Κυριακή, Απριλίου 05, 2009

The Monthly Edition : April Radio

Επιστροφές και side projects γνωστών και αγαπημένων ονομάτων αλλά και αρκετά νέα ονόματα φιλοξενεί η σημερινή 'εκπομπή'. Enjoy..

1. Dead Child Star - Airport Life 3.1 [box]


Ο ηγέτης των Καναδών Stars, Torquil Campbell, έχει ένα νέο side project που ακούει στο όνομα Dead Child Star. Ή μήπως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τον - απεχθή - όρο super group? Στο συγκρότημα συμμετέχουν [έστω και μόνο στις ηχογραφήσεις] οι Julian Harris Brown [Apostle Of Hustle], Jimmy Shaw [Metric] και Andrew Whiteman [Broken Social Scene]. Τα τραγούδια που έχουν ανεβάσει στο myspace κινούνται μεν στο γνώριμο pop ύφος των Stars, έχουν όμως μια αίσθηση κάπως πιο ήπια και είναι σαφώς πιο χαμηλόφωνα. Χαρακτηριστικό δείγμα το Airport Life 3.1

2. Evripidis & His Tragedies - Euro Ye-Ye [box]


Αναμένουμε εναγωνίως το νέο άλμπουμ του Ευριπίδη, που αν και ζει στην Ισπανία [και πολύ καλά κάνει] έχει κυκλοφορήσει το καλύτερο ελληνικό [αλλά όχι ελληνόφωνο] pop άλμπουμ των τελευταίων χρόνων. Το Euro Ye-Ye δεν είναι ένα ξέφρενο indiepop χιτάκι, όπως καταμαρτυρά ο τίτλος του, αλλά μια υπέροχη μπαλάντα, στο γνωστό του χαρακτηριστικό στυλ..

3. Riceboy Sleeps - Daniell In The Sea [box]


Άλλο ένα side project, ο Jonsi από τους Sigur Ros και ο φίλος του Alex από τους Parachutes σ'ένα σχήμα που ξεπερνά κάπως τα στενά όρια του συγκροτήματος, αν κρίνουμε από το tag 'ambient, visual' που έχουν στο myspace, και το βιβλίο που κυκλοφόρησαν στην Ισλανδία. Το υπέροχο artwork φαντάζομαι ότι επιμελείται ο Alex, όπως άλλωστε και στα τελευταία άλμπουμ των Sigur Ros, ενώ ο ήχος τους είναι πολύ μακρυά από την pop, κάτι σαν τον ήχο των Sigur Ros στο Ba Ba Ti Ki Di Do στο πιο ατμοσφαιρικό του όμως.. Το αν το ντουέτο αποκτήσει και δισκογραφική παρουσία παραμένει άγνωστο προς το παρόν, αν και ήδη έχουν συμμετάσχει μ'ένα τραγούδι στην εξαιρετική συλλογή Dark Was The Night..

4. Patrick Watson - Tracy's Waters [box]


Μετά το περίφημο πλέον ντεμπούτο του[ς], που κέρδισε το Καναδέζικο βραβείο Polaris, ο Patrick Watson επιστρέφει σύντομα με νέο άλμπουμ. Πρώτο δείγμα το tracy's waters.

5. Voxtrot - Trepanation Party [box]


Αναπάντεχη η επιστροφή των Voxtrot, με νέο και πολύ ενδιαφέροντα ήχο. Ειδικά η εισαγωγή του νέου τους single είναι super! Ίσως τώρα που το hype έχει καταλαγιάσει να μας δείξουν αυτά που δεν κατάφεραν να δείξουν με το πρώτο τους άλμπουμ..

6. Chet - Saint Gerome, My Baby Tames Lions [box]


Υπέροχη επιστροφή και για τους Chet, και αυτοί μετά από ένα πολύ αγαπημένο άλμπουμ, τουλάχιστον για αυτό το blog. Η επιρροή ονομάτων όπως οι My Morning Jacket, Jeff Buckley etc εξακολουθεί να είναι ορατή και εδώ, οι φίλοι μας όμως αν μή τι άλλο ξέρουν να γράφουν θαυμάσιες μελωδίες.

7. Bob Mould - City Light (Days Go By) [box]


Και αυτός επιστρέφει με νέο άλμπουμ το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί αύριο. Δεν τον παρουσιάζουμε για τυπικούς λόγους, το προηγούμενό του μας είχε αρέσει πολύ [το είχαμε συμπεριλάβει μάλιστα στα καλύτερα της περσινής χρονιάς] και μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με το φετινό του..

8. Electric Needle Room - We Might As Well Live A Bit [box]


Τρίτη εμφάνιση των Ε.N.R. στη Χειμερινή Ακαδημία μ'ένα ακόμη πανέμορφο αισιόδοξο pop τραγούδι. Ίσως θα'πρεπε να τους αφιερώσουμε ένα δικό τους post τώρα που το σκέφτομαι..

9. I Was A King - It's All You [box]


Οι I.W.A.K. είναι Νορβηγοί και πολύ θα'θελα να ξέρω πως εξασφάλισαν στο νέο τους άλμπουμ συμμετοχές όπως αυτή του Sufjan Stevens ή του Daniel Smith [Danielson]. Μετά από την ωραία εισαγωγή των 75 δευτερολέπτων πιάνου, το It's All You αποδεικνύεται πολύ ωραίο pop-άκι.

10. Memory Cassette - Ghost In The Boombox [box]


"Memory Cassette is one guy from New Jersey, with two personii - Memory Cassette and Weird Tapes. Soon, he will be Memory Tapes." Ακούστε το Ghost In The Boombox, είναι πανέμορφο, και αν θέλετε περισσότερα κατευθυνθείτε εδώ.

11. Hannah And Sam - Who's Bitten You [box]


Boy/Girl ντουέτο από την Αυστραλία. Δε-κα-ε-φτά χρονών! "We will measure in ounces what's measured in grams". Ελπίζω δηλαδή να λέει αυτό το ρεφρέν.. [όπως ελπίζω να βρεθεί κάποτε κι ένα αντίστοιχο ελληνικό ντουέτο πιτσιρικάδων με τέτοιο ταλέντο για έξυπνη pop μουσική..]

12. Dennis Mejdal - Broken Saellite [box]


Το τραγούδι του Δανού Dennis Medjal ίσως δε σας πει τίποτε στην πρώτη ακρόαση, αν του δώσετε όμως μια δεύτερη ευκαιρία θα συμφωνήσετε μαζί μου πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο ραδιοφωνικό τραγούδι.

13. Knight School - Oprah (Open your Eyes) [box]


Garage pop από το Brooklyn της Νέας Υόρκης, και, φυσικά, ο τίτλος του μήνα. Απίθανο track!


Download all songs from H.E.R.E.
[then go out in the sun to play]

rós, 2002 - 2009 R.I.P. :(

Δεν υπάρχουν σχόλια: