Κυριακή, Ιουλίου 29, 2007

The Dead Girl, (2006), Karen Moncrieff, USA, **1/2

Οι κριτικές ενθαρρυντικές, το θέμα ενδιαφέρον, το καστ αξιόλογο.. τι καλύτερο για ένα ζεστό βράδυ του Ιουλίου? Σίγουρα όχι το νέο cd του Χατζηγιάννη που -για δεύτερη συνεχόμενη φορά- ακούσαμε σχεδόν ολόκληρο πριν την έναρξη της ταινίας [να μάθω να πηγαίνω νωρίς άλλη φορά] και σε ολόκληρο το διάλειμμα.. [μα και α.μ.έ.σ.ω.ς. μετά το τέλος, μη τυχόν και προλάβουμε να φύγουμε και δεν το εμπεδώσουμε.. πάντως φύγαμε τρέχοντας].

Η ταινία ξεκινά εξαιρετικά, έξοχη όπως πάντα η Τόνι Κολέτ, αλλά και ο καταπληκτικός Τζιοβάνι Ρίμπιζι, ολοένα και καλύτερος σε κάθε ρόλο, από τον τρελούτσικο αδελφό της Φοίβης στα Φιλαράκια, ως τον αχώνευτο φωτογράφο του 'Χαμένοι στη Μετάφραση'. Προτού τους χορτάσουμε αρχίζει η δεύτερη ιστορία, κι εδώ ο εντελώς ανενημέρωτος θεατής [εγώ είμαι αυτός] συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για [άλλη] μια σπονδυλωτή ταινία.. Κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, έχει γίνει όμως πλέον λιγάκι σούπα για να πω την αλήθεια.. Και η πλοκή, εντελώς προβλέψιμη και αναμενόμενη.. όχι βέβαια ότι υπάρχει κάποια φανερή πρόθεση για το αντίθετο, ή για τη μεγάλη ανατροπή..


Όλα φαίνεται να υπηρετούν τους ηθοποιούς, και πραγματικά δίνεται σε όλους μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια πολύ καλή ερμηνεία, την οποία και [οι περισσότεροι] επιτυγχάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι στην πέμπτη και τελευταία ιστορία πρωταγωνιστεί η Μπρίτανυ Μέρφυ, στην οποία για κάποιο περίεργο λόγο έχει ξανασυμβεί αυτό [να πρωταγωνιστήσει σε ταινία δηλαδή], και μάλιστα στο ρόλο του νεκρού κοριτσιού, οπότε εύχεσαι να πεθάνει μια ώρα νωρίτερα, μην τυχόν και γλυτώσεις το Χατζηγιάννη στην έξοδο..

Να τη δω: Ε, εντάξει, δεν καταστρέφει και όλη την ταινία, δεν είναι και ο Keanu..

2 σχόλια:

Cookie Basher είπε...

Εμένα μου άρεσε και η ταινία και η Μπρίτανυ Μέρφυ, νομίζω της ταίριαξε ο ρόλος. Θα αποφύγω να γράψω κριτική, αλλά όπως λες κι εσύ, ήταν όχι τόσο ταινία πλοκής, αλλά χαρακτήρων.
Η σκηνοθέτις έχει κάνει κι επεισόδιο του 6 Feet Under ;)

WinterAcademy είπε...

bravo! και μου φαινοταν γνωστο το ονομα! (απο κει της εμεινε με τα πτωματα μαλλον lol)