Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

Revolutionary Road, [USA], Sam Mendes, [2008], ***1/2

Όλα τελικά είναι θέμα προσδοκιών. Μετά το έξοχο ντεμπούτο του με το American Beauty ουδέποτε με απασχόλησε ο Sam Mendes, και ήμουν σχεδόν σίγουρος για το τι ακριβώς θα είναι και η τελευταία του ταινία [ένα οσκαρικό δράμα εποχής, ότι πρέπει για να το λατρέψει η Ακαδημία και το ευρύ κοινό]. Έστω κι αν η παραπάνω εντύπωση δεν ήταν και απόλυτα λανθασμένη, ομολογώ ότι η Οδός Επανάστασης μου άρεσε πολύ.. Έχοντας ως [εξαιρετικό] υπόβαθρο το βιβλίο του Richard Yates και το πολύ καλό σενάριο του Justin Haythe, αποδίδει θαυμάσια το πολύ ενδιαφέρον θέμα του αδιεξόδου της σχέσης και του γάμου ενός ζευγαριού στα μέσα της δεκαετίας του '50. Ο αντιπαθής [σε μένα] Leonardo DiCaprio είναι εδώ όντως πολύ καλός, αν και τις πραγματικές του δυνατότητες θα τις δείξει μάλλον μετά από καμιά τριανταριά χρόνια, όταν απαλλαγεί από αυτό το καταραμένο babyface του.. Η Winslet.. δεν περιμένετε από εμένα για να πειστείτε για το πόσο εξαιρετική είναι η ερμηνεία της, σε έναν πολύ αβανταδόρικο ρόλο βέβαια.. Αν ήταν μια άλλη και τη σκηνοθετούσε ο σύζυγός της θα τις είχα τις αντιρρήσεις μου, στο ταλέντο όμως ως γνωστόν υποκλίνομαι, και εδώ περισσεύει..

Η ταινία θυμίζει αρκετά Far From Heaven, χωρίς βέβαια να φτάνει σε τέτοιο επίπεδο τελειότητας..


Να το δω?: Ναι.

5 σχόλια:

River Phoenix είπε...

Και μένα μ'άρεσε τελικά...απλά θα ήταν πολύ καλύτερο χωρίς τον Λεο που και εγώ δεν τον αντέχω..

head charge είπε...

Το συγκεκριμένο δεν το έχω δει ακόμη, αλλά το "Road To Perdition" που γύρισε ο Mendes αμέσως μετά το Beauty, μου είχε άρεσει αρκετά (τα 'παιρνε τα 3,5 αστεράκια δηλαδή, imo).

WinterAcademy είπε...

εγω για να πω την αληθεια δεν το σκεφτηκα καν να το δω, μου'χε φανει πολυ βαρετό και ακαδημαϊκό, αλλα τωρα αν το πετυχω νομιζω οτι θα του δωσω μια ευκαιρια

stereonova είπε...

apo tis kalyteres tainies tis xronia...gia ayton ton rolo eprepe na einai ypopsifia i kate...antitheta o button flyaros...kanena endiaferon ektos apo tin tryferi istoria me tin swinton

WinterAcademy είπε...

Εμενα μου εφτασε να δω αυτο το videακι στο youtube που δειχνει διπλα διπλα τον button με τον forrest gump [του ιδιου σεναριογραφου] υποστηριζοντας οτι προκειται ουσιαστικα για την ιδια ιστορια, για να το παρω αποφαση οτι δεν θα το δω. Ειναι και τριωρο..