διανύουμε κυκλοφορεί στις αρχές Μαρτίου και είναι αυτό των αδερφών Jonathan [Yoni] και Josiah Wolf, aka Why?. Ενώ τους ήξερα σαν όνομα [το νέο άλμπουμ Alopecia είναι το δεύτερό τους μετά από το Elephant Eyelash του 2005] μου κέντρισε το ενδιαφέρον η σχέση τους με τον jamie stewart tων xiu xiu [που είναι μεγάλος υποστηρικτής τους, και μάλιστα συμμετείχαν στο περσινό remixed & covered των xiu xiu]. Aκούγοντάς το Alopecia, με το ένα track καλύτερο από το άλλο, στο -μεστό- σύνολό του ένα εξαιρετικό και ώριμο άλμπουμ, που καλύπτει αρκετά μουσικά είδη, και που θα το αδικούσαμε αν το κατατάσσαμε κάτω από την περιοριστική και βαρετή indie rock ταμπέλα, το περίεργο ραπ του Jonathan μου θύμισε το καταπληκτικό εκείνο άλμπουμ με τίτλο Ten του 2004 από το σχήμα των cLOUDDEAD. Ψάχνοντάς το λίγο περισσότερο είδα ότι η αυτή η πολυσχιδής μουσικά προσωπικότητα είναι τελικά πολύ πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση απ'ότι νόμισα αρχικά, καθώς ήταν όντως αυτός που συμμετείχε με το απίθανο hip hop στυλ του στο Ten. Οι Why? αν και ξεκίνησαν ως προσωπικό όχημα του Jonathan είναι τώρα ένα κανονικό κουαρτέτο [a folk-pop, indie-hop, sometimes-mustachioed, psych-rock quartet όπως διάβασα στο site της εταιρείας τους, ορίστε λοιπόν και η ταμπέλα που ψάχνατε..] καθώς εκτός από τον Josiah συμμετέχουν επίσης οι Doug McDiarmid και Matt Meldon. Στα τρία τραγούδια που παρουσιάζουμε δε συμπεριλαμβάνεται καν το καταπληκτικό The Hollows, το single του άλμουμ. Μην τους προσπεράσετε για κανένα λόγο.


Why? - song of the sad assassin [box]

Why? - the voweks pt 2 [box]

Why? - by torpedo or chron's [box]

Ας θυμηθούμε όμως και το καταπληκτικό

cLOUDDEAD - dead dogs two [box]


lastfm.png hypem.png youtube.png skreemr.jpg insound.png wiki.png myspace.gif elbows.png

2 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Κανένα σχόλιο για τους Why?. Ντροπή.

Για ακόμα μία φορά δε θα το αποφύγω (έχει καταντήσει προβλέψιμο). Συμφωνώ απόλυτα. Πολύ καλός δίσκος με πλούσιες ηχητικές εναλλαγές.

Ίσως πλέον πρέπει να κυκλοφορήσει σηματάκι "Recommended by Jamie Stewart"!

WinterAcademy είπε...

πράγματι έχεις απόλυτο δίκιο. Από αυτόν έμαθα και τους καταπληκτικούς dead science, που βγάζουν κι αυτοί καινούργιο άλμπουμ very soon.