Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2009

11 Covers For January 2009

Μια από τις πιο αγαπημένες μου [και νομίζω και δική σας πλέον] 'στήλες' αυτού του blog είναι αυτή με τις διασκευές, η οποία έχει καθιερωθεί σε [σχεδόν] μηνιαία βάση. Ιδού λοιπόν η πρώτη, για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς..

1. Heaven 17 - Party Fears Two [Associates] [box]


Υπέροχη διασκευή στο καταπληκτικό single των Associates από τους βετεράνους της electropop των 80s, η οποία αρκεί από μόνη της για να δικαιολογήσει την ύπαρξή τους, περισσότερα από 25 χρόνια έπειτα από την πρώτη τους εμφάνιση

2. Mason Proper - Get Innocuous / Love Lockdown [LCD Soundsystem / Kanye West] [box]


Ακόμη και χωρίς τα καταπληκτικά drums και το autotune το τραγούδι του Kanye παραμένει απίθανο, και οι Mason Proper του δίνουν και καταλαβαίνει..

3. We Are Scientists - Hopipolla [Sigur Ros] [box]


Αν μη τι άλλο δύσκολη η αποστολή της διασκευής ενός τραγουδιού των Sigur Ros. Οι We Are Scientists πανέξυπνα διαλέγουν ν'αντικαταστήσουν το πιάνο με ακουστική κιθάρα για να αποδώσουν την εκπληκτική μελωδία ενός από τα ωραιότερα τραγούδια των ξωτικών..

4. Max Vernon - I Kissed A Girl [Katy Perry] [box]


"Max writes musically and lyrically complex songs, sometimes more akin to mini plays, incorporating elements of jazz, classical piano, witty intellectualism, and punk attitude. It’s full on schizophrenia, with the essence of rock and roll" Καλά όλα αυτά τα ωραία που γράφτηκαν για τον Max [από τον ίδιο φυσικά..], δε νομίζω όμως ότι οι κλασικές του σπουδές θα τον έκαναν πιο γνωστό από ότι η διασκευή του στην τσιχλόφουσκα του 2008..

5. Lily Allen - Womanizer [Britney Spears] [box]


Δε μπορώ να πω ότι είμαι φαν ούτε της μιας ούτε και της άλλης, η εκδοχή όμως της Lily στο τελευταίο hit της Britney μου αρέσει αρκετά..

6. Pale Young Gentlemen - Paper Planes [MIA] [box]


Πολύ καλές κριτικές έχει λάβει το τελευταίο άλμπουμ των Pale Young Gentlemen από το Madison του Wisconsin, αλλά οι ίδιοι ξέρουν ότι ένας τρόπος για να γίνουν πιο εύκολα γνωστοί είναι το να διασκευάσουν ένα πολύ πετυχημένο pop τραγούδι της εποχής, και με το αντίστοιχο της MIA κάνουν την καλύτερη επιλογή..

7. Dirty Mittens - White Winter Hymnal [Fleet Foxes] [box]


Η τραγουδίστρια των Dirty Mittens λέγεται Chelsea Morrissey και αυτός είναι από μόνος του ένας πολύ καλός λόγος για να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη θαυμάσια διασκευή τους στο ήδη κλασικό τραγούδι των Fleet Foxes.

8. Florence And The Machine - Postcards From Italy [Beirut] [box]


Η ενορχήστρωση παραμένει πιστή στο πρωτότυπο, οπότε στα φωνητικά της τραγουδίστριας των FATM επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στην όμορφη αυτή διασκευή του πιο γνωστού τραγουδιού των Beirut..

9. Of Montreal - Melody Day [Caribou] [box]


Από τους πιο συχνούς μας καλεσμένους στη σειρά αυτή με τις διασκευές είναι οι Of Montreal, δε νομίζω να έχουν κανένα παράπονο.. Ένα κι ένα είναι πάντα τα τραγούδια που επιλέγουν να διασκευάσουν στις συναυλίες τους. Σειρά έχει ένα από τα πιο ωραία τραγούδια των τελευταίων χρόνων, το melody day των Caribou.

10. James Figurine - Can't Be Sure [Sundays] [box]


Κάποιοι όπως ο James Figurine ευτυχώς θυμούνται ότι εκεί στα τέλη των 80s έβγαιναν υπέροχα συγκροτήματα όπως οι Sundays, ένα από τα πρώτα, από τα πολλά και σίγουρα από τα καλύτερα συγκροτήματα στα οποία αποδόθηκε ο τίτλος "οι νέοι Smiths". Αγνώριστο εδώ το πρώτο τους single..

11 The Magnetic Fields - The Man Amplifier [Young Marble Giants] [box]


Αυτός ο άνθρωπος είμαι σίγουρος ότι μπορεί να σκαρώσει ένα κολλητικό pop τραγούδι διασκευάζοντας ακόμη και Diamanda Galas.

download all songs from H.E.R.E.

1 σχόλιο:

elafini είπε...

Πολύ ωραίες οι postcards της Florence...