Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2010

The January Collection

Στην pop είναι αφιερωμένη η πρώτη 'ραδιοφωνική εκπομπή της Ακαδημίας για τη νέα χιλιετία. Τwee, indiepop, powerpop, noisepop, dreampop.. όλα τα'χει ο μπαξές

1. The Depreciation Guild - Dream About Me [zs]


Ονόματα όπως Prefab Sprout, The Wake, Scritti Polliti και Aztec Camera φιγουράρουν πρώτα πρώτα στις προτιμήσεις των μελών του πολύ καλού σχήματος από το Brooklyn της Νέας Υόρκης που πρωτοπαρoυσιάσαμε από αυτές τις σελίδες ακριβώς δύο χρόνια πριν. Αν ακούγαμε πέρυσι το υπέροχο single τους η θέση του στα καλύτερα της χρονιάς θα ήταν εξασφαλισμένη.

2. The Radio Dept. - Heaven's On Fire [zs]


Μετά από 3&1/2 χρόνια [και ισάριθμες αναβολές] η επιστροφή του λατρεμένου σχήματος από τη Σουηδία είναι πλέον γεγονός. Το Heaven's On Fire είναι το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ που γίνεται γνωστό μετά το περσινό David και πλέον η αλλαγή της ηχητικής κατεύθυνσης είναι οριστική και ολοφάνερη. Ελπίζουμε κάποιος καλός άνθρωπος να τους φέρει επιτέλους στην Ελλάδα..

3. Korallreven - Loved-Up [zs]


Υποθέτω ένας από τους λόγους της παραπάνω αργοπορίας είναι και αυτό το περίεργο παράλληλο ηλεκτρονικό side project δύο μελών των Radio Dept. που ακούει στο όνομα Korallreven. Το άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα λέγεται The Truest Faith.

4. Cats On Fire - The Hague [zs]


Άλλη μια καταπληκτική επιστροφή, αυτή των Φινλανδών Cats On Fire, στο γνώριμο ύφος τους..

5. The Clientele - Tonight [zs]


Αν κρίνω από το θαυμάσιο, μελοδραματικό Tonight των παλαίμαχων [σχεδόν] The Clientele μάλλον δεν έπραξα σωστά που προσπέρασα το περσινό τους Bonfires On The Heath που κυκλοφόρησε από τη Merge πριν λίγους μήνες. Ότι πρέπει για τους ρομαντικούς εκεί έξω..

6. Maria - When The Sun Goes Down [zs]


Εύγε κύριοι, εξαιρετική επιλογή ονόματος! Ότι πρέπει για ένα νέο συγκρότημα, τόσο εύκολο να βρει κανείς πληροφορίες για σας στο Google.. Έχε χάρη που το τραγουδάκι σας είναι τόσο [μα τόσο] όμορφο..

7. Egyptian Hip Hop - Rad Pitt [zs]


Edώ πάλι έχουμε το ακριβώς αντίθετο, και στο όνομα του συγκροτήματος και στον τίτλο του τραγουδιού. Όχι πείτε μου, είναι δυνατόν να αντισταθείτε σε ένα τραγούδι που λέγεται Rad Pitt?

8. Lofty Heights - Eye Contact [zs]


Βρετανοί και οι Lofty Heights, όπως οι φίλοι μας ακριβώς πιο πάνω. Το υπέροχο ντεμπούτο τους single ξεκινάει όμως ζητώντας συγγνώμη από την Αμερική..

9. Happy Birthday - Girls FM [zs]


Όπως διάβασα πρόσφατα στο blog του 11 πίσω από το γνωστό σε όλους τραγούδι γενεθλίων κρύβεται μια ιστορία δεκαετιών, γεμάτη ίντριγκα, βία και σεξ! Εντάξει, υπερβάλλω λιγάκι, δεν υπερβάλλω όμως καθόλου αν σας πω ότι το ομώνυμο συγκρότημα από το Vermont θα ακουστεί πάρα πολύ μέσα στη χρονιά, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας του ντεμπούτου τους από την Sub Pop. Απίθανο ρεφρέν όμως το άτιμο το Girls FM..

10. Afternoon Naps - The Fall Companion [zs]


"Afternoon Naps are a modern pop group from the rather unsunny shores of Cleveland, Ohio. Their songs are short, sweet, and to the point, with not many breaking the three minute mark" Αυτά λέει το site της εταιρείας τους. Οι ίδιοι επίσης αναφέρουν τους Smiths ως βασική τους επιρροή. Εγώ νομίζω πως δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτε..

11. Computer Perfection - Silence Is A Shadow's Dream [zs]


Ο ψυχεδελικός ήχος των Computer Perfection από το Detroit ξεφεύγει ίσως λιγάκι από τη θεματολογία της σημερινής εκπομπής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το τραγούδι τους δεν είναι εντελώς accessible. Ενα όνομα που ακούστηκε αρκετά μέσα στο 2009..

12. Camp Out - Flying Back [zs]


Αυτοί δεν είναι απλά accessible, είναι singalong-sugarry-powerpop-accessible! Κι ας μην ακούστηκαν καθόλου μέσα στο 2009. Πρόκειται για ένα ντουέτο κοριτσιών από το San Francisco [χμ.. έτσι εξηγούνται όλα]

13. Very Truly Yours - 1 2 3 4 [zs]


ΟΚ, εδώ απλά παθαίνεις ζάχαρο! Λυπάμαι, αλλά μ'αυτό το κρύο μόνο έτσι μπορώ να ονειρευτώ το καλοκαίρι..

14. The Balconies - Serious Bedtime [zs]


Ο Liam, ο Steve και η Jacquie από το Ontario του Καναδά είναι αυτοί που απαρτίζουν το τρίο των Balconies. Το serious bedtime ίσως δε σας εντυπωσιάσει από την αρχή, διαθέτει όμως κι αυτό ένα εξόχως κολλητικό ρεφρέν..

15. Stolen Hearts - Heart Collector [zs]


Μια που λέγαμε για πνευματικά δικαιώματα λίγο πιο πάνω, αδυνατώ να φανταστώ τι θα γίνει στα 100 χρόνια από την κυκλοφορία του Be My Baby των Ronettes, οπότε και το intro του θα είναι ελεύθερο προς κλοπ.. εχμ.. χρήση. Δεν το χρειάζεται όμως ιδιαίτερα το Ηeart Collector, είναι ξεσηκωτικό από μόνο του!

16. Miniboone - Devil in Your Eyes [zs]


Άλλος ένας κλώνος των interpol, θα πείτε ακούγοντας το διαβολικό τραγούδι των Miniboone. Έπειτα όμως από ένα λεπτό περίπου έρχεται το χορωδιακό ρεφρέν για να σας κλείσει το στόμα. Ποτέ ξανά η φράση 'everybody has to die' δεν ακούστηκε τόσο εύθυμα!

17. Young Galaxy - Queen Of Drum [zs]


Έσπασα το κεφάλι μου για να βρω τι μου θυμίζει αυτό το εξαιρετικό track των Καναδών Young Galaxy, και τελικά κατέληξα: αυτούς εδώ! Συμφωνείτε ή διαφωνείτε? [ή δεν είχατε καν γεννηθεί?]

18. Βoy Genius - Blame Love [zs]


Με Brooklyn ξεκινήσαμε, με Brooklyn θα τελειώσουμε. Indiepop, με επιρροές από Belle & Sebastian έντεχνα ενσωματωμένες στο Νεοϋορκέζικο σκηνικό. Το άλμπουμ τους λέγεται Staggering και μόλις κυκλοφόρησε..


you can download all songs from H.E.R.E.



4 σχόλια:

Keen On Boys είπε...

Eννοείται οτι θέλουμε Radio Dept. στο Ελλάντα! Eυχομαι λόγω επερχόμενου album να φιλοτιμηθούν να κάνουν μια τουρ στην Ευρώπη και κάποιος καλός άνθρωπος να τους τσιμπήσει και να τους φέρει.

Κατεβάζω Boy Genius γιατί η αναφορά στους B&S μου κέντρισε το ενδιαφέρον :)

ΥΓ: Μήπως έχεις τίποτα απο stargazer? Έχω φάει τα ίντερνετς και δεν βρίσκω τίποτα! (Και δεν έχω ακούσει ποτέ, και θέλω πολύ!)

WinterAcademy είπε...

nope! δυστυχως..

mystery falls down είπε...

Η ραδιοφωνική έκδοση του Ιανουαρίου κατέβαλε αξιόλογη θέση στoυς δείκτες των ακροάσεων μου (έστω και αν μεγάλο μέρος των τραγουδιών το είχα υπόψη μου) επιβεβαιώνοντας ότι το pop αισθητήριο και η ικανότητα σου να ανιχνεύεις ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες δε θα ξεθωριάσει ποτέ.

Tο νέο template (Πολύ ωραίο το νέο λογότυπο. Το χρώμα του background θυμίζει τοίχο δωματίου. Τέλος ελπίζω να αλλάξεις τη γραμματοσειρά σε Arial και να επαναφέρεις τη λεκτική επαλήθευση για να γλιτώσεις τα junk σχόλια) θα φέρει μαζί του νέες εκπλήξεις;

WinterAcademy είπε...

τοιχο δωματίου, lol! α, εδω θα τα χαλασουμε, δε μ'αρεσει η arial [τουλαχιστο σε σχεση με την trebuchet], οσο για το spam, so be it, βαριεμαι τα captcha στους αλλους, δε θα τα βαλω τωρα κι εγω..
Οχι παντως, καμια νεα εκπληξη δε θα φερει το νεο template, εκτος ισως απο τη συχνη εναλλαγη banners..take care