Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

Let Us Hallucinate Together

Από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο του Let Us Hallucinate Together, εναρκτήριου track του άλμπουμ Skin and Bones των Flashy Python, η διαπεραστική φωνή του τραγουδιστή τους καθίσταται προφανές ότι φαντάζει τόσο γνώριμη όχι τόσο επειδή, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, θυμίζει κάποια άλλη [κάτι μεταξύ David Byrne και Dan Bejar για την ακρίβεια], αλλά επειδή κάπου την έχεις ξανακούσει.. Το βλέπεις ως άσκηση για το μνημονικό σου, πεισμώνεις, και αντιστέκεσαι στην εύκολη λύση ενός google search. Χρειάζεται να φτάσεις στο πέμπτο τραγούδι, όπου όλα πλέον αποκαλύπτονται μπροστά σου. Η πολύ χαρακτηριστική δομή του Obscene Queen Bee, η ακόμη πιο χαρακτηριστική ενορχήστρωση, ο τρόπος που τραγουδά ο Alec Ounsworth, ναι, τον γνώρισες οριστικά πλέον.., είναι ίδια κι απαράλλαχτα όπως σ'εκείνο το ντεμπούτο άλμπουμ του που λάτρεψες, εκεί πίσω στα μέσα της δεκαετίας.. Το Google επιβεβαιώνει τη σωστή επίλυση του γρίφου, οι Flashy Python είναι όντως το νέο σχήμα του τραγουδιστή των Clap Your Hands Say Yeah, και το άλμπουμ του αυτό είναι σαφώς ότι καλύτερο έχει κάνει από την εποχή του απίθανου εκείνου άλμπουμ..



Flashy Python is CYHSY's Alec Ounsworth new band / project. Self-released debut album Skin and Bones is out now and it's really good..

Flashy Python - Let Us Hallucinate Together [zs]

Flashy Python - Obscene Queen Bee [zs]



lastfm.png hypem.png skreemr.jpg insound.png wiki.png myspace.gif elbows.png

2 σχόλια:

mystery falls down είπε...

"...και το άλμπουμ του αυτό είναι σαφώς ότι καλύτερο έχει κάνει από την εποχή του απίθανου εκείνου άλμπουμ..."

Έχεις απόλυτο δίκιο. Μετά το απογοητευτικό "Some loud thunder" (το μόνο τραγούδι του δίσκου που θα μπορούσε να βρίσκεται στο ομώνυμο ήταν το 'Love song No. 7'. Καλά. Ίσως ακόμα ένα δύο), η κυκλοφορία του "Skin and bones" (αλλά και του "Mo beauty". Εκεί υπάρχει εναλλακτική ανάγνωση του 'Obscene queen bee') ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Άσε που σε τέσσερα τραγούδια συμμετέχει στα drums ο σπουδαίος (άκου ξανά το 'The lady is a ghost') Μatt Barrick των The Walkmen. Απ' ότι φαίνεται τα καταφέρνει καλύτερα μόνος του. Του χρόνου αναμένεται η νέα δουλειά του συγκροτήματός του (το 'Statues', demo του οποίου που πρόσφεραν πριν λίγους μήνες από το site τους έχει ενδιαφέρον).

WinterAcademy είπε...

συμφωνω για το 2ο αλμπουμ τους αλλα ομολογω οτι το mo beauty δε με ενθουσιασε

κατα τα αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα το μετανιωσω πικρα που δεν πηγα χτες στους καναδους, ειδικα τον charles spearin πολυ θα ηθελα να τον ακουσω..