Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2008

Ute Lemper, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 24-9-2008

Σα σφήνα ανάμεσα στις δύο pop ντίβες, η Γερμανίδα κάτοικος Νέας Υόρκης Ute Lemper, πραγματοποίησε μια πραγματικά πολύ καλή εμφάνιση χτες στο Μ.Μ.Θ. και λογικά το ίδιο θα πράξει σήμερα και στο Ηρώδειο. Πλαισιωμένη από καταπληκτικούς μουσικούς, και -επιτέλους- με εξαιρετικό ήχο [καθηλωτικός ο κάθε ψίθυρος, η κάθε ανάσα..], απέδωσε με αξιοθαύμαστη φωνητική ακρίβεια και την απαραίτητη θεατρικότητα το αγαπημένο της [μας] ρεπερτόριο. Πιαφ, Ντίντριχ, Βάιλ, Μπρεχτ.. Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στις πόλεις που αγάπησε, με πρόζα ανάμεσα στα τραγούδια [highlight η με πολιτικές προεκτάσεις ιστορία του κόκινου boa που φορούσε, και το πως έφτασε απ'αυτήν περνώντας από τη Μ.Θάτσερ ως τη Μ.Ομπάμα], άφησε τους πάντες ικανοποιημένους.


Μακάρι και οι εγχώριες 'σταρ' που τίμησαν ή θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις δύο προαναφερθείσες ντίβες να κάνουν και μια στάση στο Ηρώδειο, ίσως συνειδητοποιήσουν ότι, καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά καμιά φορά χρειάζεται να διαθέτεις και το αυτονόητο: φωνή..

1 σχόλιο:

Stratos Bacalis είπε...

Άσε ρε μη τους βάζεις ιδέες και ποιός τις αντέχει μετά? Φαντάζεσαι τη Βανδή να διασκευάζει το Pirate Jenny και τη Βίσση να τραγουδάει το Pimp's Ballad ντουέτο με τον Μαρτάκη? Θου κύριε!

ΥΓ . Κανόνισε, κάθε Τετάρτη είμαι στο Νίκης 35.