Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2007

Winter In July

Αγαπητό Ημερολόγιο

Τι εβδομάδα κι αυτή. Στη δουλειά απέφευγα να λέω ότι κάθε μέρα ήταν η χειρότερη ever.. υπήρχε πάντα και η επόμενη.. Το αριστερό μου χέρι έχει γεμίσει μελανιές (το τσιμπάει το δεξί για να δει αν ονειρεύομαι, δε μπορεί να μου συμβαίνουν όλα αυτά, σίγουρα με καταράστηκε ο Lynch για όσα έγραψα για το Inland Empire..). Μια κυρία με ρώτησε το πιο απλό πράγμα, ούτε θυμάμαι τι, κι έμεινα να την κοιτάω για μια αιωνιότητα χωρίς να μπορώ να αρθρώσω λέξη.. Τουλάχιστο δε θυμάμαι και την αντίδρασή της. Αυτά έχει το έμενταλ..Κατά τα άλλα, καλά που μετακόμισα στο πατρ... εξοχικό μου σπίτι, από το οποίο και δε βγήκα όλη τη βδομάδα..


    Άκουσα και το νέο άλμπουμ των Interpol. Μόνο την τρίτη φορά μου άρεσε, όπως και το Antics. Τελικά θα έχει μάλλον την ίδια (καλή) τύχη.

      Κύριε Υπουργέ, πλάκα μας κάνεις τώρα με τον γ******* προαστιακό!! Όχι, δηλαδή... π.λ.ά.κ.α.μ.α.ς.κ.ά.ν.ε.ι.ς.έ.τ.σ.ι.δ.ε.ν.ε.ί.ν.α.ι????? Δεν θα είναι η Αλ Κάιντα, θα είμαι εγώ, να σημειωθεί ότι το δήλωσα σε ανύποπτο χρόνο..


      Κι ενώ ο Morrissey πούντιασε στο πλατώ του David Letterman παρουσιάζοντας το (πιθανότατα) πρώτο single από το νέο του άλμπουμ That's How People Grow Old (ότι και να λένε οι εχθροί του, στους τίτλους όχι απλά το'χει ακόμη, απέχει έτη φωτός από τον δεύτερο..), ίσως η πρώτη του ηχογράφηση, στο δωμάτιό του μ'ένα κασετοφωνάκι, έκανε κι αυτή την εμφάνισή της κάπου στο διαδίκτυο.. (και φυσικά κι εδώ έχει απόλυτο δίκιο ως προς τον τίτλο..)




      suffer little children

      Εντάξει, έχει διαρρεύσει ήδη το νέο άλμπουμ των New Pornographers, αλλά εδώ μας ενδιαφέρει λίγο περισσότερο ένα νέο τραγούδι της ιδιοφυίας τους που ακούει στο όνομα dan bejar, ηχογραφημένο ζωντανά πριν λίγες μέρες.. Αν όχι φέτος, μέχρι το Φεβρουάριο περιμένουμε το νέο του αριστούργημα. Αφιερωμένο στη μεγαλύτερη θαυμάστριά του που ξέρω.. you know who you are..

      destroyer - foam hands


      Καλά πάντως που υπάρχει και το Star και υπάρχει τουλάχιστον ένα ενδιαφέρον πράγμα που αξίζει να δει κανείς στην τηλεόραση: το εξωφρενικό nip/tuck, έστω και σε επανάληψη, κι ενώ περιμένουμε με αγωνία την επέμβαση που θα ζητήσει η Madonna το φθινόπωρο..

      Αλήθεια, πόσο αναμενόμενα είναι τα παρακάτω αναμενόμενα?

      1. My Vitriol - Lord Knows How I've Tried (Mellow Version)
      Εμένα μου άρεσε πάντως το πρώτο άλμπουμ τους. a lot.


      2. Larrikin Love - Edwould
      Κι αυτοί μ'αρέσουν. νομίζω.. και τι τίτλος!


      3. Happy Mondays - Angels & Whores
      Αχ, ξέρω κι ένα πολύ καλό με τον Travolta, αλλά δυστυχώς δε γράφεται, μόνο λέγεται, ε τι να κάνω τώρα, να το ανεβάσω στο γιουτουμπ? Πάντως αφού δεν του άρεσε ο justin του σκατόπαιδου του ανιψιού μου, του χρόνου θα λάβει αυτό για να μάθει. Λέγεται Uncle Dysfunctional..


      4. Animal Collective - Unsolved Mysteries
      genius alert!


      5. God Love You For A Liar - Teenage Prologue
      βάλτε το αμέσως μετά από το killing of a flash boy των suede


      6. Josh Rouse - God, Please Let Me Go Back
      πολύ καλό και διαφορετικό το νέο άλμπουμ του josh


      7. stars - the night starts here
      γιούπι!!


        Αυτά για τώρα, θα σε ξεσκονίσω την επόμενη βδομάδα, ελπίζω να είναι τουλάχιστο λίγο πιο ενδιαφ..zzzzzzzzzzz...

        17 σχόλια:

        Μαρκησία του Ο. είπε...

        To Nip/ Tuck είναι σούπερ, κρίμα που το δείχνουν μεσάνυχτα λες και είναι τσόντα.

        Ευτυχώς που έχω δει έως και την τέταρτη σεζόν του ;-)

        good to have you back :)

        Μαρκησία του Ο. είπε...

        Disclaimer: ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ
        ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ

        Επισης γουσταρω τρελα Kristeen Young με φόρεμα σαπουνόφουσκα.

        Αυτά ;-)

        WinterAcademy είπε...

        ενας φιλος μου που το συζητουσαμε πριν λιγο το θεωρησε ως αντιγραφη του six feet under (του οποιου ειμαι μεγας φαν). λιγο τραβηγμενη θεωρια, αλλα εχει και λιγο δικιο. παντως ειναι εθιστικό

        όσο για τον moz ελπίζω στο δίλημμα tour / album να επιλεξει την κουρτινα Β

        thanx 4 stopping by

        Μαρκησία του Ο. είπε...

        Πιστεύω ότι τα δύο μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση (είμαι κι εγώ φανατική του Six Feet Under). Ίσως μια αμυδρή ομοιότητα στον κυνισμό, αλλά το Six Feet εκτός από τη διαφορετική θεματική, έχει κι άλλη αισθητική προσέγγιση. Ενδιαφέρουσα σύγκριση πάντως.

        thanx για τις μουσικές :)

        WinterAcademy είπε...

        σε κάθε επεισόδιο υπάρχει 1 ασθενής - 1 νεκρός. Επίσης, κι εδώ ο ένας είναι συντηρητικός και τυπικός με τη δουλειά κλπ ενώ ο άλλος πιο ρέμπελος. Εκεί υπήρχαν τα πτώματα σε ανατριχιαστικά γκρο-πλαν, εδώ οι ασθενείς σε ακόμη πιο ανατριχιαστικά γκρο-πλαν. Ε,κάπου εδώ σταματούν οι ομοιότητες. Το sfu βέβαια, είναι για μένα, (άντε, μαζί με το twin peaks), η καλύτερη σειρά ever

        αλλωστε το'χω δηλωσει ήδη

        http://tinyurl.com/2dzutu

        Xilaren είπε...

        ektos apo tous animal collective, den exw kouragio na akousw tipota (an kai ola fainontai poly proimising, opws panta allwste)/no space for new info, already started deleting some old info, too.
        twra giati ir8a na gkriniaksw se kseno blog pou gmietai to sympan??? hmmm, aplws i8ela na euxi8w auti sou i bdomada na pigainei kalytera....

        se ypoxrewsa...

        oooouffffffff

        WinterAcademy είπε...

        1. ανταποδιδω τις ευχες
        2. σε καπως παρομοια κατασταση ειμαι κι εγω.. ισως φταινε οι πλανητες

        enteka είπε...

        τέλειο ποστ!
        υπέροχος ο μόρισεϊ, θα το 'χει για πάντα νομίζω.
        πάντως άκου τι μου συμβαίνει. όταν έμαθα για το νέο σίνγκλ, είπα: "κιόλας;" λίγο σαν να το συνήθισά ότι κάθε δυο και λίγο βγάζει δίσκο: είναι το κλασικό - όταν δεν είχε συμβόλαιο καιγόμουν για το πότε θα βγάλει δίσκο, τώρα θεωρώ ότι βγάζει κάθε πέντε μήνες!!
        τα λέω λίγο μπερδεμένα αλλά σίγουρα καταχαίρομαι που βγάζει τραγούδια, και μάλιστα τόσο εξαιρετικά όσο αυτό!
        και ναι, σε καταράστηκε ο λιντς, απαίσιε ;);)

        mystery falls down είπε...

        Κατ' αρχήν απολογούμαι για την καθυστέρηση να σχολιάσω (ιερή υποχρέωση) όλες τις δημοσιεύσεις σου. Μέχρι αύριο ελπίζω να προλάβω να καλύψω τα κενά μου. Επί της ουσίας.

        Το "Our love to admire" το έχω ακούσει ολόκληρο πάνω από 20 φορές (Σε μία βδομάδα μόνο 3;). Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις κριτικές που έλαβε (Stylus: D, Pitchfork: 6 vs. Drowned in sound: 9, Playlouder: 10). Η δική μου βαθμολογία βρίσκεται κάπου στη μέση.

        Πρόσφερες το νέο τραγούδι του Dan Bejar χωρίς να με ρωτήσεις; (Μακάρι να μην αντιληφθεί ότι τον είχε επιλέξει και να τον εντάξω στο δυναμικό μου μαζί με τους Spencer Krug και Carey Mercer!). Ετοίμαζα αφιέρωμα στους Destroyer με αφορμή αυτό (άσε, που έχω επεξεργαστεί τη συγκεκριμένη ηχογράφηση και η ποιότητά της είναι βελτιωμένη) και μου το κατέστρεψες. Καταραμένη αναβλητικότητα. Θα σε εκδικηθώ. Θα στρωθώ στην ακρόαση δίσκων και θα σε εκπλήξω (αρκεί στο πατρικ... εξοχικό μου να βρεθεί υπολογιστής).

        Σε κάθε περίπτωση τα δύο νέα (ζωντανά) δείγματα είναι έξοχα.
        (http://www.the-collective.net/~sashwap/frog_eyes/)

        Και εμένα μου άρεσαν οι My vitriol. Αν και μετά από τη μακροχρόνια απουσία τους έχει ξεθωριάσει εντελώς αυτό το συναίσθημα.

        Animal collective - Panda bear= X (τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, αν και οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουν υψηλότερη θέση στην καρδ... λίστα μου)

        Αντί για το "Killing of a flash boy" των Suede ("It's the same old show. He's a killer, he's a flash boy ") επέλεξα τα "Slow fade" και "Time stops" των Teenage fanclub.

        Στα ελληνικά πως μεταφράζεται το God love you for a liar; Με τέτοιες συνθέσεις και ένα επικό όνομα βρίσκονται στο σωστό δρόμο για να αγγίξουν την επιτυχία.

        Διαφημιστείτε στου Winter Academy. Εγγυημένα αποτελέσματα!

        "In our bedroom after the war". Περιμένω εντυπώσεις. Από βδομάδα για να προλάβεις.

        mystery falls down είπε...

        Εννοείται ότι κατέβασα το promo EP και το How much is enough? των God love you for a liar.

        http://www.godloveyouforaliar.com/music/index.php

        Oι Larrikin Love έχουν περιοδεύσει με τους elbow. Σε κάθε περίπτωση έχουν διαλυθεί εδώ και μερικούς μήνες.

        WinterAcademy είπε...

        δε σε προλαβαινω αγαπητέ!

        1. ποιοι εχουν διαλυθει? οι LL? κιόλας?

        2. δεν γνωριζω τα τραγουδια των tfc που αναφερεις, απλα η εισαγωγη του κομματιου των god love you.. μ'αυτη των suede ειναι σχεδον ιδια κι απαραλλαχτη.

        3. συμφωνω πληρως για my vitriol

        4. οχι απλα pc/internet δεν εχω στο εξοχικο (τώρα γράφω από τη δουλειά, και για τους κακεντρεχείς εκεί έξω:μετά τη λήξη του ωραρίου μου), εχω μονο ενα ταπεινο ραδιοφωνο (κ το walkman κινητο μου, που τι να πρωτοχωρεσει σε 4gb?) οποτε ακομη στις 4 ακροασεις ειμαι. Αν του εβαζα βαθμο παντως θα'ταν 8.

        5. χρειαζεται να πω οτι ΠΡΕΠΕΙ να το κανεις το αφιερωμα στους destroyer?

        6. MONO το single των stars εχω ακουσει, δεν ηξερα καν οτι διερρευσε κ το αλμπουμ.

        @11 aka σουπιά : σκέψου πως έχουν καταλήξει (μην πω καταντησει) οι διαφοροι συνομηλικοι του των 80ς (και παλι κρατιεμαι μην πω ονοματα) και πως ο mozzer. Το ξέρει και ο ίδιος, απλα ειπε να μας το θυμισει. Και μπορει εδω στην ελλαδα διαφορα αλλα συγκροτηματα των 80s να γνωρισαν μεγαλυτερη επιτυχια, αλλα στην Αγγλια εκτος απο τους Beatles ενα συγκροτημα υπαρχει και αυτο λεγεται smiths (και δεν ειδα πουθενα να αναφερονται οι διαφοροι cure , depeche mode κλπ. Sorry, αλλά μιλάμε για τουλάστιχον δύο κλάσεις πιο κάτω)
        Τελικά και ονόματα είπα, και υπολήψεις έθιξα..

        Ανώνυμος είπε...

        καιρο εχω να σχολιασω στο μπλογκ σου :-)
        προσπαθω να αποφευγω το ιντερνετ τους καλοκαιρινους μηνες...
        εχω κολλησει με νιπ τακ!
        και γαμω τις σειρες
        btw, αυτος που κανει τον γιο του γιατρου, δε μοιαζει με τον michael jackson? απορω πώς τον επελεξαν... και καλα με ποιον απο τους 2 γονεις μοιαζει??

        WinterAcademy είπε...

        welcome!
        όντως κι εγώ αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα. Και τον μπαμπά του όλο και του μοιάζει λιγουλάκι, έτσι δεν είναι μαρκησία? κάνω λάθος?

        Ανώνυμος είπε...

        Episis, i foni tou Sean mou thymizei arketa ayti tou David sto Six Feet Under gmt!!

        Xilaren είπε...

        excuse me, dear, egw lew na afiseis to eksoxiko kai na gyriseis stin kali sou post-o-paragwgi! ante, pws 8a paei mprosta auti i xwra?! kai ton aug ti 8a kaneis diladi??!!! ts ts ts!

        WinterAcademy είπε...

        τον αυγουστο εξαιρετικως εχοντων των πραγματων θα παρω των ομματιων μου και θα οριζοντιωσω το κορμι μου σε μια ερημη παραλια ή σε ένα φτηνο μοτελ στην πορτογαλια, χωρις ιντερνετ, ΗΥ, κινητο, σταθερο, μη σου πω και ρευμα, ωσπου να ξεχασω οχι μονο το blog, οχι μονο το δρομο της επιστροφης, αλλα και το ιδιο μου το ονομα.

        ελπιζω δηλαδη..

        Xilaren είπε...

        στο εύχομαι, φίλτατε!

        έρχεσαι στα λόγια μου όμως καθότι ένας λόγος παραπάνω να εργαστείς τώρα! :-Ρ

        (don't mind me, take care and get some rest!)