Σάββατο, Οκτωβρίου 07, 2006

Morrissey & Smiths Rarities - Not On Any Album




Ε,είπαμε με την προεκλογική περίοδο να υπερβάλλουμε κι εμείς λιγάκι, να μαζέψουμε και καμιά επίσκεψη.. Τελειώνοντας λοιπόν το μίνι αφιέρωμα στο Morrissey ιδού τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια από το παρελθόν, το Strip Tease With A Difference από τα sessions του Viva Hate (προφανώς δε χώρεσε κάπου ούτε ως B Side), το δεύτερο από τα sessions του Southpaw Grammar (αυτό άνετα έμπαινε και στο άλμπουμ), και βέβαια το χαμένο instrumental των Smiths, (δηλ. του Johnny Marr) γνωστό ως Cowbell Track ή Click Track, όπως το παρουσίασε στην εκπομπή του Marc Riley ο ντράμερ των Smiths, Mike Joyce, τον οποίο πρόσφατα ο Morrissey χαρακτήρισε ως 'unfortunately still alive' (ouch!!)

Βέβαια ο Morrissey δε μας τίμησε εφέτος στην παγκόσμια περιοδεία του, αλλά όταν την τελευταία φορά που έχει έρθει σου έχει χαρίσει το highlight της ζωής σου, κρατώντας σου το χέρι για μια ολόκληρη αιωνιότ... εεεε.. για ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο στον κρίσιμο στίχο ''..so stay on my arm you little charmer..'' από το Hand In Glove, και επιπλέον ως άλλος Λάζαρος Παπαδόπουλος έχεις πιάσει και το πουκάμισό του στο τέλος της συναυλίας... ε τότε τι άλλο μένει να σου προσφέρει ο άνθρωπος? καλά κάθεται κι εκεί που είναι..

The Smiths - The Cowbell-Click track
morrissey - striptease with a difference
morrissey - honey you know where to find me


4 σχόλια:

enteka είπε...

po po pou ta vrikes? ta katevazo tora. thanks! (eixes dikio gia ton petridi, molis tou esteila mail gia na dei to post me ta comments, elpizo na xarei me olo ton kosmo pou ton ektima, se antithesi me tous anonymous pou sxoliazoun sto blog tou) -me tin eykairia xarika pou gnorisa to blog sou , kai sorry gia ta greeklish

WinterAcademy είπε...

thanks 11. νομιζω πως έχω μερικά ακόμη ακυκλοφόρητα -από Moz- αλλά λογικά βρίσκονται σχετικά εύκολα,αν όμως θες σου τα ανεβάζω κάπου sometime. αλήθεια, πως αντέχεις κ ποστάρεις στο blog του πετρίδη? απελπισία με πιάνει όταν μπαίνω, αλλά κρατιέμαι -μέχρι στιγμής- κ δεν έχω γράψει τπτ. βέβαια το blog σου απο'κει το έμαθα.. εξαιρετικά original blog btw!

Rainman είπε...

Big Moz fan here! Εχω ένα μικρό κομματάκι από το λευκό πουκάμισο στο Gagarin :) Διάβασε αυτό το ποστ αν έχεις χρόνο http://earthisnot.blogspot.com/2006/02/importance-of-being-morrissey-fan.html

WinterAcademy είπε...

weird! πριν 2-3 ώρες πέρασα τυχαία από το blog σου και τώρα αποδεικνύεται πως οι δρόμοι μας έχουν διασταυρωθεί κι αλλού. Βέβαια, ζήλεψα λίγο γιατί εγώ δεν τον έχω συναντήσει ποτέ κι ούτε πρόκειται βέβαια (αλήθεια που θα περάσει άραγε την ημέρα μεταξύ των συναυλιών του?). Αν δεν έπεφτε πάνω στο φεστιβάλ κινηματογράφου θα το σκεφτόμουν να κατέβω και για την αθηναϊκή συναυλία, αλλά μάλλον θα περιοριστώ σ'αυτήν της Πύλης Αξιού (για όνομα..)
έχω παρατηρήσει σε περιοδικά και στο ιντερνετ ότι όλες οι ιστορίες από φανς που συνάντησαν το Moz είναι θετικές, ήταν φιλικότατος, αγκαλιές φιλιά κλπ, ενώ πολλοί 'επώνυμοι' που τον έχουν συναντήσει δεν έχουν σχηματίσει και την καλύτερη εντύπωση (βλ. την πρόσφατη περίπτωση του πάτρικ από τους dears). Περίεργο..
πάντως ευχαριστώ για το ποστ και το λινκ, ήταν υπέροχο το κείμενό σου
χχχ