Κυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2009

The Monthly Edition : February Radio

Άντε να φεύγει σιγά σιγά και ο τελευταίος μήνας του χειμώνα..



Ευχαριστούμε τους καλούς κυρίους του Principal [20.2.2009] που φέρνουν ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη τους αγαπημένους μας μετά από τόσα χρόνια. Το Tiny Tears είναι βέβαια πολύ γνωστό στους φαν τους, οπότε απευθύνεται κυρίως στους νεότερους αναγνώστες του blog, που ίσως να μην τους γνωρίζουν. Υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στο set τους, ίσως ως το τελευταίο τραγούδι της συναυλίας [την οποία ανοίγουν οι Prefabricated Quartet]. Μετράμε τις μέρες. Διακιολογίες του τύπου "τους έχω ξαναδεί" δε γίνονται δεκτές..

2. Junior Boys - Parralel Lines [box]


Με το τρίτο τους άλμπουμ που κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες οι Καναδοί Junior Boys πετυχαίνουν απόλυτα το στόχο τους, να διαφοροποιήσουν, όσο γίνεται, τον trademark ήχο τους, που μας έστειλε αδιάβαστους στο αριστουργηματικό ντεμπούτο τους του 2004. Ακολούθησε άλλο ένα εκπληκτικό άλμπουμ δύο χρόνια αργότερα, και τώρα το καλό τριτώνει με το Begone Dull Care. Όλα αυτά που αγαπήσαμε σ'αυτούς είναι πάλι παρόντα, έστω κι αν χρειάζεσαι λίγο παραπάνω χρόνο για να τα ανακαλύψεις.. Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε την εξωφρενική είδηση ΚΑΙ της δικής τους εμφάνισης στη Θεσσαλονίκη το Μάιο.. Cross your fingers!

3. Horse Shoes - Changing Winds [box]


Το Changing Winds είναι απλά ένα demo για τους πρωτοεμφανιζόμενους Horse Shoes, καθώς το ντεμπούτο τους EP δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη [αναμένεται από τη Shelflife Records]. Στην υπέροχη κρυστάλλινη pop τους δίνουν το tag concrete pop και νομίζουμε ότι της ταιριάζει απόλυτα..

4. Fanfarlo - I'm A Pilot [box]


Νέο άλμπουμ πολύ γρήγορα και για τους Fanfarlo, τους οποίους ίσως και να μάθατε απο'δω..

5. Electric Needle Room - Oleaver's Pub Won't Let Us Play There [box]


Πανέμορφη ποπ ιστορία, με καταπληκτική μελωδία και σαρκαστικούς στίχους, από το περίεργο αυτό κουαρτέτο απο τη Nebraska. Στο myspace θα βρείτε και μερικά ακόμη ισάξια τραγούδια.

6. Gustaf Spetz - You And Me [box]


Το πιο pop από τα τραγούδια του Good Night Mr Spetz, του φετινού άλμπουμ του Σουηδού κ. Spetz. Τι pop δηλαδή, εδώ μιλάμε για κανονική τσιχλόφουσκα, σου φαίνεται εντελώς χαζοχαρούμενο με την πρώτη ακρόαση, αλλά άντε μετά να ξεκολλήσεις.. Ήδη μετάνιωσα που δεν το κράτησα για την alt.Eurovision. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει παρεμπιπτόντως..

7. Kevin Mcgrother - A Week Of Wednesdays [box]


Τι ωραίος τίτλος! Και, ευτυχώς, τι ωραίο τραγούδι! Το άλμπουμ του Kevin λέγεται Living In An Enid Blyton World και κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

8. Lower Heaven - Fruitless [box]


Silverlake, California. Το ντεμπούτο άλμπουμ των Lower Heaven λέγεται Ashes και χρειάστηκαν δύο χρόνια για να τελειοποιηθεί. Το ένα πόδι πατά στην ψυχεδέλεια και το άλλο στο shoegaze. το όνομά τους το πήραν από το ομώνυμο τραγούδι των Echo and the Bunnymen. Όσο για το Fruitless.. υπνωτικό και υπέροχο!

9. Rikers - Easter Eyes [box]


Αυτό το φύλαγα για το Πάσχα, αλλά γιατί να μπαγιατέψει? Εξαιρετικό track από τους Καναδούς Rikers, στα βήματα των Jesus And Mary Chain, στο πιο επικό τους βέβαια..

10. The Botticellis - Old Home Movies [box]


"The Botticellis have an obsession with pop music, melodic songwriting and the cinematic sounds of yesteryear, but they’re not lost in some oldies Neverland. On Old Home Movies, the quintet gives us ten luminous snapshots of sun-bleached memories. The vision is uniquely Californian, and while their music basks in the warmth of the Sunshine State personified by The Beach Boys, it’s also steeped in the shadows and queasy uncertainty of Raymond Chandler". Δεν έχω ούτε να προσθέσω, ούτε να αφαιρέσω τίποτε..

11. One Weekly Gun - The Song That Kills [box]


Να λοιπόν που ο φίλος μας αποφάσισε να συνεχίσει να κυκλοφορεί [κάθε εβδομάδα?] νέα τραγούδια και μέσα στο 2009. Χαρά στο κουράγιο του. Το πρώτο της χρονιάς είναι ομολογουμένως από τα καλύτερά του..

download all songs from H.E.R.E.

6 σχόλια:

Arigo είπε...

mhpws einai martio oi junior boyys"?

Arigo είπε...

klitera na masas para na milas... anevalan oi junior boys telika, gia maio. 2 mhnes pisw. ftouououou!!

WinterAcademy είπε...

καλα με προλαβες στο νανοσεκόντ!

uptight είπε...

Καλύτερα που ανέβαλαν, να μας έχει μείνει κανένα φράγκο μετά από Mogwai - Tindersticks... Αλλοιώς θα κινδύνευαν σοβαρά. Μάιο καλύτερα!

Και εννοείται ότι για τους "αγαπημένους" δεν παίζει δικαιολογία "τους έχω ξαναδεί", πόσο μάλλον που έχουν να έρθουν τόσα χρόνια. Εγώ έχω από το '99. Δεν ξέρω πως είναι ο χώρος στη θεσσαλονίκη αλλά σε μας κάτω θα παίξουν στο Badminton, και μετά απ'αυτό που είδαμε με την PJ πέρυσι, η σκέψη και μόνο της φωνής του Stuart εκεί μέσα φέρνει ανατριχίλα. Ευχάριστη. :-)

Πρώτη φορά αφήνω σχόλιο, σε παρακολουθούμε πολύ καιρό. keep it up! :-)

WinterAcademy είπε...

1.Ο χώρος του Principal είναι για μένα ο καλύτερος αυτή τη στιγμή στην πόλη.

2.Όντως έχουν πολλά χρόνια να έρθουν οι tindersticks, αλλά δε χάρηκα και πολύ με την αναβολή των j.b. γιατί εδώ συνήθως αναβολή = ακύρωση.

3. thank you SO much

uptight είπε...

Καλά, για το αναβολή = ακύρωση δεν έχεις άδικο (*γκουχ* of Montreal *γκουχ* :-( )

You're welcome. :-)