Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2007

The Weekend Edition : What the F***???

Περαιτέρω εξηγήσεις είναι περιττές νομίζω.. Για αυτό το Σαββατοκύριακο, τραγούδια που στον τίτλο τους περιέχουν ίσως την πιο γνωστή αγγλική λέξη. Ευτυχώς [?] πάντως που δε ζω στην Αμερική, γιατί αν οι γείτονές μου καταλάβαιναν τι λένε τα τραγούδια που ακούω τις τελευταίες ημέρες ετοιμάζοντας το αφιέρωμα, τότε μάλλον αυτό θα ήταν το τελευταίο post αυτού του blog!

1. NWA - I'd rather fuck you


Οι NWA θα μείνουν στην ιστορία σαν ένα από τα δύο - τρία σημαντικότερα συγκροτήματα του hip hop, αν μη τι άλλο, μόνο για τον ύμνο της δεκαετίας του '80 fuck tha police. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι θα το ξέρετε, οπότε ιδού το εξίσου καταπληκτικό, και σχεδόν καθαρόαιμο soul, i'd rather fuck you.

Αξίζει βέβαια να ακούσετε κι αυτή τη... σύντομη version του fuck tha police, όπου χρειάζονται 42 ολόκληρα δευτερόλεπτα για να ακουστούν ό.λ.α. τα fuck που υπάρχουν στο τραγούδι!

2. Hamell On trial - Go Fuck Yourself


Ο κ. Ed Hamell βασίζεται κι αυτός στο λόγο, δεν είναι όμως hip hop καλλιτέχνης αλλά κάτι ανάμεσα σε spoken word / punk / folk rock [έγραφε μάλιστα και στο Uncut μία πολύ ιδιαίτερη στήλη για μερικά φεγγάρια]. Πολύ ιδιαίτερο είναι και το σύντομο αλλά συγκλονιστικά περιεκτικό go fuck yourself..

3. Mary and The Boy - Fuck Me


Από το πραγματικά συνταρακτικό ντεμπούτο του πολυσυζητημένου ντουέτου, διαλέξτε και πάρτε. Fuck me στη studio ή στην demo έκδοση? Προσωπικά προτιμώ τη δεύτερη..

mary and the boy - fuck me [demo]

4. The Teenagers - Fuck Nicole


aspirins and alcohol
this is a cocktail for Nicole
fuck Nicole
is out of control
call Nicole
and fuck Nicole
alcopops and ketamine
this is a cocktail for my teen
fuck Nicole
is in my dream
that Nicole
is more than real

έξοχο!

5. CSS - Fuck off is not the only thing you have to show


Το καταπληκτικό fuck off... ήταν σαφώς το καλύτερο track του περσινού απρόσμενου δυναμίτη από τη Βραζιλία. Εν αναμονή τώρα και του πρώτου Ελληνικού indie crossover [λέμε τώρα..]

6. Pansy Division - Fuck Buddy


Ένα πολύ ρομαντικό τραγούδι από τους βετεράνους του queercore movement.

7. Strip Squad - If you don't take me right away you might as well fuck off


Το απίθανο αυτό indie / synth pop τραγούδι με τον εμπνευσμένο μεν, ελαφρώς απειλητικό δε, τίτλο, ανήκει σ'ένα κουιντέτο από τη Σουηδία. Ότι πρέπει για καντάδα!

8. The Coathangers - Shut The Fuck Up


Η σιωπή είναι χρυσός, λέει ο σοφός λαός μας [αν και είμαι σίγουρος πως κάποιος άλλος λαός το λέει, τέλος πάντων..] και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Και όποιος συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, όπως οι τέσσερις δεσποινίδες από την Atlanta για παράδειγμα, είναι αυτομάτως φίλος μου..

9. Bitchee Bitchee Ya Ya - Fuck Friend


Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. O electro rock/pop αυτός δυναμίτης κυκλοφορεί, appropriately enough που λένε και στο χωριό μου, στις 17 Νοεμβρίου.

10. Jon & Al Kaplan - I'd Fuck Me


Κανείς μα κανείς από όσους έχω προσπαθήσει να μυήσω στο εξαιρετικό αυτό άλμπουμ δεν έχει συμφωνήσει ποτέ μαζί μου για το πόσο σπουδαίο είναι. In fact, κανείς δεν μου έχει καν απαντήσει πως του φάνηκε! Εγώ ξέρω ένα πράγμα: είναι το απόλυτο guilty pleasure μου και θα συνεχίσω να αναφέρομαι σ'αυτό με κάθε ευκαιρία! Μετά τους διθυράμβους στο Fringe Festival της Νέας Υόρκης το 2005, την Άνοιξη ανέβηκε επιτέλους και σε κανονική off Broadway παράσταση. Η Σιωπή των αμνών σε μιούζικαλ! I rest my case!

11. The Microphones - Fuck the World


Από τον αγαπημένο master της weird post lo-fi fuzz folk και δε συμμαζεύεται, ένα καθόλου ειρωνικό, καθόλου weird, καθόλου fuzz και καθόλου folk τραγούδι. Ένα συγκινητικό αριστούργημα που, εγγυημένα, θα σας καθηλώσει επί 12 λεπτά. Απλά υποκλιθείτε..

Ομολολογώ ότι ήταν ίσως το πιο διασκεδαστικό αφιέρωμα που έχω κάνει. Eλπίζω να σας άρεσε, αν όχι, you might as well fuck off!, με το συμπάθιο κιόλας.. [οk παρασύρθηκα, ζητώ συγγνώμη..]

5 σχόλια:

κι είπε...

Πολύ καλό αφιέρωμα...
Ελπίζω στο album τους οι M&B να μην έχουν "οδηγήσει σε αυτοκτονία " και τα υπόλοιπα τραγούδια τους...Ευτυχώς που στο τελευταίο live τους στο Hoxton δεν παίξανε αυτή την εκτέλεση...Κρίμα να "μεταλλάξουνε" το τραγούδι που τους έκανε ευρέως γνωστούς εξαιτίας των σπαρακτικών "στριγγλιών" της Mary ( και όχι για τις κορώνες της) και του ήχου του πριονιού...

WinterAcademy είπε...

δυστυχως δεν τους εχω δει ποτε live. δεν ξέρω κιόλας, έχουν παίξει ποτέ εδώ πάνω?

Unknown είπε...

καλό το αφιέρωμα στο F*** και το περιέργο είναι οτι διαβάζοντας το, το random του winamp επεσε πάνω στο Fuck me i'm twee των Tullycraft!

H2O είπε...

Πως και δεν χώρεσε το "Fuck You" (συγγνώμη κιόλας:) )απο τους Archive ?? Υπέροχο τραγούδι

Υ.Σ.Και τα 10 (συγγνώμη αλλά τους Mary & The Boy τους σιχαίνομαι) είναι υπέροχα,να πάει να γαμηθεί που δεν μπήκαν οι Archive (μπήκα στο κλίμα για τα καλά)

Υπέροχο πόστ,take care :)

WinterAcademy είπε...

θενξ h20.ε το fu απο archive ειναι εθνικος υμνος πια, το ξερουν ολοι, lol

οσο για τους tulycraft, ειναι κι αυτο υμνος [υποθετω], καθως ο ορος twee προέκυψε από αυτό, οπότε..