Κυριακή, Ιουλίου 12, 2009

The Monthly Edition : July Radio

Τρεις και σήμερα..

1. Deastro - Parallelogram [box]



Αν υπήρχε άλμπουμ του μήνα στη Χειμερινή Ακαδημία αυτό θα ήταν σίγουρα το Moondagger των Deastro, του προσωπικού σχήματος του 22χρονου Randolph Chabot από το Detroit του Michigan. Ο φίλος μας ανακατεύει πάρα πολλά μουσικά είδη και παραδίδει ένα έξοχο δείγμα ενός είδους που εγώ ονομάζω καλειδοσκοπική pop. Επιτέλους ένα άλμπουμ για το καλοκαίρι του 2009 που ακούγεται μονορούφι! Ας προσθέσω, τέλος, ότι το Moondagger, που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες, έχει πάρει ήδη εξαιρετικές κριτικές. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί διαφορετικά όταν περιέχει ένα τραγούδι με τον τίτλο [της χρονιάς?] "Daniel Johnston Was Stabbed In The Heart With The Moondagger By The King Of Darkness And His Ghost Is Writing This Song As A Warning To All Of Us" ..

2. Summer Cats - Wild Rice [box]


Ηλιόλουστη κιθαριστική pop από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το πανέμορφο ντεμπούτο τους άλμπουμ λέγεται Songs for Tuesdays. Αν και στη φωτογραφία βλέπουμε -δικαιολογημένα- τα δύο κορίτσια του γκρουπ, το κουιντέτο συμπληρώνεται από τρεις κυρίους.. Στα διάφορα blogs γράφουν για ήχο που θυμίζει την C86 σκηνή των 80s, σκηνή που γνωρίζει μεγαλύτερη αναγνώριση στις μέρες μας παρά την εποχή που εμφανίστηκε, όπως άλλωστε συμβαίνει τις περισσότερες φορές.. Από το άλμπουμ των Summer Cats [με δυσκολία] διαλέξαμε το Wilde Rice.

3. No Map - Colours Drift [box]


Ακόμη περισσότερες indiepop κιθάρες, Βρετανικές αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα από το Brighton. Δε χρειαζόταν να σας το πω όμως, οι No Map δε θα μπορούσαν να ήταν τίποτε άλλο εκτός από Βρετανοί. Απλά ακούστε το θαυμάσιο Colours Drift από το περσινό τους ντεμπούτο Once We Were Immortal και θα καταλάβετε.. Και η νοσταλγία των 80s καλά κρατεί..

4. The Sunday Reeds - 2000 & Something [box]


Τεστ: βλέποντας την παραπάνω promo φωτογραφία, των Sunday Reeds από τη Μελβούρνη, τι σας θυμίζει αυτό το μαλλί, αυτή η πόζα του κυρίου στα αριστερά? Τι είδος μουσικής φαντάζεστε ότι παίζει το συμπαθές αυτό ντουέτο? Ποιό συγκρότημα τους έχει επηρεάσει άραγε? Ένα μόνο θα σας πω: πάλι καλά που δεν ονομάστηκαν The Sunday Reids..

5. Wild Beasts - We Still Got The Taste Dancing On Our Tongues [box]


Μετά από το εξαιρετικό single Hooting and Howling, και το σπουδαίο δεύτερο άλμπουμ των φίλων μας από το Leeds έρχεται να μας δικαιώσει απόλυτα που τους χαρίσαμε τον τίτλο του άλμπουμ της χρονιάς για το 2008. Θα τα καταφέρουν και φέτος? Πολύ πιθανόν, το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι άνετα το καλύτερο νέο Βρετανικό συγκρότημα.

6. The Hidden Cameras - Walk On [box]


Origin:Orphan λέγεται το υπερπολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ των Hidden Cameras και το γνωστό στους φαν In The Na θα είναι το πρώτο single. Ο Joel Gibb dιάλεξε να δώσει ως free download το αρκετά διαφορετικό [και αρκετά επικό] walk on. O Joel μένει στο Βερολίνο πλέον οπότε ίσως πρέπει να έχω κανένα σινγκλάκι μαζί μου at all times για να μου το υπογράψει αν τον πετύχω στο δρόμο..

7. Kamera - Live To Pretend [box]


Πολύ σπάνια παρουσιάζουμε το τελευταίο τραγούδι ενός άλμπουμ. Το Live To Pretend είναι όντως το τραγούδι που κλείνει το Blank Expressions των Σουηδών Kamera, και διάλεξα αυτό όχι για να αποδείξω ότι το άκουσα ολόκληρο, αλλά γιατί μου θυμίζει πολύ ένα αγαπημένο μου άλμπουμ, το ντεμπούτο των Doves..

8. My Teenage Stride - Ears Like Golden Bats [box]


A blast from the past! Με τρία τραγούδια. Και η αρχή γίνεται με τους αγαπημένους Μπρουκλινέζους indiepoppers My Teenage Stride του Jedediah Smith κι ένα τραγούδι που εντάξει, δεν είναι και τόσο παλιό [2006] αλλά μου θυμίζει τις ένδοξες μέρες των αρχών των 90s, και ειδικότερα τους Inspiral Carpets.

9. The Friendly Fires - Arkansas [box]


Αρκετά πιο πίσω στο χρόνο, είκοσι χρόνια πριν το παραπάνω τραγούδι των MTT [1986 για όσους δυσκολεύονται στα μαθηματικά ή / και στην ελληνική γλώσσα], οι Friendly Fires αποδεικνύουν ότι εκτός από τα σενάρια του Hollywood, και στα ονόματα συγκροτημάτων δεν υπάρχει πλέον καμία πρωτοτυπία. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να το πει κανείς και για τον ήχο τους, καθώς συγγενεύει επικίνδυνα με αυτόν των συμπατριωτών τους New Order. Ο κύριος λόγος όμως που τους θυμόμαστε σήμερα είναι ότι το Arkansas είναι ένα καταπληκτικό indiepop δείγμα των 80s, από ένα σχετικά άγνωστο συγκρότημα του είδους..

10. doublePark - I Don't Want To Party [box]


Κάπως χαζοχαρούμενο μεν, απίθανο δε. Και θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ. Μα διαβάστε στίχο: " i think i want to stay at home and watch the MASH weekend marathon..". Χρειάζεται να συνεχίσω? Ίσως μόνο για να πω ότι οι doublePark είναι Σουηδοί και το τραγούδι βρίσκεται στο άλμπουμ τους του 2006 My Destroyer..

11. The Soft-Close Ups - At The End Of A Good Day [box]


Τα'χουμε ξαναπεί γι'αυτούς. Κλείνουν την "εκπομπή" του Ιουλίου με τον καλύτερο και τον καταλληλότερο τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα τραγούδια και των TSCU αλλά και των The Melting Ice Caps προσφέρονται δωρεάν από τους ίδιους, οπότε ακολουθείστε τα παραπάνω links αν ενδιαφέρεστε..

Τέλος εκπομπής. 11 τραγούδια, 40 λεπτά. Ότι πρέπει για το δρόμο προς τη δουλειά: με το τρένο οι πρωτευουσιάνοι, με το λεωφορείο οι συμπολίτες, με τα πόδια οι υπόλοιποι.. Ελπίζω δηλαδή..

download all songs from H.E.R.E.

5 σχόλια:

WinterAcademy είπε...

I'VE BEEN INVITED TO THIS THING
AND NOW I'M FEELING DUMB
I TOLD THE HOST
THOUGH I'M AVAILABLE
I DON'T WANT TO COME
THERE WILL BE GIRLS THERE HE SAID
AND A LOT TO DRINK
I THINK I WANT TO STAY AT HOME
AND WATCH THE M.A.S.H WEEKEND MARATHON
CAUSE I'M A SUCKER FOR THE EARLY SEVENTIES SIT COMS
THERE WILL BE NO GIRLS HERE NO ROCK'N'ROLL
JUST ME AND HAWKEYE PIERCE BEING CYNICAL

OH NO DON'T GET ME STARTED
BECAUSE I DON'T WANT TO PARTY
OH NO
DON'T MAKE ME GO
I KNOW ILL BE BROKEN HEARTED
I DON'T WANT TO PARTY

I'M SICK OF CLUBS
I'M TIRED OF IRISH PUBS ACROSS THE LAND
I'VE SEEN ENOUGH OF THOSE
PLAYING IN A COVER BAND
CRAWLING WITH BEATLES AMONG ROLLING STONES
SO I WANT TO STAY AT HOME
AND GROOVE ALONG WITH SOME VH LP
CAUSE I'M A SUCKER FOR THE EARLY ONES WITH DAVID LEE
THERE WILL BE GIRLS HERE GOOD ROCK'N'ROLL
LITTLE OLD ME BETWEEN THE SPEAKERS
GONNA HAVE A BALL

OH NO
DON'T GET ME STARTED
BECAUSE I DON'T WANT TO PARTY
OH NO DON'T MAKE ME GO
I KNOW I'LL BE BROKEN HEARTED
I DON'T WANT TO PARTY

I DON'T GIVE A DAMN YOU KNOW THIS GUY
AND WE COULD PASS THE LINE AND SMILE REAL SLY
I DON'T CARE FOR THE GIRLS YOU KNOW
A NYMPHO OR A VERY SHY
I DON'T NEED A DJ I DON'T LIKE TO DANCE
DON'T WANT TO MEET NEW PEOPLE
I DON'T WANT TO SEE YOUR BAND

Unknown είπε...

Καλά να περάσεις στο ταξίδι.

WinterAcademy είπε...

thank you sir!

elafini είπε...

Έχω την αίσθηση ότι οι διακοπές σου θα έχουν χειμερινό αέρα...καλά να περάσεις :-)

Ανώνυμος είπε...

oraia post...