Σάββατο, Φεβρουαρίου 14, 2009

The Valentine Edition : I Love You

Δεν ξέρω πως έγινε και καθιερώθηκε, αλλά η σημερινή 'επέτειος' γιορτάζεται με δόξα και τιμή στην Ακαδημία μας. Το κάναμε το 2007, το κάναμε το 2008, το κάνουμε και φέτος. Αυτή τη φορά για το αφιέρωμα απαιτήθηκε μικρότερη έρευνα και τέθηκε ένας και μόνο περιορισμός: Η παρουσίαση όλων των τραγουδιών που υπάρχουν στα αρχεία της Ακαδημίας και περιέχουν τη φράση "I Love You". Ερωτικά, αστεία, ειρωνικά, [μελο]δραματικά.. απ'όλα έχει ο μπαξές. Κάπου βέβαια έπρεπε να τεθούν και κάποια όρια, οπότε άσματα όπως "Σ'αγαπώ γιατί είσαι ωραία" ή "S.A.G.A.P.O" δυστυχώς απουσιάζουν.. Η τελική καταμέτρηση ανέδειξε 24 τραγούδια, ένα για κάθε ώρα της σημερινής μέρας [λέμε τώρα..]. Μια καλή ευκαιρία λοιπόν να εμπολουτίσετε τη συλλογή σας. Έχουμε και λέμε:

1. The Boyfriends - I Love You [box]


Ένα καταπληκτικό ντεμπούτο single από τους Βρετανούς Boyfriends που έχουμε βέβαια ξαναπαρουσιάσει, σε ένα από τα πρώτα post αυτού του blog. Κυκλοφόρησε τέτοια μέρα πριν δύο ακριβώς χρόνια. Ένα καλό άλμπουμ και κάποιες support εμφανίσεις στον Morrissey αργότερα, και οι φίλοι μας βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, καθώς ούτε καν την επίσημη ιστοσελίδα τους δε μπορεί πια να βρει κανείς. Κρίμα..

2. The Pipettes - I Love You [box]


Οι indie Sugababes μας είχαν ενθουσιάσει πριν από 2-3 χρόνια με το θαυμάσιο πρώτο τους άλμπουμ. Από τότε έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, όπως π.χ. μερικά μέλη του συγκροτήματος, οπότε με μεγάλη περιέργεια περιμένουμε το νέο τους άλμπουμ. Το I Love You είναι ένα μόνο από τα πολλά καταπληκτικά τραγούδια που υπήρχαν άφθονα στο άλμπουμ We Are The Pipettes..

3. The Bees - I Love You [box]


Με το άλμπουμ Free The Bees οι Μέλισσες είχαν ακουστεί αρκετά το 2004, όταν ο ήχος των 60s γνώριζε μια ακόμη μίνι αναβίωση με συγκροτήματα όπως οι Zutons κ.α. Πέντε χρόνια μετά, το δικό τους Σ'αγαπώ ακούγεται ακόμη πιο υπέροχο!

4. Magnetic Fields - I'm Sorry I Love You [box]


Από τον μετρ του είδους και από το γνωστό άλμπουμ, είναι το μοναδικό από τα 69 τραγούδια που περιέχουν στον τίτλο τη φράση I Love You, έστω και μ'αυτόν τον λυπητερό τρόπο..

5. Morrissey - Whatever Happens, I Love You [box]


Δίπλα δίπλα οι πρωταγωνιστές των δύο προηγούμενων αφιερωμάτων, με τα μοναδικά τραγούδια από την τεράστια, σε όγκο και αξία, δισκογραφία τους, με το Σ'αγαπώ στον τίτλο. Εκτός από την εξωφρενική σύμπτωση της πανομοιότυπης διάρκειας, το B side του EP Boxers, περιέχει στα 186 δευτερόλεπτά του μερικά πολύ ωραία yes, yes, yes και, αναμενόμενα, πολύ ωραίους στίχους.

6. Pelle Carlberg - I Just Called To Say I Love You [box]


Άλλο ένα τραγούδι που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν, σ'ένα πολύ διαφορετικό αφιέρωμα βέβαια. Μην περιμένετε ν'ακούσετε εδώ το γνωστό ομότιτλο τραγούδι, περιμένετε όμως για ν'ακούσετε άλλο ένα τραγούδι του Σουηδού τραγουδοποιού..

7. Pelle Carlberg - I Love You You Imbecile [box]


..καθώς είναι ο μοναδικός που εμφανίζεται δύο φορές στη σημερινή λίστα τραγουδιών. Ο ηγέτης των Edson ακούστηκε νομίζω αρκετά το 2007 με το συγκεκριμένο τραγούδι, και δικαίως..

8. Nina Simone - I Love You Porgy [box]


Πιθανότατα το καλύτερο απ'όλα τα σημερινά τραγούδια. Τα σχόλια περιττεύουν..

9. Lcd Sound System - New York, I Love You But You're Bringing Me Down [box]


Γνωστό και πολύ καλό track από το πρόσφατο άλμπουμ του σούπερ προβεβλημένου κυρίου Murphy. Απευθύνεται βέβαια στην πόλη του, και τώρα που το ξανακούω, αλλάζοντας το όνομα προσυπογράφω πλήρως..


10. Kaiser Chiefs - Everyday I Love You Less And Less [box]

Πόσο μακρινή φαίνεται η britpop αναβίωση του 2004 που άρχισε με τους Franz Ferdinand.. Οι Kaiser Chiefs, με τις γεμάτες ενέργεια ζωντανές τους εμφανίσεις, είναι αναμφισβήτητα οι πιο επιτυχημένοι [εμπορικά] της εν λόγω σκηνής..

11. Dogs Die In Hot Cars - I Love You 'Cause I Have To [box]


..σε αντίθεση με τους φίλους μας εδώ που με το συγκεκριμένο, τουλάχιστον ισάξιο σε catchiness τραγουδάκι, δε γνώρισαν και καμιά ιδιαίτερη επιτυχία. Ακόμη και σήμερα ακούγεται πολύ ευχάριστα όμως!

12. The Pigeon Detectives - You Know I Love You [box]


Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Οι Killers είναι υπεύθυνοι για τον συγκεκριμένο ήχο ή οι φίλοι μας από το Leeds? Βαριέμαι και να ψάξω..

13. Lanterns On The Lake - I Love You Sleepyhead [box]


Από τα πολύ πρόσφατα τραγούδια του αφιερώματος, και από το περσινό τους EP με τίτλο The Starlight. Cinematic post-pop γράφει το last.fm, αρκετά πετυχημένα θα έλεγα..

14. Oh No! Oh My! - I Love You All The Time [box]


Οι τεξανοί Oh No! Oh My! ακούστηκαν κι αυτοί αρκετά το 2006 με το ομώνυμο άλμπουμ τους και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι εντελώς χαρακτηριστικό του ήχου τους.

15. The Billionaires - I Love You Mother Nature [box]


Πλούσιοι όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε αισθήματα οι δισεκατομμυριούχοι από το Silverlake αφιερώνουν αυτό το τραγούδι αγάπης στη Μητέρα Φύση.. αχ αυτοί οι χίπις..

16. Guts - I Love You "It's So Hard To Say" [box]


Από τα άλμπουμ που ομολογώ δε θυμάμαι ούτε καν ότι τα κατέβασα, πόσο μάλλον αν το άκουσα. Ζήλεψα όμως τον κύριο Guts καθώς η μητέρα του λέει του έδινε ένα δίσκο βινυλίου την εβδομάδα από πολύ μικρό, υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν φρόνιμο και υπάκουο παιδάκι. Φρόνιμος και υπάκουος δεν ξέρω αν κατέληξε, DJ όμως μια χαρά έγινε..

17. Cat Power & Karen Elson - I Love You (Je T'aime) [box]


Είπαμε, αυτή και η Τori όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν. Αυτό θα της ξέφευγε? Πολύ δύσκολη βέβαια η αποστολή, και μάλλον επιτυχημένη, ο ύμνος του Serge θα μπορούσε να αποδοθεί και πολύ χειρότερα, και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι, πιστέψτε με..

18. An Pierle - I Love You [box]


Βελγίδα είναι η An και πολύ όμορφο είναι το τραγούδι της. Αν θέλετε ένα 'sounds like' για να κατατοπιστείτε, το όνομα Martha Wainwright νομίζω ότι αρκεί..

19.The Carps - Thomas I Love You So... [box]


Κι αυτό περσινό, κι αυτούς τους έχουμε παρουσιάσει. Δεν ξέρω ποιος είναι ο Thomas, αλλά το τραγούδι που του αφιερώνουν δεν έχει στίχους, μην τα θέλει κι όλα δικά του..

20. The Wave Pictures - I Love You Like A Madman [box]


Σ'αγαπώ σαν τρελός που λένε.. Να που έκαναν σκηνή τελικά οι Arctic Monkeys.

21. Weights and Measures - RSVP My RRSP (P.S. I Love You) [box]


Το άλμπουμ των Καναδών math rockers [τι tag κι αυτό..] από το 2004 λέγεται invest in the death of weights and measures. Κι αυτό instrumental.

22. Pop Will Eat Itself - Oh Grebo I Think I Love You [box]


Αγαπητέ Clint, σ'αγαπώ, σ'εκτιμώ, το συγκρότημά σου ήταν μπροστά από την εποχή του, η δουλειά σου σαν συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής έχει ήδη μείνει στην ιστορία, έχεις γράψει όμως και καλύτερα τραγούδια από αυτό..

23. The Microphones - 'I Love You So Much!' [box]


Από το album Live In Japan του 2003. Απλό και όμορφο. Πολύ θα ήθελα να δω ζωντανά αυτόν τον τύπο..

24. Josephine Foster - I Love You And The Springtime Blues [box]


Όταν σε μια περίπτωση όπως η Josephine Foster από το Colorado δεν ξέρεις τι να γράψεις για να περιγράψεις τον ήχο της, πετάς ένα New Weird America και ξεμπερδεύεις.. Πολύ γοητευτική φωνή..


what's your favourite I Love You song?

χάπυ βάλενταϊν.. [μν ξρσ]

You can download all 24 songs from H.E.R.E.

2 σχόλια:

Stratos Bacalis είπε...

My favourite I love you song is the super corny "I Love You For Sentimental reasons" - αν είναι να το κάνεις, να το κάνεις καλά!!!

we love you για τέτοια σούπερ ποστ!

Unknown είπε...

Για ακόμη μια φορά τα κατάφερες περίφημα. Δεν μπορώ να διαλέξω προς το παρόν, αν αποφασίσω θα επανέλθω.