Κυριακή, Μαρτίου 28, 2010

The March Collection

Καθόλου Πασχαλιάτικη, σίγουρα όμως ανοιξιάτικη η συλλογή του Μαρτίου..

1. Casey Chandler - Lost Generation [zs]


Ο Casey Chandler χρησιμοποιεί το όνομα Galapaghost για το one man project του, αλλά προτίμησα να παρουσιάσω το θαυμάσιο Lost Generation με το κανονικό του όνομα για προφανείς λόγους [είναι ο μοναδικός πραγματικός Chandler που ξέρω]. Η σύνθεση και ο τρόπος που τραγουδά ο Casey σ'αυτό το τραγούδι μου θύμισαν πολύ τον Zac Pennington των Parenthetical Girls..


2. Summer Cats - TV Guide [zs]


Η επιστροφή της παρέας από τη Μελβούρνη. Αλήθεια, υπάρχουν ακόμη TV Guides?


3. Acrylics - All Of The Fire [zs]


Γιατί μέχρι και το Brooklyn έχει δικαίωμα στην pop..


4. Zola Jesus - Night [zs]


Αυτή την ξεχωριστή φωνή την προσέξαμε από την πρώτη στιγμή, πριν καν κυκλοφορήσει οτιδήποτε, από το πρώτο κιόλας demo των Former Ghosts. Το 2010, με το νέο της EP και το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ των F.G. θα είναι σίγουρα η χρονιά της Nika Roza Danilova. Τουλάχιστο θα μπορέσει να το γιορτάσει καθώς σε λίγες μέρες θα είναι και επίσημα ελεύθερη να καταναλώσει αλκοόλ.

5. Clogs - We Were Here [zs]


Τον προηγούμενο μήνα σας μιλούσαμε για το πόσο καλό είναι το EP των Clogs, και τώρα ήρθε η ώρα να σας πούμε πόσο καλό είναι και το άλμπουμ τους. Ή μάλλον ας αφήσουμε το τελευταίο τραγούδι του The Creatures in the Garden of Lady Walton να σας πείσει.. την πρώτη δισκογραφική παρουσία του Sufjan Stevens για το 2010. Ελπίζουμε να υπάρξουν κι άλλες..


6. Dream Diary - Bird In My Garden [zs]


Κάποτε ένας πληγωμένος γλάρος βρήκε καταφύγιο στον κήπο μας, αρκετά μέτρα μακρυά από τη θάλασσα. Τον περιποιηθήκαμε οικογενειακώς για λίγες μέρες, του δώσαμε μέχρι και όνομα [Τόμπι]. Ήμουν πολύ μικρός, αλλά νομίζω ότι επέζησε και τον αφήσαμε ελέυθερο. Ή τουλάχιστον έτσι μου είπαν.. Τον θυμήθηκα έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, με αφορμή το πανέμορφο αυτό τραγούδι των Dream Diary..


7. Burning Hearts - Night Animal [zs]


Νέο EP και για τους Burning Hearts, που μαζί με τους Cats On Fire αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της Φινλανδικής indiepop. Το ομώνυμο τραγούδι δεν απογοητεύει όσους τους αγάπησαν με το περσινό τους καταπληκτικό ντεμπούτο.


8. Ariel Pink's Haunted Graffitti - Round And Round [zs]


Είναι αναγκαίο τώρα να παρουσιάσουμε κι από'δω το νέο τραγούδι του Ariel Pink? Ναι, είναι, καθώς είναι καταπληκτικό..


9. Class Actress - Let Me Take You Out [zs]


«Depeche Mode meets early Madonna and Five Star as played on KTU Radio in the leather backseat of a cab». Ελάχιστη η σχέση με την πραγματικότητα, αρκετό όμως πιστεύω για να σε ιντριγκάρει τόσο ώστε να τους χαρίσεις μια ακρόαση..


10. Rykarda Parasol - Covenant [zs]


Σίγουρα ακούγοντας την υποβλητική φωνή της Rykarda Parasol σ'αυτή την εξαιρετική ερμηνεία σου'ρχεται κάπως δύσκολο να την ταυτίσεις μ'αυτή την αξιολάτρευτη φατσούλα. Άλλη μια απόδειξη για το ότι τα στερεότυπα καλό είναι να αποφεύγονται [και ειδικά τα γελοία..]


11. Horse - You Could Be Forgiven [zs]


Και μια που μιλάμε για ξεχωριστές γυναικείες φωνές, αφού κιόλας τη μνημονεύσαμε πριν λίγες εβδομάδες παρουσιάζοντας τους Irrepressibles, ας τη θυμηθούμε κιόλας, σ'αυτή τη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία [τουλάχιστο στη Θεσσαλονίκη] από την προπερασμένη δεκαετία..


You can download all songs from H.E.R.E.

Happy Easter!

6 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Τι να πρωτοξεχωρίσεις*; Το Lost generation και τα φωνητικά του Casey Chandler που παραπέμπουν σε Parenthetical girls, την indie pop των Summer cats, το συνδυασμό pop και americana των Acrylics, την πρώτη (από τις τουλάχιστον τρεις. Οι άλλες δύο είναι στους δίσκους των Serena Maneesh και The National) δισκογραφική παρουσία για φέτος του Sufjan Stevens, τη νοσταλγική dream pop των Dream diary, την pop των Burning Hearts που κάνει τη διάθεσή σου να λάμπει, το νέο τραγούδι του Ariel Pink, τους Class Actress που θυμίζουν The Radio dept. με γυναικεία φωνητικά, την ερμηνεία της Rykarda Parasol ή το έτοιμο για eurovision (με ότι αυτό συνεπάγεται) You could be forgiven των Horse;

Το box για ακόμα μία φορά εμφανίζει μήνυμα πρόβληματος με το bandwidth. Ίσως πρέπει να προσανατολιστείς στο mediafire.

* Εξαιρείται το Night της Zola Jesus από το αριστουργηματικό 'Stridulum EP'.

ΥΓ. Happy Easter too :)

elafini είπε...

Ίσως η καλύτερη (μέχρι στιγμής και για τα δικά μου γούστα) μουσική συλλογή.
(αν άλλαζα και το Night με το Run Me Out...)

Με το μυαλό κολλημένο (ακόμη και για πολύ) στα "θηρία" σου εύχομαι να περάσεις όμορφα.

WinterAcademy είπε...

ευχαριστώ και τους δύο.

θα σταθώ λίγο στα του boxstr [αν κ νομιζω οτι τα'χω ξαναγραψει, οποτε sorry προκαταβολικα]

-direct link to files [ie. right click, save as] πολυ σημαντικό [αν θελεις να εμφανιζεσαι στα Hypem, elbows etc]

-το bandwidth μηδενιζεται μεν, καθημερινα δε [και οχι πχ μηνιαια, οπως αλλου]

-τα αρχεια μενουν για παντα [καποτε βεβαια μου τα'χασε ολα αλλα τελος παντων..]

εχω εδω και πολλους μηνες προσθεσει 2ο link, στο zshare ή το divshare για κ.ά.θ.ε. τραγούδι. Και εδώ, και στο TCL blog. Φαντάζομαι και ελπίζω ότι δεν παρουσιάζονται προβλήματα και στα δύο links ταυτόχρονα [!]

Με το λινκ του συγκεντρωτικού mix προστίθεται και μια τρίτη ευκαιρία για να κατεβάσει κανείς ένα τραγούδι που θέλει. Νομίζω πως η προσθήκη ενός τέταρτου [πχ mediafire] θα ήταν κάπως υπερβολική, ακόμη και για μένα, LOL

[ok, αστειευομαι, το ξερω οτι τα γνωριζεις ολα αυτα, και δεν εννοεις αυτο για το 4ο λινκ, ειχα παντως την εντυπωση οτι με τον εναν η τον αλλον τροπο ολα τα τραγουδια μπορουν να κατεβουν]

elafini είπε...

[Ακόμη και το τροπάριο της Κασσιανής (τώρα δε το λένε αυτό;) μου φαντάζει πιο απλό από την περιγραφή σου :P ]

caseynchandler είπε...

hey everybody its Casey Chandler (Galapaghost), sorry i don't speak greek, but hopefully you guys can understand this message. If anyone would like either of my EP's (they're only 20 mins each) I would gladly send you both of them if you just send an email to caseynchandler@gmail.com. Oh and thanks for the love Winter Academy!

-casey

Noilly Prat είπε...

κομματάρα το τελευταίο που το θυμήθηκες? καλή κι η Zola Jesus δεν την ήξε(υ)ρα