Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2009

Darkness

"Επιτέλους, ένα σπουδαίο indiepop άλμπουμ!", αναφώνησα [από μέσα μου] πριν λίγο, ακούγοντας τα πρώτα τραγούδια του τρίτου άλμπουμ των Sweet Trip από το San Francisco. Εξαιρετικές συνθέσεις, υπέροχα dreamy φωνητικά από την Valerie R. Cooper, αλλά και από τον εγκέφαλο του συγκροτήματος Roby Burgos, μελωδικές indie αλλά και shoegaze κιθάρες, συν μερικά ηλεκτρονικά στοιχεία, συνθέτουν μια πολύ γενναιόδωρη [14 τραγούδια στο σύνολο] κατάθεση των Sweet Trip στη χρονιά που κλείνει σιγά σιγά την αυλαία της δεκαετίας. Παρά την ωριαία διάρκεια του You Will Never Know Why, δεν τους λες και ιδιαίτερα παραγωγικούς βέβαια, καθώς το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1998 και το δεύτερο το 2003, φαντάζομαι όμως ότι άξιζε τον κόπο η αναμονή για τους φίλους τους..

Θα τους ξανασυναντήσουμε σίγουρα πριν την αυλαία που λέγαμε παραπάνω, για την ώρα αρκεστείτε στο χορταστικό Darkness και το εθιστικό "I will never fall in love again" ρεφρέν του.. Αν και οι ίδιοι τονίζουν ιδιαίτερα τις shoegaze επιρροές τους, νομίζω ότι το συγκεκριμένο τραγούδι δε θα κακόπεφτε πχ στους Dears τώρα που το άστρο τους έχει αρχίσει να χάνει τη λάμψη του..

Sweet Trip is an electronic-shoegaze project hailing from San Fransisco, fronted by Roby Burgos, Valerie Cooper, Aaron Porter, and Rob Uytingco. The music features lush, shoegaze style atmospherics with electronic experimentation and drum programming. Their new album, You Will Never Know Why, is out 9/28 on Darla Records.

Sweet Trip - Darkness [zs]


foxy2.gif lastfm.png hypem.png skreemr.jpg insound.png wiki.png myspace.gif elbows.png

8 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Με πρόλαβες! Άκουγα το δίσκο των Sweet trip το μεσημέρι και σκόπευα να στον προτείνω (έχω και μάρτυρα). Δε διατηρούσα καμία αμφιβολία ότι θα τον εκτιμούσες περισσότερο από εμένα. Η μουσική τους μοιάζει λες και έχει επηρεαστεί από τις προτιμήσεις και προτάσεις του blog σου.

elafini είπε...

Άκουσα τα Forever και Acting και τρόμαξα! Σαν να βουλιάζεις σε μια ονειρική μουσική κινούμενη άμμο...
(θα συμφωνήσω με τον αγαπητό προλαλήσαντα :P)

WinterAcademy είπε...

@m χμμ δεν ξερω αγαπητε, θα χρειαστω περισσοτερα αποδεικτικα στοιχεια.. lol

@e υπεροχοι, non?

elafini είπε...

Υπεροχότατοι!

elafini είπε...

(όποιος βιάζεται χαλάει τον μύθο...χαχα...πάλι καλά που δεν άφησα σχόλιο με το όνομα Βαγγέλης)

WinterAcademy είπε...

ω! το δραμα των πολλαπλων accounts, free mails, social networks etc..
να χανεις τη μπαλα και να μην τη βρισκεις.. ενα βιαστικο κλικ [και μια λαθος επιλογη account ως default] κι αντε μετα να σωσεις οτι προλαβαινεις..

Asthmatic Kitty είπε...

For you

WinterAcademy είπε...

παντα βασιζομουν στην καλοσυνη των ξενων..