Τετάρτη, Μαρτίου 21, 2007

9th T.D.F. : Day 5 : Tuesday 20.03.2007

1. Bakushi, (2007), Ryuichi Hiroki, (Japan), * * 1/2

Αντιγράφω από το πρόγραμμα:

Η λέξη bakushi σημαίνει αυτόν που ελέγχει το σκοινί ή που ασκεί την τέχνη του σκοινιού στο ιαπωνικό δέσιμο. Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν πολλά κομμάτια σκοινιού για να "δέσουν" ή να "δεσμεύσουν" τα κορμιά των μοντέλων σε σόου, περιοδικά και βίντεο που ειδικεύονται στο σαδομαζοχισμό. Η ταινία αναφέρεται στη ζωή αυτών των περίεργων επαγγελματιών στο ιαπωνικό δέσιμο που είναι γνωστό με την ονομασία "kinbaku".


Και ερωτώ [τον εαυτό μου] : δεν ήταν αρκετά προειδοποιητική αυτή η περιγραφή? Τι ήταν αυτό που με έκανε να περιμένω μία ώρα στο πράσινο δωμάτιο του Ολύμπιον, και άλλη μισή, όρθιος στην είσοδο, μια και καθυστέρησε η προηγούμενη ταινία, στη μία η ώρα τα μεσάνυχτα, μ'έναν λυσσασμένο αέρα απ'έξω? και τι ήταν αυτό που με κράτησε στην αίθουσα ως το τέλος αυτών των ενενήντα τεσσάρων εφιαλτικών λεπτών, όπου νεαρές κοπέλες δένονται, και δένονται.. και ξαναδένονται, [ενίοτε καίγονται με κεριά και μαστιγώνονται..] ουρλιάζοντας, από ανέκφραστους μεσήλικες επαγγελματίες του είδους? Διαστροφή? Η ανάγκη του να δεις κάτι που δεν έχεις ξαναδεί? Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να καταχωνιάσω τα παραπάνω στο συρτάρι με τα αναπάντητα ρητορικά ερωτήματα και να συνεχίσω τη ζωή μου.. έστω κι αν δε θα'ναι ποτέ πια η ίδια με πριν..


Το ξέρω θα ουρλιάξεις τώρα, αλλά.. να το δω? : Εγώ πάντως έκλεισα από Γιαπωνέζικη υποκουλτούρα! Όσο για σένα, ο θεός μαζί σου και... ποιος ειμ'εγώ που θα σου πω τι να κάνεις?

Γυρίζοντας στο σπίτι το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν ν'ακούσω αυτό το τραγούδι.. το είχα ανάγκη..

afri rampo - afri rampo


[με παίζετε ακόμη? θα'μαι καλό παιδί απο'δω και πέρα..]