Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

The May Collection

All links removed by request..
The month of May λοιπόν.. και, έστω κι αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να ακούσετε και από'δω τα νέα τραγούδια των Αrcade Fire, η αλήθεια είναι πως η φιλολογία γύρω από το νέο τους άλμπουμ επισκίασε τα πάντα τον τελευταίο μήνα αυτής της Άνοιξης. Εν αναμονή λοιπόν του άλμπουμ τους ιδού μια συλλογή με μερικά από τα καλύτερα [και μελωδικότερα] τραγούδια που απασχόλησαν τα ηχεία της Ακαδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

1. Deastro - Spritle


Πέρυσι κρατήσαμε για τον κύριο Randolph Chabot Jr μια θέση στα 5 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Εκτός όμως από το άλμπουμ [και το EP] που τον έφερε εκεί κυκλοφόρησε κι αυτό το εκπληκτικό single, που ανακαλύψαμε πρόσφατα χαρη σ'αυτή την διασκευή. Μ'ένα ρεφρέν που θα ζήλευαν και οι Animal Collective αλλά και η Beyonce, το Spritle αποτέλεσε αναμφισβήτητα την [ψυχεδελική] pop τσιχλόφουσκα του περασμένου μήνα.


2. Cloud Control - There's Nothing In The Water We Can't Fight


Καιρό έχουμε να φιλοξενήσουμε κάποιο συγκρότημα από την Αυστραλία και οι Cloud Control από το Sydney γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της νέας Αυστραλέζικης σκηνής για το 2010, καθώς δεν είναι μόνο το There's Nothing In The Water.. καταπληκτικό αλλά και ολόκληρο το άλμπουμ τους Bliss Release. Ελπίζουμε να έχουν και ανάλογη συνέχεια.


3. The Whitsundays - How Long Will You Go On


Θυμάστε εκείνο το υπέροχο It Must Be Me των Καναδών Whitsundays πριν από 2-3 χρόνια? Οι φίλοι μας επέστρεψαν, επίσης με πολύ καλό άλμπουμ. Χαρακτηριστικό δείγμα του Saul, αλλά και του μελωδικού 60s ήχου των Whitsundays, το How Long Will You Go On.


4. Jeremy Jay - Splash


Τα demos του πολυαναμενόμενου άλμπουμ του Jeremy Jay έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο εδώ και αρκετούς μήνες, οπότε η απόφασή του να κυκλοφορήσει τελικά δύο άλμπουμ για φέτος, προσπαθώντας να θολώσει κάπως τα νερά, είναι μάλλον δικαιολογημένη. Από το πρώτο άλμπουμ Splash, πραγματικά έξοχο το ομώνυμο τραγούδι.


5. The Blanche Hudson Weekend - Grip Of Fear



Το παρήγορο καμιά φορά από τη διάλυση ενός νέου και ελπιδοφόρου συγκροτήματος είναι τα νέα groups που ξεπηδάνε από τις στάχτες του. Αυτή ακριβώς είναι και η περίπτωση των Blanche Hudson Weekend, του νέου σχήματος της Darren και της Caroline από τους Manhattan Love Suicides. Αναφέρω απλά όλα τα συγκροτήματα που αναγράφουν ως επιρροές τους στο Myspace, και νομίζω ότι η ιδέα που θα σχηματίσετε για τον ήχο των κοριτσιών δε θα απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Αν σας αρέσουν λοιπόν κάποια ονόματα από τα : 1960s Girls In The Garage compilations , The Ronettes , The Crystals , The Shirelles , The Velvet Underground , Mazzy Star , The Jesus And Mary Chain , Galaxie 500 τότε μάλλον σας αφορά και το [μάλλον ατυχές είναι η αλήθεια] όνομα των Blanche Hudson Weekend.


6. Best Coast - When I'm With You


"The world is lazy, but you and me are crazy, but when i'm with you I have fun" είναι ο πρώτος στίχος και, πάνω κάτω, η φιλοσοφία του τραγουδιού του συμπαθέστατου αυτού garage pop σχήματος από το Los Angeles. Κάτι μας λέει ότι αυτή η Ακτή στην οποία αναφέρονται είναι η Ανατολική..


7. True Womanhood - The Monk


Βλέποντας τις φάτσες, τα ρούχα, το artwork αλλά και τις παραπλανητικές πληροφορίες που δίνουν στο myspace αυτοί οι τρεις πιτσιρικάδες από τη Washington ["the best rapper alive", "pop/dub/metal"] δύσκολα δεν θα εκπλαγεί ο ανυποψίαστος ακροατής ακούγοντας πχ το υπέροχο The Monk..


8. Craft Spells - Ramona


Pop, pop, pop, δηλώνουν από την άλλη απερίφραστα ο Justin και ο Frankie από το Stockton των ΗΠΑ, τα δύο μέλη του πολύ καινούργιου σχήματος των Craft Spells. Στο δείγμα που παρουσιάζουμε δεν τους λες βέβαια και ακριβώς pop, φαντάσου πχ πως θα ακούγονταν τα ανήψια του Ariel Pink αν τους ενδιέφερε ο ρυθμός περισσότερο από το lo-fi και είσαι μέσα..


9. Veronica Falls - Found Love In A Graveyard


Οι Λονδρέζοι Veronica Falls προέρχονται και αυτοί από τα μέλη διαλυμένων πλέον συγκροτημάτων [The Royal We και Sexy Kids]. Για το καταπληκτικό Found Love In A Graveyard αρκεί νομίζω να πούμε ότι ο Morrissey θα'ταν περήφανος..


10. DOM - Living In America


Όχι, δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη επιτυχία του James Brown, το εναρκτήριο [και κορυφαίο] track του EP Sun Bronzed Greek Gods των DOM από τη Μασσαχουσέτη. Από την άλλη μη φανταστείτε και τίποτε ιδιαίτερες πολιτικές προεκτάσεις στους στίχους, το ρεφρέν του τραγουδιού πηγαίνει κάπως έτσι.. It's so sexy living in America. Ήδη τους έχει αφιερώσει κάποια κομμάτια το Pitchfork οπότε όλο και θ'ακουστούν περισσότερο αυτό το καλοκαίρι.


11. Korallreven - The Truest Faith


Δεύτερο τραγούδι από τους Σουηδούς Korallreven, του μικρού project των Radio Dept. δηλαδή. Με στίχους αυτή τη φορά. Πιθανή αναφορά σε γνωστό 80s ύμνο είναι υπό διευκρίνιση..


12. Dave Deporis - Emancipation


Ο Dave είναι από το Brooklyn και όσο γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει κάποιο συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, γεγονός αρκετά περίεργο καθώς το είδος της μελωδικής indie folk στο οποίο όχι και τόσο αυθαίρετα μπορεί κανείς να τον κατατάξει, είναι στις μέρες μας πιο επιτυχημένο από ποτέ. Αν ακούσετε το θαυμάσιο Emancipation νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου πως έχουμε δει αρκετές δεκάδες τραγουδοποιούς τα τελευταία χρόνια να κυκλοφορούν πολύ κατώτερα τραγούδια.


13. Rat Vs. Possum - Animals


Με τους Αυστραλούς Rat Vs. Possum και το οργιαστικά uplifting closing track του ντεμπούτου τους mini album [Daughter Of Sunshine] θα κλείσουμε αυτή τη συλλογή.

Καλό καλοκαίρι!


You Can Download All Songs From H.E.R.E.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσαν οι Cloud Control!
Μου άρεσαν οι Blanche Hudson Weekend!
Μου άρεσαν οι True Womanhood!
Μου άρεσε ο Dave Deporis!

Ευχαριστώ πολύ, winter academy!
Καλό μήνα!

WinterAcademy είπε...

επίσης.
ε.γ.ω. ευχαριστω