Τρίτη, Ιουλίου 27, 2010

The July Collection

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, και αν βαριέστε να ψάχνετε τραγούδια για το CD που θα κάψετε για να ακούτε στο Fiat Panda που θα νοικιάσετε στο νησί των φετινών σας διακοπών, τότε ίσως θα μπορούσαν να είναι τα παρακάτω:



1. Active Child - I'm In Your Church at Night [zs]


Οι Active Child δεν είναι παρά το προσωπικό project του Pat Grossi από το Los Angeles. Η ηλεκτρονική / ψυχεδελική pop του Pat παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως χάρη στα εξαιρετικά φωνητικά του, τα οποία προδίδουν αμέσως τη θητεία του σε διάφορες χορωδίες ως έφηβος [hymntronica ήταν ένα πολύ πετυχημένο tag που διάβασα κάπου]. Χαρακτηριστικός άλλωστε είναι και ο τίτλος του εναρκτήριου I'm In Your Church At Night από το εξαιρετικό του EP Curtis Lane.



2. Dominant Legs - Clawing Out At The Walls [zs]


Έτσι στα πρόχειρα δε μπορώ με τίποτε να σκεφτώ ένα ωραιότερο όνομα συγκροτήματος για τη φετινή χρονιά. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι οι Dominant Legs από το San Fransisco έχουν έναν εξίσου καταπληκτικό ήχο για να υποστηρίξουν το όνομά τους. Με εγκέφαλο τον Ryan Lynch και πρόσφατη προσθήκη την Hannah Hunt στα keyboards, το ντεμπούτο τους EP Young At Love And Life κυκλοφορεί στα μέσα του επόμενου μήνα.



3. Magic Kids - Superball [zs]

"Μία λέξη μόνο υπάρχει για να χαρακτηρίσει τα επόμενα 135 δευτερόλεπτα της ζωής σας: perfection" γράφαμε πέρυσι για το εκπληκτικό Hey Boy του πενταμελούς σχήματος από το Memphis. Φέτος οι Magic Kids επιστρέφουν αρχικά με ένα split single με τους Smith Westerns το οποίο και παρουσιάζουμε εδώ, και με το ντεμπούτο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Αν έχουν κι άλλα τέτοια pop δυναμιτάκια τότε μπορώ με σιγουριά να προβλέψω ότι θα τους συναντήσουμε ξανά, εκεί κάτω στις τελευταίες παραγράφους του τελευταίου ποστ της χρονιάς..



4. Hari And Aino - All That Remains [zs]


Οι Σουηδοί Hari And Aino έχουν και αυτοί γράψει ένα από τα αγαπημένα pop τραγούδια της Ακαδημίας των τελευταίων χρόνων, το Gold. Φέτος επέστρεψαν με νέο EP απ'όπου και το θαυμάσιο ομώνυμο All That Remains.



5. The Whiskers - The Seamstress [zs]

Ένα από τα πιο αγαπημένα σχήματα - ανακαλύψεις αυτού του blog είναι και οι Αμερικανοί Whiskers οι οποίοι τα τελευταία 3-4 χρόνια δε σταματούν να μας βομβαρδίζουν με εξαιρετικές κυκλοφορίες. Μάλιστα το τελευταίο τους έξοχο EP War Of Currents το διαθέτουν πλέον μόνο προς πώληση και όχι ως δωρεάν download [όπως όλη την υπόλοιπη δισκογραφία τους], σημάδι του ότι έχουν πια αρκετή αυτοπεποίθηση ως συγκρότημα. Από μια συλλογή ισάξιων τραγουδιών διαλέξαμε το The Seamstress καθώς συμμετέχουν εξίσου και οι δύο συνθετικοί πόλοι του γκρουπ, ο Thοm Stylinski και ο Brett Mattox.



6. Mixylodian - Make Me [zs]

"They make excitable indie pop that blends hook laden melodies with layers of analog synths and boy-girl harmonies to create dense, slightly left-field, intricate yet catchy music." Διάνα! Και τι καταπληκτικό το Make Me!



7. Sunglasses - Whiplash [zs]


Ο Samuel και ο Brady γνωρίστηκαν στη σχολή Καλών Τεχνών στη Savannah της Georgia όπου και συνεργάστηκαν στη μικρού μήκους ταινία που αποτέλεσε την πτυχιακή εργασία του Samuel. Η επιτυχημένη συνεργασία τους συνεχίστηκε στους Sunglasses και το ομώνυμο EP που κυκλοφορεί από τη Lefse Records. Απίστευτα κολλητικό το ριφάκι του Whiplash!



8. Fol Chen - The Holograms [zs]

Πολλά και ενδιαφέροντα ονόματα αναφέρουν στις επιρροές τους οι Fol Chen, το πολυμελές Καλιφορνέζικο σχήμα της Asthmatic Kitty. Και φυσικά είναι όλα όσο γίνεται πιο διαφορετικά μεταξύ τους [από Pere Ubu και Prince μέχρι Pulp και Gwen Stefani]. Βέβαια, αν δεν είχαν ενδιαφέρον ως συγκρότημα δε θα τους υπέγραφε στην εταιρεία τους ο Sufjan Stevens [πέντε χρόνια έχουν περάσει παρεμπιπτόντως αγαπητέ, να μην ξεχνιόμαστε..]



9. Women's Basketball - Calling People I Used To Date [zs]

Δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο [ευτυχώς] να αναφέρεις το όνομα του συγκροτήματός σου στον πρώτο κιόλας στίχο του single σου, εκτός κι αν είσαι rapper, αν αυτό το όνομα όμως είναι το Women's Basketball τότε μάλλον συγχωρείσαι. Πόσο μάλλον αν το εν λόγω τραγούδι λέγεται Calling People I Used To Date! Οι WB λοιπόν είναι άλλο ένα one man project, του κυρίου Tyler Trudeau από το Brooklyn. To άλμπουμ του λέγεται An Octopus, But Like, an Octopus with Massive Wings, and Junk [εδώ λίγο μας το χάλασε αλλά το προσπερνάμε]. "A couple electric guitars, a bass, a $7 keyboard run through a transistor amp, a drum machine from the late 1980s (also run through a transistor amp) and a dude complaining about things, all run into a four-track". Μια χαρά!



10. Then - Afterglow [zs]

Οι Then είναι ένα περίεργο twee / dreampop ντουέτο, και λέω περίεργο όχι τόσο επειδή μοιάζουν σα να ξεπήδησαν από το 1990 και τη Sarah Records αλλά επειδή ο Marc κατάγεται από τη Βαρκελώνη και η Соња από τα Σκόπια, συνδυασμός ομολογουμένως εντυπωσιακός! Εκτός από το υπέροχο Afterglow ακούστε και τη διασκευή τους στο Fool των Blur.



11. White Hinterland - Icarus [zs]

Κι εδώ έχουμε ένα προσωπικό σχήμα, μόνο που εγκέφαλος αυτή τη φορά είναι μια κοπέλα, η Casey Dienel από το Portland του Oregon. Icarus λέγεται το [θαυμάσιο] track, Kairos το άλμπουμ, μήπως η Casey θέλει κάτι να μας πει?



12. Safe - Twenty Years On [zs]


Το EP SAFE είναι το πόνημα του παραγωγού και multimedia καλλιτέχνη Chris Edley, γνωστού από τη δουλειά του στα videos των MGMT. Το Stereogum παρομοιάζει την lo-fi electronica του Chris με τον ήχο του Arthur Russell και αυτή είναι μια σημαντική φιλοφρόνηση, έτσι δεν είναι?



13. Memoryhouse - To The Lighthouse [zs]


Ωραιότερο κλείσιμο για αυτή τη συλλογή από αυτή την υπέροχη μελωδία των γνωστών μας πια Memoryhouse νομίζω πως δε θα μπορούσε να υπάρξει.



You Can Download all songs from H.E.R.E.

και μην ξεχάσετε να αφήσετε το CD για τον επόμενο ε? καλές διακοπές!!


Τρίτη, Ιουλίου 13, 2010

Floaters

Το ντεμπούτο EP των Harlem Shakes έτυχε θερμής υποδοχής από τη Χειμερινή Ακαδημία εκεί πίσω στις αρχές 2007. Νωρίς νωρίς όμως φαίνεται πως άρχισαν και τα προβλήματα για το συγκρότημα, καθώς το ντεμπούτο τους άλμπουμ που ήρθε δύο ολόκληρα χρόνια αργότερα, δεν έτυχε της ίδιας υποδοχής από κοινό και κριτικούς, με αποτέλεσμα τη διάλυση του συγκροτήματος. Ο κιθαρίστας τους όμως Todd Goldstein είχε ήδη εδώ και αρκετά χρόνια ένα προσωπικό project κάτω από το όνομα ARMS, και μ'αυτό επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι, κυκλοφορώντας ένα θαυμάσιο EP, απ'όπου και το αποψινό μας υπέροχο Floaters. Κιθαριστικό και υποβλητικό, μελωδικό και noisy ταυτόχρονα, το Floaters δίνει κι αυτό με τη σειρά του πολλές υποσχέσεις, οπότε ελπίζουμε αυτή τη φορά να του πετύχει η συνταγή του κ. Goldstein..


"The debut album was recorded over a period of three years, where Goldstein pieced together the record with a single microphone and a laptop in a series of rickety bedroom recording spaces, giving the record a lo-fi atmosphere that combine noise, the primacy of melody, and the timelessness of melancholy pop music. ."


ARMS - Floaters [zs]


lastfm.png hypem.png insound.png myspace.gif elbows.png