Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2010

The Song Collector : January

-Πω πω, πως πέρασε έτσι γρήγορα ο πρώτος μήνας της χρονιάς?..


Ampop - January [zs]

BPLO - January [zs]


Cars & Trains - January [zs]


DoF - January [zs]


Nathan Moomaw - January [zs]


Pooma - January [zs]


Ravens & Chimes - January [zs]


The Layaways - January [zs]


Trashed On Fiction - January [zs]


Tory Amos - Black-Dove (January) [zs]



-Σαν χτες μου φαίνεται που φύγαμε για την Ανατολική Ευρώπη..


Paper Cranes - January In Eastern Europe [zs]


-Στις οκτώ του μηνός δεν ήταν?


Women - January 8th [zs]


-Ναι, και γυρίσαμε στις είκοσι έξι..


Monsieur Guy - January 26 [zs]


-Ή μήπως στις είκοσι πέντε? Είκοσι τόσο τέλος πάντων, εκεί θα κολλήσουμε?..


Why? - January Twenty Something [zs]


-Δε νομίζω να ξέχασες όμως και τις αιθέριες υπάρξεις που συναντήσαμε..




-Ναι, ειδικά η Μις Ιανουάριος 2001 της Μολδαβίας.. τι καλλονή!


The Procussions - Miss January [zs]


-Πάντως, το παρατηρώ κάθε χρόνο, κάθε φορά που έρχεται ο Ιανουάριος..


Geoffrey Long - January Visiting [zs]


-..και ειδικά οι τελευταίες μέρες του..


Full Service - Late January [zs]


-..πάντα βρέχει. Όπως τώρα καλή ώρα!


Psycic Ills - January Rain [zs]


-"Κάθε φορά που θα'ρθεις βρέχει" δηλαδή! Α εντάξει, τέτοια διαπίστωση δεν πρέπει να χαθεί έτσι, να γράψουμε ένα τραγούδι γι'αυτό, πριν μας κλέψει κανένας την ιδέα..


Biker Boy - January Song [zs]


-Καλά, άστο για του χρόνου καλύτερα, τέλειωσε εξάλλου κι ο μήνας..


Arkade - January Is Done [zs]


-Σε αντίθεση με τις ασυναρτησίες σου..


Download all songs about January H.E.R.E.

Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2010

The January Collection

Στην pop είναι αφιερωμένη η πρώτη 'ραδιοφωνική εκπομπή της Ακαδημίας για τη νέα χιλιετία. Τwee, indiepop, powerpop, noisepop, dreampop.. όλα τα'χει ο μπαξές

1. The Depreciation Guild - Dream About Me [zs]


Ονόματα όπως Prefab Sprout, The Wake, Scritti Polliti και Aztec Camera φιγουράρουν πρώτα πρώτα στις προτιμήσεις των μελών του πολύ καλού σχήματος από το Brooklyn της Νέας Υόρκης που πρωτοπαρoυσιάσαμε από αυτές τις σελίδες ακριβώς δύο χρόνια πριν. Αν ακούγαμε πέρυσι το υπέροχο single τους η θέση του στα καλύτερα της χρονιάς θα ήταν εξασφαλισμένη.

2. The Radio Dept. - Heaven's On Fire [zs]


Μετά από 3&1/2 χρόνια [και ισάριθμες αναβολές] η επιστροφή του λατρεμένου σχήματος από τη Σουηδία είναι πλέον γεγονός. Το Heaven's On Fire είναι το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ που γίνεται γνωστό μετά το περσινό David και πλέον η αλλαγή της ηχητικής κατεύθυνσης είναι οριστική και ολοφάνερη. Ελπίζουμε κάποιος καλός άνθρωπος να τους φέρει επιτέλους στην Ελλάδα..

3. Korallreven - Loved-Up [zs]


Υποθέτω ένας από τους λόγους της παραπάνω αργοπορίας είναι και αυτό το περίεργο παράλληλο ηλεκτρονικό side project δύο μελών των Radio Dept. που ακούει στο όνομα Korallreven. Το άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα λέγεται The Truest Faith.

4. Cats On Fire - The Hague [zs]


Άλλη μια καταπληκτική επιστροφή, αυτή των Φινλανδών Cats On Fire, στο γνώριμο ύφος τους..

5. The Clientele - Tonight [zs]


Αν κρίνω από το θαυμάσιο, μελοδραματικό Tonight των παλαίμαχων [σχεδόν] The Clientele μάλλον δεν έπραξα σωστά που προσπέρασα το περσινό τους Bonfires On The Heath που κυκλοφόρησε από τη Merge πριν λίγους μήνες. Ότι πρέπει για τους ρομαντικούς εκεί έξω..

6. Maria - When The Sun Goes Down [zs]


Εύγε κύριοι, εξαιρετική επιλογή ονόματος! Ότι πρέπει για ένα νέο συγκρότημα, τόσο εύκολο να βρει κανείς πληροφορίες για σας στο Google.. Έχε χάρη που το τραγουδάκι σας είναι τόσο [μα τόσο] όμορφο..

7. Egyptian Hip Hop - Rad Pitt [zs]


Edώ πάλι έχουμε το ακριβώς αντίθετο, και στο όνομα του συγκροτήματος και στον τίτλο του τραγουδιού. Όχι πείτε μου, είναι δυνατόν να αντισταθείτε σε ένα τραγούδι που λέγεται Rad Pitt?

8. Lofty Heights - Eye Contact [zs]


Βρετανοί και οι Lofty Heights, όπως οι φίλοι μας ακριβώς πιο πάνω. Το υπέροχο ντεμπούτο τους single ξεκινάει όμως ζητώντας συγγνώμη από την Αμερική..

9. Happy Birthday - Girls FM [zs]


Όπως διάβασα πρόσφατα στο blog του 11 πίσω από το γνωστό σε όλους τραγούδι γενεθλίων κρύβεται μια ιστορία δεκαετιών, γεμάτη ίντριγκα, βία και σεξ! Εντάξει, υπερβάλλω λιγάκι, δεν υπερβάλλω όμως καθόλου αν σας πω ότι το ομώνυμο συγκρότημα από το Vermont θα ακουστεί πάρα πολύ μέσα στη χρονιά, κυρίως λόγω της κυκλοφορίας του ντεμπούτου τους από την Sub Pop. Απίθανο ρεφρέν όμως το άτιμο το Girls FM..

10. Afternoon Naps - The Fall Companion [zs]


"Afternoon Naps are a modern pop group from the rather unsunny shores of Cleveland, Ohio. Their songs are short, sweet, and to the point, with not many breaking the three minute mark" Αυτά λέει το site της εταιρείας τους. Οι ίδιοι επίσης αναφέρουν τους Smiths ως βασική τους επιρροή. Εγώ νομίζω πως δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτε..

11. Computer Perfection - Silence Is A Shadow's Dream [zs]


Ο ψυχεδελικός ήχος των Computer Perfection από το Detroit ξεφεύγει ίσως λιγάκι από τη θεματολογία της σημερινής εκπομπής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το τραγούδι τους δεν είναι εντελώς accessible. Ενα όνομα που ακούστηκε αρκετά μέσα στο 2009..

12. Camp Out - Flying Back [zs]


Αυτοί δεν είναι απλά accessible, είναι singalong-sugarry-powerpop-accessible! Κι ας μην ακούστηκαν καθόλου μέσα στο 2009. Πρόκειται για ένα ντουέτο κοριτσιών από το San Francisco [χμ.. έτσι εξηγούνται όλα]

13. Very Truly Yours - 1 2 3 4 [zs]


ΟΚ, εδώ απλά παθαίνεις ζάχαρο! Λυπάμαι, αλλά μ'αυτό το κρύο μόνο έτσι μπορώ να ονειρευτώ το καλοκαίρι..

14. The Balconies - Serious Bedtime [zs]


Ο Liam, ο Steve και η Jacquie από το Ontario του Καναδά είναι αυτοί που απαρτίζουν το τρίο των Balconies. Το serious bedtime ίσως δε σας εντυπωσιάσει από την αρχή, διαθέτει όμως κι αυτό ένα εξόχως κολλητικό ρεφρέν..

15. Stolen Hearts - Heart Collector [zs]


Μια που λέγαμε για πνευματικά δικαιώματα λίγο πιο πάνω, αδυνατώ να φανταστώ τι θα γίνει στα 100 χρόνια από την κυκλοφορία του Be My Baby των Ronettes, οπότε και το intro του θα είναι ελεύθερο προς κλοπ.. εχμ.. χρήση. Δεν το χρειάζεται όμως ιδιαίτερα το Ηeart Collector, είναι ξεσηκωτικό από μόνο του!

16. Miniboone - Devil in Your Eyes [zs]


Άλλος ένας κλώνος των interpol, θα πείτε ακούγοντας το διαβολικό τραγούδι των Miniboone. Έπειτα όμως από ένα λεπτό περίπου έρχεται το χορωδιακό ρεφρέν για να σας κλείσει το στόμα. Ποτέ ξανά η φράση 'everybody has to die' δεν ακούστηκε τόσο εύθυμα!

17. Young Galaxy - Queen Of Drum [zs]


Έσπασα το κεφάλι μου για να βρω τι μου θυμίζει αυτό το εξαιρετικό track των Καναδών Young Galaxy, και τελικά κατέληξα: αυτούς εδώ! Συμφωνείτε ή διαφωνείτε? [ή δεν είχατε καν γεννηθεί?]

18. Βoy Genius - Blame Love [zs]


Με Brooklyn ξεκινήσαμε, με Brooklyn θα τελειώσουμε. Indiepop, με επιρροές από Belle & Sebastian έντεχνα ενσωματωμένες στο Νεοϋορκέζικο σκηνικό. Το άλμπουμ τους λέγεται Staggering και μόλις κυκλοφόρησε..


you can download all songs from H.E.R.E.



Κυριακή, Ιανουαρίου 10, 2010

The Best Albums Of 2010


update: ALL links have been removed by request.. as expected..

Οι πρώτες ημέρες κάθε χρονιάς, με τη φημολογία για την επερχόμενη κυκλοφορία άλμπουμ αγαπημένων ονομάτων, τα πρώτα leaks, και τα πρώτα νέα ονόματα που περίμεναν υπομονετικά το ξεκίνημα της χρονιάς για να κάνουν κι αυτά το δικό τους ξεκίνημα, είναι από τις πολύ αγαπημένες μου, μουσικά τουλάχιστον. Ιδού λοιπόν είκοσι από τις κυκλοφορίες αυτές. Άντε να δούμε σε πόσα θα πέσουμε μέσα και φέτος.. [Κύριε Sufjan Stevens και κύριοι Radio Dept., σας φοβήθηκε το μάτι μου οπότε φέτος δε σας αναφέρω]


1. Owen Pallett - Heartland


Ε εντάξει, τον βάλαμε το 2008, τον βάλαμε το 2009, αν δεν τον πετυχαίναμε και με την τρίτη.. Η αλήθεια είναι ότι ο φίλος μας κατάλαβε ότι η αποδοχή του δεύτερου άλμπουμ του ήταν τέτοια που έπρεπε και ο ίδιος να ασχοληθεί πιο 'σοβαρά' με την καριέρα του. Άφησε τα concept άλμπουμ για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, εγκατέλειψε το όνομα με το οποίο τον αγαπήσαμε, καθώς ήξερε ότι πλέον οι μηνύσεις τον περίμεναν στη γωνία, και ηχογράφησε ένα άλμπουμ, σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου, το οποίο κόντεψε να τον φέρει στα όρια της κατάρρευσης. Εύχομαι να έχει την ίδια ανταπόκριση και επιτυχία όπως οι φίλοι του Arcade Fire και Grizzly Bear, αν και νομίζω πως δύσκολα θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα mainstream επιτυχίας. Όχι ότι μας ενοχλεί και ιδιαίτερα αυτό..

Owen Pallett - The Great Elsewhere


2. Xiu Xiu - Dear God, I Hate Myself


Καταπληκτικό και απρόσμενα accessible το νέο άλμπουμ των αγαπημένων μας Xiu Xiu. Αν σας άρεσαν πάντα αισθητικά ή/και ως concept αλλά σας φαίνονταν κάπως απρόσιτοι, καλύτερη ευκαιρία για να εξοικειωθείτε με τον ήχο τους από αυτή εδώ, δε νομίζω να ξαναβρείτε. Διάλεξα το συγκεκριμένο τραγούδι, έτσι κι αλλιώς από τα καλύτερα του δίσκου, γιατί το άλμπουμ κυκλοφορεί και σε μια σούπερ limited έκδοση που περιέχει μια χειροποίητη σοκολάτα, για την ποιότητα της οποίας θα σας ενημερώσω το συντομότερο [γιαμ!]

Xiu Xiu - Chocolate Makes You Happy


3. The Magnetic Fields - Realism


Άλλος αγαπημένος εδώ, με το αδερφάκι του προπέρσινου Distortion, φαίνεται και από το εξώφυλλο άλλωστε. Οι JAMC κιθάρες εδώ [πολύ σοφά] απουσιάζουν..

The Magnetic Fields - We Are Having A Hootenanny


4. Tindersticks - Falling Down A Mountain


Δεύτερη καριέρα για τους Tindersticks, τόσο με το υπέροχο προηγούμενο άλμπουμ τους, όσο και με το επερχόμενο Falling Down A Mountain. Τηρώντας την παράδοση συμπεριέλαβαν κι ένα ντουέτο με μια γυναικεία φωνή, και μάλιστα όχι όποια κι όποια.. ολόκληρη Mary Margaret O'Hara τους έκανε την τιμή να συμμετέχει στο άλμπουμ, και το αποτέλεσμα είναι το εξαιρετικό Peanuts..

Tindersticks - Peanuts


5. Northern Portrait - Criminal Art Lovers


Πως και πως το περιμέναμε αυτό το άλμπουμ των Δανών Northern Portrait που μας είχαν ενθουσιάσει με τα πρώτα τους single πρόπερσι. Όλοι λένε για το πόσο θυμίζουν Smiths εμένα όμως όλο και περισσότερο αρχίζουν να μου θυμίζουν πρώιμους Puressence. Οπότε ποιος ξέρει, μπορεί να πιάσουν και στην Ελλάδα..

Northern Portrait - The Munchausen In Me


6. Massive Attack - Heligoland


Μία φορά το άκουσα, οπότε δε θα βιαστώ για συμπεράσματα. Ένα ασφαλές συμπέρασμα πάντως είναι ότι η συμμετοχή της Hope Sandoval επισκιάζει όλες τις υπόλοιπες [είναι που δε θα βιαζόμουν..]

Massive Attack feat. Hope Sandoval - Paradise Circus


7. Liars - Sisterworld


Είναι νωρίς ακόμη για να αξιολογήσουμε το νέο βήμα των Νεοϋορκέζων. Είναι αυτό το άλμπουμ με το οποίο θα κάνουν το crossover σε ένα μεγαλύτερο ακροατήριο? Δεν έχω ιδέα, ελπίζω όμως να τους ξαναδούμε κι από τα μέρη μας γιατί την τελευταία τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη δύσκολα θα την ξεχάσω..

Liars - No Barrier Fun


8. Yeasayer - Odd Blood


Αυτοί πάλι είναι πιο προσανατολισμένοι. Ακούστε πχ το σχεδόν pop Madder Red και θα καταλάβετε..

Yeasayer - Madder Red


9. Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra - Kollaps Tradixionales


Αυτή κι αν είναι απρόσμενη επιστροφή! Έχει όμως κάποιο νόημα η ύπαρξή τους και ο post rock ήχος το 2010? Για ακούστε το διάρκειας 88'' Collapse Traditional (For Darling) για να διαλυθούν οι επιφυλάξεις σας..

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra - Collapse Traditional (For Darling)


10. Besnard Lakes - Are The Roaring Night


Μπορεί να μην λάτρεψα όπως άλλοι το όντως θαυμάσιο ντεμπούτο τους πριν από μερικά χρόνια, νομίζω όμως πως κι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εντυπωσιακή αλλαγή ή κάνω λάθος?

Besnard Lakes - Albatross


11. Eels - End Times


Σταθερά και αθόρυβα αυτός ο τύπος κυκλοφορεί εξαιρετικά άλμπουμ, το ένα μετά από το άλλο. Ούτε αυτό αποτελεί εξαίρεση..

Eels - The Beginning


12. Laura Veirs - July Flame


Σε όσους αρέσει το είδος της americana / country / indie folk η Laura Veirs από το Colorado είναι ήδη γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια. Το νέο της άλμπουμ κινείται μεν στο ίδιο χαμηλόφωνο ύφος με τα προηγούμενά της, όταν όμως είναι η φωνή είναι τέτοιας ομορφιάς τη συγχωρείς την όποια στασιμότητα..

Laura Veirs - Little Deschutes


13. Eluvium - Similes


Το 2010 μάλλον θα είναι η χρονιά που και ο κύριος Eluvium aka Matthew Robert Cooper θα απασχολήσει ένα ευρύτερο ακροατήριο. Υπέροχο το πρώτο δείγμα της νέας του δουλειάς..

Eluvium - Leaves Elipse The Light


14. Love Is All - Two Thousand and Ten Injuries


After all οι φίλοι μας είναι Σουηδοί. Τόσο pop δεν τους περίμενα να πω την αλήθεια. Όχι ότι παραπονιέμαι βέβαια..

Love Is All - Kungen


15. Midlake - The Courage Of Others


Μήπως εντελώς αθόρυβα έκαναν το Veckatimest του 2010?

Midlake - Winter Dies


16. Vampire Weekend - Contra


Συνεχίζουν ακριβώς εκεί απ'όπου σταμάτησαν. Μια χαρά..

Vampire Weekend - Diplomat's Son


17. The Soft Pack - The Soft Pack


Θα είναι οι πρώην Muslims νυν Soft Pack για το 2010 ότι ήταν οι Girls για το 2009? Πιθανότατα! Για ακούστε αυτό το χιτάκι και αναρωτηθείτε τι θα'διναν πχ οι Strokes για ένα τέτοιο comeback single..

The Soft Pack - Answer To Yourself


18. Electric President - The Violent Blue


Καθόλου άσχημο δεν ακούγεται και το νέο άλμπουμ του ντουέτου από τη Florida. Κάθε άλλο μάλιστα..

Electric President - Mr. Gone


19. Serena Maneesh - No 2: Abyss In B Minor


Πολύ μου είχε αρέσει το προηγούμενο άλμπουμ των Νορβηγών Serena Maneesh. Εδώ ακούγονται σχεδόν αγνώριστοι. Καλό αυτό..

Serena Maneesh - Ayisha Abyss


20. Delphic - Acolyte


Στις αρχές κάθε χρονιάς παραδοσιακά υπάρχει το νέο hyped συγκρότημα που ο Βρετανικός τύπος προωθεί σε εκνευριστικό βαθμό ως το νέο σπουδαίο όνομα. Τι Franz Ferdinand, τι Bloc Party, τι Kaiser Chiefs.. οι Delphic βέβαια σε τίποτε δε θυμίζουν όλους αυτούς, είναι πιο ηλεκτρονικοί και περισσότερο 'μοντέρνοι'. Ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ το άλμπουμ τους, τραγούδια σαν το Doubt δύσκολα ξεκολλάνε από το μυαλό σου..

Delphic - Doubt


Μάλλον καλά ξεκίνησε η χρονιά, τι λέτε κι εσείς??