Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26, 2009

The Monthly Edition : September Radio

1. Atlas Sound [ft. Laetitia Sadier] - Quick Canal [zs]


Εντυπωσιακά υπερ-παραγωγικός, ο κύριος Cox κυκλοφορεί εξαιρετικά άλμπουμ με ρυθμό σχεδόν καταιγιστικό! Ειδικά οι δύο συνεργασίες του στο τελευταίο άλμπουμ, Logos, με τον Noah Lennox και τη Laetitia των Stereolab είναι πραγματικά εκπληκτικές! Διαλέξαμε αυτή με τη Laetitia γιατί είχαμε αρκετό καιρό να την ακούσουμε σε κάτι τόσο όμορφο..



2. The Da Vincis - 50's Film [zs]


Άλλο ένα σούπερ pop τραγούδι από τους συμπαθέστατους αυτούς πιτσιρικάδες..



3. The Señors Of Marseille - Davey [zs]


Ακόμη μια σπουδαία ανακάλυψη της Holiday Records, το τρίο αυτό από το Brooklyn, κατορθώνει να συνδυάσει με υποδειγματικό τρόπο τη Νεοϋορκέζικη noisepop με την Καλιφορνέζικη λιακάδα παραδίδοντας ένα καταπληκτικό ξεσηκωτικό τραγούδι..



4. Chet - The Night, The Night [zs]


Δεύτερο τραγούδι από το τέταρτο άλμπουμ των Καναδών Chet. Της γνωστής συνομοταξίας My Morning Jacket, Fleet Foxes, Band Of Horses και δε συμμαζεύεται.. ευτυχώς! Το άλμπουμ τους Chelsea Silver, Please Come Home μόλις κυκλοφόρησε από την Absolutely Cosher.



5. Sunnybrook - Waving Hands [zs]


Αν και δεν κινείται στον ίδιο μουσικό χώρο της indiefolk / americana με τους Chet, το Waving Hands του προσωπικού project του Paul North από το Texas, είναι ιδανικό follow up του προηγούμενου τραγουδιού: χαμηλοί τόνοι, αγγελικά φωνητικά και μια υπέροχη μελωδία.



6. Marie-Pierre Arthur - Déposer Les Armes [zs]


Μια που μιλούσαμε για αγγελικά φωνητικά.. η Γαλλοκαναδή Marie-Pierre είναι ότι πρέπει για τη συνέχεια. Ίσες δόσεις folk, country και chanson française όπως πολύ πετυχημένα αναφέρει το last.fm, είναι ένα από τα ελάχιστα τραγούδια με γαλλικό στίχο που έχουν παρουσιαστεί από τη Χειμερινή Ακαδημία.



7. Let's Be Honeys - Lionheart [zs]


Όπως και πριν από δύο χρόνια, το Σεπτέμβρη του 2007, οπότε και πρωτοπαρουσιάσαμε το προσωπικό σχήμα του νεαρού Σουηδού Nils Folke Valdemar, έτσι και σήμερα, το Σεπτέμβρη του 2009, τίποτε δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει σ'αυτά που γράφαμε.. Οπότε το εκπληκτικό popάκι Lionheart δε μπορούμε παρά να το αφιερώσουμε και πάλι στους εργάτες του μετρό και σ'όλους εμάς τους λεοντόκαρδους που καταπίνουμε τα αιωρούμενα σωματίδια με ρυθμό που ζηλεύουν όλες [μα όλες] οι Ευρωπαϊκές πόλεις.. Ακόμη και το blog skull a day που φιλοξενήσαμε στο link του συγκεκριμένου post, συνεχίζει ακάθεκτο..



8. Woods - Military Madness [zs]


Νέο εξαιρετικό άλμπουμ για τους Woods φέτος, και αυτή τη φορά μάλιστα δεν περνά και απαρατήρητο σαν το προηγούμενο. Το Military Madness δεν είναι τόσο ένα τραγούδι διαμαρτυρίας όσο απογοήτευσης.. Military madness is killing my country..



9. Lower Heaven - Lose It All At Once [zs]


"Υπνωτικό και υπέροχο" γράφαμε το Φλεβάρη για το Fruitless των Καλιφορνέζων psycho-shogazers Lower Heaven και δε χρειάζεται ούτε να προσθέσουμε ούτε όμως και να αφαιρέσουμε κάτι για την περιγραφή του Lose It All At Once..



10. Katsen - German Film Star [zs]


Οι Katsen είναι ένα electropop ντουέτο από το Brighton της Βρετανίας. Αν σας έχουν κουράσει οι Ladytron [όπως εμάς] δώστε τους μια ευκαιρία. Αν μή τι άλλο το ρεφρέν "I'm in love with a german film star, I once saw in a movie.." προδιαθέτει για ένα ενδιαφέρον τραγούδι..



11. The Bilinda Butchers - Japan Time [zs]


Κλείνουμε τη σημερινή εκπομπή με ένα ονειρικό dreampop instrumental από τους Γάλλους Bilinda Butchers. Και αυτοί δε σας είναι εντελώς άγνωστοι αν παρακολουθείτε στενά τις ραδιοφωνικές εκπομπές της Χειμερινής Ακαδημίας..



as always.. you can download all songs from H.E.R.E.

Δεν υπάρχουν σχόλια: