Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

Standing In Line

Άκουσα αρκετές φορές το εκπληκτικό Standing In Line τις τελευταίες ημέρες και το άφησα στην άκρη ώσπου να βρεθεί μια ευκαιρία για την παρουσίασή του, αναστενάζοντας "they don't make them like this anymore..", σίγουρος ότι πρόκειται περί κάποιου ξεχασμένου indie διαμαντιού από τα τέλη της προπερασμένης δεκαετίας. Όταν ήρθε η ώρα για το απαραίτητο research η έκπληξη ήταν πραγματικά τεράστια! Όχι μόνο συμπεριλαμβάνεται σ'ένα εντελώς καινούργιο, φετινό άλμπουμ [See You Tonight], τα μέλη του συγκροτήματος των Da Vincis από το Jackson του Μιssissippi που το ηχογράφησαν, δεν είχαν καν γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο! Κι εντάξει, θα μου πείτε, έχουμε ξαναδεί δεκαεφτάρηδες να πιάνουν μια κιθάρα και να γράφουν pop τραγουδάκια, το Standing In Line όμως δεν είναι ένα ακόμη τραγουδάκι:

Στα χορταστικά του οκτώμισι λεπτά προλαβαίνει να παρουσιάσει ένα πρώτο μέρος νοσταλγικής jangle guitar pop με φωνητικά όμως που φέρνουν αμέσως στο μυαλό τον Zach Condon των Beirut, ένα οργιαστικό δεύτερο μέρος που θα μπορούσε άνετα να ανήκει σε τραγούδι των Raining Pleasure κι ένα τρίτο και τέταρτο μέρος - επανάληψη των δύο πρώτων μόνο που τη θέση του Zach και των R.P. παίρνουν σιγά σιγά ο Morrissey και οι Inspiral Carpets..

Δεκαεφτά χρονών!!



"Inspired as much by classic jazz and bossa nova as modern indie pop music, The Da Vincis' sound sits somewhere between Astrud Gilberto and Of Montreal. The distinctive, earnest baritone of lead singer/keyboardist Andrew Burke channels both the great jazz and pop crooners of the 1930's and 40's and modern ones like Morrissey or Zach Condon. Now beginning their senior year in high school, The Da Vincis are just getting started. Watch out."


lastfm.png hypem.png myspace.gif elbows.png

11 σχόλια:

uptight είπε...

out of bandwidth... μπορείς να το ξανανεβάσει; please? :-)

WinterAcademy είπε...

αν προσεξεις διπλα στον τιτλο του τραγουδιου [Κ.Α.Θ.Ε. τργαουδιου] υπαρχει ενα δευτερο link, διοτι ολα τα τραγουδια ανεβαινουν σε δυο sites, για περιπτωσεις οπως αυτη.

κανε κλικ στο zs για να το κατεβασεις απο το zshare

Ανώνυμος είπε...

Δε ξέρω πια τι να πω μ'αυτα τα πιτσιρίκα θαύματα, ξεπετάγονται από παντού και διαρκώς. Τελευταίο σοκ το έπαθα με τους xx και το debut album τους.. ψάξτο, νομίζω θα σου αρέσει.

Αυτοί εδώ πάλι είναι τελείως διαφορετικοί. Ο ήχος μου θυμίζει λίγο, εεε.. olympians!! Κατάφεραν όμως να ακούγονται ευχάριστα, το πρώτο και το τέταρτο μέρος θαρρώ μ'αρέσουν περισσότερο και.. τι άλλο να πεις, μπράβο και respect.

WinterAcademy είπε...

δεν ξερω, μια φορα το ακουσα, σοκ δε μπορω να πω οτι επαθα.. επιφυλασσομαι ομως

olympians, lol!!

εν τω μεταξυ, διαβαστε αυτό!

http://tamtamradio.blogspot.com/2009/09/once-in-lifetime.html

uptight είπε...

Καλά, δεν το είχα καν δει ότι ήταν άλλο λινκ. Ευχαριστώ για το ξεστράβωμα, και φυσικά το κομμάτι... Εξαιρετικό πράγματι! ;-)

mystery falls down είπε...

Εντυπωσιακό! Το "Standing in line" διαθέτει όμορφες pop μελωδίες, έξυπνη ενορχήστρωση (με το πιάνο, τα samples με τις ομιλίες πίσω από τη μουσική και τη νοσταλγική φαρφίζα να ξεχωρίζουν), πιασάρικο ρυθμό και έξοχα φωνητικά. Και αν σε αυτό προσθέσουμε και τα δύο τραγούδια που υπάρχουν στο myspace τους τότε οι The Da Vincis αποδεικνύονται ταλαντούχοι. Περιμένω να ακούσω και τον υπόλοιπο δίσκο.

ΥΓ. Shannon Wright - Honeybee girls.
Υπάρχει τουλάχιστον ένας λόγος για να σπεύσεις να τον κατεβάσεις.

WinterAcademy είπε...

δεν εφτασε ακομη στο feed μου αλλα πρεπει να μου πεις το λογο, θα σκασω [εκτος κι αν ο λογος ειναι απλα οτι προκειται για ενα πολυ καλο αλμπουμ, lol]

mystery falls down είπε...

"...sing me to sleep and then leave me alone. Don't try to wake me in the morning cause I will be gone..."

ΥΓ. Μόλις 30 λεπτά είναι η συνολική διάρκειά του!

WinterAcademy είπε...

τωρα μαλιστα!

elafini είπε...

(Κατάφερα να απαλλαχτώ από τον Κινέζο που έκοβε βόλτες στο μπλογκ μου αφήνοντας σχόλια στα πιο καταχωνιασμένα μου ποστ κι αυτός για τιμωρία σου έστειλε τον Γιαπωνέζο φίλο του...κουράγιο :-))

WinterAcademy είπε...

τι ειδε αραγε αυτος ο γιαπωνεζος στο συγκεκριμενο ποστ θα μου πει καποιος??

μια γνωστη μου παντως μαθαινει γιαπωνεζικα οποτε ισως πρεπει να τη βαλω να μου το μεταφρασει..