Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2010

You Will Meet A Tall Dark Stranger, [USA], Woody Allen, [2010], **1/2




Αν και δε μπορώ να πω ότι υπάρχει έστω και μία ταινία του Allen που να θεωρώ κακή, ή να μετάνιωσα που την είδα, η τελευταία του δε μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον μέχρι τώρα, παρά τις συμπαθητικές της κριτικές και το πολύ καλό καστ. Όταν όμως δεν έχεις άλλες επιλογές εξόδου, ένα φιλμ του Woody Allen δεν είναι καθόλου κακή ιδέα για Σάββατο βράδυ.

Και πράγματι, μόλις ξεκίνησε το φιλμ, με την ωραία του αφήγηση και την εισαγωγή των χαρακτήρων, σχεδόν θύμωσα με τον εαυτό μου για τις αρχικές του επιφυλάξεις. Το καστ είναι αναμενόμενα καλό (ιδιαίτερα η Naomi Watts κάνει εξαιρετική δουλειά σ'έναν αν μή τι άλλο καθόλου αβανταδόρικο ρόλο), το φιλμ βλέπεται ευχάριστα και διαθέτει αρκετές κωμικές στιγμές.


Σύντομα όμως συνειδητοποιείς ότι όλα τα έχεις ξαναδεί [χαρακτήρες, πλοκή, ρυθμό] σε κάποια από τις τελευταίες ταινίες του σκηνοθέτη.Στο δεύτερο μισό του φιλμ ένιωσα πολύ έντονα ότι ο Allen κουράστηκε με τους ίδιους του τους ήρωες αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους. Η δε κατάληξή του ξαφνιάζει καθώς είναι ίσως η πιο απότομη που έχω δει σε ταινία του σκηνοθέτη, τη δικαιολογείς όμως καθώς νιώθεις βέβαιος ότι η τύχη των ηρώων είναι αυτή που περιμένεις.



Να το δω? : "..καθόλου κακή ιδέα για Σάββατο βράδυ"

3 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Υπερβολές. Επιλογές υπήρχαν. Μπορεί να μην προβάλλεται ακόμα το "Another year" του Mike Leigh, αλλά μπορούσες να δει το "Εγώ, ο απαισιότατος" *** (τουλάχιστον). Η συγκεκριμένη ταινία του Woody Allen (παρ' όλο που τον εκτιμώ απεριόριστα) θα μπορούσε να βγει κατευθείαν και σε dvd (στα αστεράκια συμφωνούμε).

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Έχει βγει το "Another year". Όταν ένας δημιουργός έχει κάνει 50 ταινίες, είναι αναμενόμενο επαναλαμβάνεται. Ας βγάζει κάθε 2-3 χρόνια. αλλά μάλλον θα καλύπτεται κάποια μεγάλη του ανάγκη μέσα από τη συνεχή παραγωγή.

WinterAcademy είπε...

Το another year παίζεται προς το παρόν μόνο στην Αθήνα. Όσον αφορά τις επιλογές δεν εννοούσα τις επιλογές των ταινιών που παίζονται. Αν υπήρχε έστω και ένα μπαρ που να εφαρμόζεται ο νόμος για το κάπνισμα ο woody δεν είχε και πολλές ελπίδες..