Τετάρτη, Μαΐου 28, 2008

The Montlhy Edition : May Radio is RodonFM Radio!

UPDATE

Download the mp3 files from here :
first hour ******* second hour


The 2nd WinterAcademy GuestMix at
RodonFM

"PopMeansPopular"


First Hour


1. The Radio Dept - Freddie And The Trojan Horse



Η ζωή είναι τόσο πιο ωραία όταν υπάρχουν συγκροτήματα σαν κι αυτό..

2. The Ruling Class - Umbrella Folds



Πραγματικά δεν ένιωσα τόσο έκπληξη όσο συγκίνηση όταν άκουσα αυτό το τραγούδι πριν από λίγες ημέρες, καθώς άκουσα τα πολύ νεανικά μου χρόνια, και τους Stone Roses, που ήταν το πρώτο τότε από τα αγαπημένα συγκροτήματα που παρακολούθησα από την αρχή της καριέρας τους. Τόση είναι η επιρροή τους στους Λονδρέζους The Ruling Class που πραγματικά πρέπει να τους ακούσεις για να το πιστέψεις! Το καταπληκτικό Umbrella Folds, όπως και το αμέσως προηγούμενο τραγούδι, είναι ήδη για μένα δύο από τα καλύτερα tracks της χρονιάς που διανύουμε..

3. Northern Portrait - Crazy



Κι ας μην ψηφίστηκαν όσο θα'πρεπε! Από το The Fallen Aristocracy EP.

4. Moscow Olympics - Still


Δειλά δειλά, το κουιντέτο των Moscow Olympics από τις Φιλιππίνες [!] έχει καταφέρει με αυτό το ντεμπούτο single του, αλλά και το μίνι άλμπουμ που ακολούθησε, να κάνει ήδη ένα σημαντικό θόρυβο γύρω από το όνομά του στους indie/twee κύκλους. Ίσως ότι κοντινότερο στους Field Mice έχετε ποτέ ακούσει.. Τέλεια λοιπόν!

5. My Teenage Stride - To Live And Die In The Airport Lounge


Από τα πολύ αγαπημένα τραγούδια που έχουμε παρουσιάσει φέτος.

6. The Electric Pop Group - I Could See The Lights



Νομίζω πως οι Electric Pop Group είναι το μόνο συγκρότημα που παρουσιάστηκε και στα δύο guest mix αυτού του blog στον RodonFM. Από το νέο τους Sunrise EP.

7. Kuryakin - Still Here



Δύο ονόματα είχε το promo mail που μου ήρθε από την Shelflife Records [Kuryakin και Ruling Class] και ήταν super και τα δύο. Θα την παρακολουθούμε πολύ πιο στενά πλέον.. Καταπληκτικό και αυτό το τραγούδι τους!

8. The Occasional Flickers - Rucksack


Λίγο το Εδιμβούργο που δηλώνουν ως καταγωγή στο Myspace, λίγο εκείνο το ριφ που λέγαμε, οι Occassional Flickers με το καταπληκτικό rucksack στο τσακ την έχασαν τη συμμετοχή τους στην alt.Eurovision από τους My Wet Calvin. Αρκεί να σας πω ότι το EP αυτό κυκλοφόρησε από την Cloudberry..

9. Next Time Passions - Feeling So Real


10. One Night Susan - Reading Weekends


Ένα μικρό back to back με τρία καταπληκτικά Ελληνικά indiepop τραγούδια συμπληρώνουν οι Next Time Passsions και οι One Night Susan από την προηγούμενη δεκαετία. Ακούστε αυτά τα δύο λατρεμένα τραγούδια [για μένα αλλά και για αρκετούς ακόμη πιστεύω] και μετά επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα στο Myspace για περισσότερα..

11. The Cupids - Tonight


Κι αυτοί από το [πιο πρόσφατο] παρελθόν, αλλά τους μάθαμε φέτος, δυστυχώς μετά τη διάλυσή τους..

12. The Felt Tips - Not Tonight


Ε,τι άλλο θα μπορούσε να ακολουθήσει ένα τραγούδι με τον τίτλο Tonight? [να θυμηθώ να κάνω ένα σχετικό αφιέρωμα κάποτε..] To υπέροχο Not Tonight των Σκωτσέζων Felt Tips, με τους απίθανους στίχους, κυκλοφόρησε και αυτό από την Cloudberry!

13. The Papertiger Sound - Jules Verne


Ένας μόνο κύριος αποτελεί τους The Papertiger Sound. Λέγεται Dan, κατάγεται από το west norfolk της Βρετανίας, και αρκετά τραγούδια του μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα του στο Myspace. Το Jules Verne είναι B Side στο single Coast Is Clear, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο από το ομώνυμο τραγούδι, κι αυτό είναι κάτι που δε συμβαίνει πλέον και πολύ συχνά..

14. The Sea Urchins - Pristine Christine


Δεν είναι μόνο ένα από τα ωραιότερα και τα πιο αγαπημένα [μου] τραγούδια της προ-προηγούμενης δεκαετίας, είναι και η πρώτη κυκλοφορία της Sarah Records. Χρειάζεται να ειπωθεί / γραφτεί τίποτε άλλο?

Download The First Hour Mix from H.E.R.E.


Second Hour


1. Moonshake feat. PJ Harvey - Just A Working Girl


Κάποια άλλα ντουέτα της φίλης μας, όπως αυτό με τον Nick Cave και τον Thom Yorke, έχουν γίνει σίγουρα πολύ περισσότερο γνωστά από αυτό το αριστούργημα από τα nineties. Από το άλμπουμ τους The Sound Your Eyes Can Follow.

2. Moose - Last Night I Fell Again


Συνήθως δε μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάζουμε αγαπημένα τραγούδια από προηγούμενες δεκαετίες, και για κάποιο ανεξήγητο λόγο σκεφτήκαμε ότι το συγκεκριμένο Guest Mix ήταν μια πρώτης τάξεως τέτοια ευκαιρία. Το θαυμάσιο αυτό τραγούδι των Moose είναι ένα ακόμη από τα πιο αγαπημένα αυτού του blog.

3. Why? - These Few Presidents


Όλο και θα το'χετε καταλάβει, η θέση του σπουδαίου αυτού άλμπουμ των Why? θα είναι πολύ υψηλή στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς για τη Χειμερινή Ακαδημία. Το These Few Prisidents περιέχει τον instant classic στίχο "even though i haven't seen you in years, yours is the funeral i'll fly to from anywhere".

4. BARR - Half Of Two Times Two


Σπάνια ακούει πλέον κανείς ένα πολιτικό τραγούδι της προκοπής, ή τουλάχιστον που να μην ακούγεται υποκριτικό ή γελοίο. Ο εκκεντρικός αυτός τύπος, που λέγεται Brendan Fowler και ηχογραφεί ως BARR, τα κατάφερε με το σπουδαίο αυτό τραγούδι.

5. No Kids - I Love The Weekend


Και γι'αυτούς τα'χουμε πει ήδη αρκετές φορές. Ναι, κι η δική τους θέση θα'ναι πολύ υψηλή..

6. Neon Neon - Steal Your Girl


Εντελώς από το πουθενά και εντελώς υπέροχο άλμπουμ.

7. Grand Archives - Index Moon


Seattle. Sub Pop. Beach Boys. Ας μου πει κάποιος με ποιο τραγούδι του Morrissey είναι ο.λ.ό.ι.δ.ι.α η εισαγωγή γιατί δε μου'ρχεται με τίποτε.. Πολύ ωραίο άλμπουμ.

8. The Airfields - The Long Way Home


Μα που ήσασταν? δεν προσέχατε στο μάθημα?

9. The Daysleepers - The Soft Attack


10. Resplandor - Raindrops


11. Tears Run Rings - Mind the Wires


Άλλο ένα back to back σερί από τραγουδιών τρία καθαρόαιμα shoegaze ονόματα. Πρώτα οι Daysleepers από τη Νέα Υόρκη με το Soft Attack, από το ομώνυμο EP. Έπειτα, οι resplandor από τη Λίμα του Περού!! [Αυτό ομολογώ ότι μόλις τώρα το έμαθα, ψάχνοντας για το Myspace site του συγκροτήματος]. απίθανο track από το φετινό τους άλμπουμ Pleamar. Τέλος, από τις ΗΠΑ [5 μέλη, 3 πόλεις] οι Tears Run Rings με το Mind The Wires. Ποιος ξέρει αν έχουν πάρει το όνομά τους από το ομώνυμο τραγούδι του Marc Almond..

12. The Low Lows - Dear Flies, Love Spider


Αν ήταν φετινό θα μιλούσαμε όχι μόνο για τον τίτλο της χρονιάς, αλλά και για ένα από τα καλύτερα τραγούδια της! Δεν είναι όμως, οπότε το εκπληκτικό Dear Flies, Love Spider των Low Lows, από το άλμπουμ Fire On The Bright sky, ας πούμε απλά ότι είναι ένας από τους καλύτερους τίτλους του 2006, κι ένα από τα καλύτερα τραγούδια του..

13. Crushed Stars - Spies


Το'χουμε ήδη παρουσιάσει, αλλά το υπνωτικό track των Crushed Stars είναι νομίζω ιδανικό για closing track αυτού του guest mix. Υπέροχο!

You Can Download The Second hour Mix From H.E.R.E.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μιχάλη για την πρόσκληση..

ΥΓ: αν κάποιος θέλει ένα μεμονωμένο track ας αφήσει ένα σχόλιο και κάτι θα γίνει..

6 σχόλια:

River Phoenix είπε...

λίστα για το πρόγραμμα πότε θα βγει;

River Phoenix είπε...

request served...κατεβάζω για να ακούσουμε λίγη καλή μουσική..

Stratos Bacalis είπε...

ωραία ωραία!!! Θα σε δούμε στο πάρτυ αύριο υποθέτω!

River Phoenix είπε...

Δυστυχώς μόλις γύρισα από San Sebastian στην Αθήνα οπότε δύσκολο να ανέβω πάνω (άσε που δεν ανεβαίνω γενικά)...μάλλον θα την βγάλω στο Jazz Festival εδωκάτω...

River Phoenix είπε...

PS: HAHAHA...μολις είδα ότι ο sandman σου έγραφε στο προηγούμενο comment και απάντησα εγώ...τέτοιες ώρες που μπαίνω και γράφω καλά να πάθω...ότι νάναι..

Sadie είπε...

Telika oi Northern Portrait, estw kai kathisterimena einai megalo kollima! :D